به گزارش سایت خبری پرسون از کردستان، ویروس کووید 19، ویروسی تازه شناسایی شده از خانواده ویروس های کروناست که می تواند باعث عفونت تنفسی و مشکلات سلامتی بسیار شدیدی برای بیمار شود.
علایم ناشی از این عفونت به طور معمول خفیف بوده و در اغلب موارد، مبتلایان به سرعت بهبود می یابند، اما در افرادی که نقص سیستم ایمنی و یا سایر مشکلات زمینه ای را دارند و نیز در مواردی که بنا به دلایلی، افراد از داروها و یا موادی استفاده میکنند که سیستم ایمنی را سرکوب می کند، بیماری کرونا ممکن است شدید و وخیم باشد.
بنابراین داشتن آگاهیهای لازم در این خصوص بسیار حائز اهمیت است. سوالی که ممکن است مطرح شود این است که تأثیر مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی در مبتلایان به بیماری کرونا چیست؟
از سوی دیگر آمارهای غیررسمی از افزایش مصرف انواع مواد مخدر، مشروبات الکلی در این شرایط کرونایی خبر می دهد، بحرانی که به مراتب بدتر از بحران کروناست و می تواند به نوبه خود جان بسیاری از افراد را به راحتی بگیرد و در این میان این تنها سوادگران مرگ هستند که در راس هرم «کرونا، موادمخدر، الکل» قرار دارند.
با شیوع کرونا در کشور و استان کردستان، کاسبان کرونا نیز فرصت را مغتنم شمرده و با انتشار شایعات بسیاری مبنی بر تاثیر مثبت مواد مخدر و الکل بر مصونیت از ابتلا به کرونا به نوعی برخی از افراد ساده لوح را از چاله درآوردند و به چاه انداختند.
بیشتر بخوانید:
کشف و ضبط 43 کیلوگرم مواد مخدر در استان کرمانشاه
تشدید بحران کرونا در بهمن ماه دور از انتظار نیست
درست در ماههای فروردین، اردیبهشت سالجاری شاهد بالا رفتن آمار مسمومیت بر اثر استفاده از مشروبات الکلی، اوردوز مواد مخدر در کشور بودیم و آمار مرگ و میر و نابینا شدن بسیاری از مصرف کنندگان مشروبات الکلی نسبت به سالهای گذشته رقم بی سابقه شد.
از سوی دیگر برخی دیگر از افراد برای در امان ماندن از ویروس کرونا از قفس جغد به قفس خرس پناه می بردند و به امید مصونیت از این ویروس در دام مواد مخدر سنتی و صنعتی و انواع مشروبات الکلی گرفتار می شوند.
دکتر فرید خدایاری، متخصص بیماری های داخلی و عفونی در این باره به خبرنگار پرسون گفت: هر نوع دود اعم از دود تریاک، شیشه، گل، قلیان، سیگار و... به مرور زمان باعث ایجاد تغییراتی در ریه می شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای عفونی و غیرعفونی می کند همانند افراد سیگاری، ریه مصرف کنندگان مواد مخدر نیز در معرض بسیاری از بیماری های عفونی است.
این متخصص بیماری های داخلی و عفونی ادامه داد: از سوی دیگر، این افراد به دلیل عدم توجه به وضعیت تغذیه ای خود، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند. به دلیل ضعف سیستم ایمنی، علائم هشدار دهنده بیماری در بدن مصرف کنندگان مواد مخدر کمتر بروز می کند و ممکن است علائمی نظیر تب که از جمله علائم مهم آلودگی به ویروس کرونا است، در بین این افراد چندان خود را نشان ندهد.
دکتر خدایاری افزود: غربالگری مصرف کنندگان مواد مخدر در مقایسه با سایر بیماران، با اختلال خواهد بود. از آنجا که این افراد ممکن است به اختلالات سیستم ایمنی یا مشکلات تنفسی نیز مبتلا باشند، بنابراین ابتلا به بیماری کرونا در این افراد ممکن است جدی تر از افراد عادی باشد.
وی گفت: در این میان مصرف کنندگان مواد مخدر سنتی همانند تریاک، به دلیل داشتن مشکلات مختلفی همچون مشکلات سیستم تنفسی، ضعف سیستم ایمنی و همچنین تأخیر در تظاهرات بالینی بیماری، جزو افراد پرخطر از نظر ابتلا به بیماری کرونا هستند و باید اقدامات ضروری برای پیشگیری از بیماری، رعایت بهداشت فردی و غربالگری در این افراد مورد توجه قرار گیرد.
با این حال به نظر می رسد که هنوز شایعات قدرت خود را در جامعه حفظ کرده است و با یک شایعه مبنی بر تاثیر مثبت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی بر جلوگیری از کرونا، شاهد افزایش قیمت انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی در کشور بودیم که این نشان از بی اطلاعی جامعه به این قضیه دارد، البته نباید از کم کاری و عدم شفافیت رسانه ها در این میان غافل شویم.
آیین مهر ـ استان کردستان