«غایب حاضر» توصیف این روزهای مردی است که حتی نامش به کابوس جریان رادیکال تبدیل شده و تنها راه توجیه ناکامیهای برآمده از مدیریت یکدستشده اجرائی خود را در تخریب چندباره چهره او میبینند.
«محاسبات ما این بود که باید بنزین را تکنرخی کنیم، تمام معادلاتمان هم با 1500 تومان بسته شده است. دولت ممکن است چیزی بالغ بر 20 تا 30 همت ضررکند، ایرادی ندارد.» این بخشی از اظهارات علرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاستجمهوری، در نشست انتخاباتی او در روز گذشته بود.
اینقدر نگویید "بی عرضگی" عامل مشکلات کشورست، این صفت به خود شما هم خواهد چسبید
برخی کاندیداها ادعا میکنند تحریمها بر اقتصاد ایران اثر نداشته و با وجود تحریم و روابط محدود خارجی، میتوان رشد اقتصادی بالاتر از 8درصد و بادوام داشت.
برخی از انکارگران انتخابات، تصور میکنند تجربهها دارند و آن تجربهها عبث بوده که رای دادهاند و آنچه میخواسته یا بدان امید بسته بودند، رخ نداده است. پس برهان میآورند که آزموده را بازآمودن شرط عقل نیست.
گزارش شامخ اردیبهشت ماه که با قدری تاخیر توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران منتشر شده از باقی ماندن وضعیت بنگاههای اقتصادی در شرایط مشابه فروردین ماه حکایت دارد.
روزنامه کیهان در واکنش به نطق انتخاباتی پزشکیان نوشت: سخن ایشان با خواسته مدعیان اصلاحات ۱۸۰ درجه تفاوت دارد و به همین علت است که داد مدعیان اصلاحات از آن بلند شده است.
شایسته نیست که مدافعان و حامیان کاندیداها بهویژه آنها که شعار گفتمانشان حقوق ملت و آزادیهای عمومی است، در این شرایط به بهانه لزوم تغییر شرایط اجرائی کشور، دهان منتقدان و پرسشکنندگان را ببندند یا با ایجاد توقعات ناملموس و غیراجرائی در مردم، تنها سرخوردگی و ناامیدی پساانتخاباتی را باعث شوند.
جلاییپور اظهار داشت: «راه نجات کشور «اصلاحات» بوده و هست. با این انتخابات دوباره اصلاحات در ایران جان میگیرد و براندازی به حاشیه میرود. این یعنی بازآفرینی مجدد سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان. پزشکیان هم تنها لازم است که دنبال تحقق شعارهایش در این انتخابات باشد. همه سود میبرند.»
آیا دادن وعدههایی که نشاندهنده نگاه تحقیرآمیز به مطالبات ملت است را هم میتوان از مصادیق توهین به حیثیت ملت بهعنوان شخص حقوقی و قابل پیگرد یا حداقل تذکر دانست؟
فرض کنید که چهار سال رئیس مجلس و عضو شورایعالی امنیتملی و مجمع تشخیص مصلحت و از همه مهمتر عضو سران سه قوه باشید، بعد بیایید وعده دهید که «درباره افراد غیرمجاز که در داخل کشور هستند نیز پیشبینی شده که طرد کامل صورت گیرد. افرادی که مجاز هستند میتوانند بمانند.» این سخنان جناب آقای قالیباف، رئیس مجلس و نامزد انتخابات است.
بخشی از مشکلاتی که جامعه دچار آن است محصول عدم شرکت در انتخابات است که باعث میشود آنها که از حضور حداقلی مردم با شوق و ذوق استقبال میکنند، راحتتر به کرسی قدرت برسند.
آقای پزشکیان که به درستی خود را خدمتگزار نظام و انقلاب میداند و در تشییع شهید رئیسی از ارادت خود به آن شهید گفت، قطعا آن قدر تجربه و تدبیر دارد که به بدخواهان کشور و ملت پهلو ندهد و فاصلهگذاری منطقی داشته باشد.
شورای نگهبان بعدازظهر یکشنبه اسامی نامزدهای مورد تاییدش را برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد و اگرچه چینش صحنه تاحد زیادی شبیه انتخابات سه سال پیش است اما تغییر نیمی از صحنه رقابت فضای جدید و متفاوتی را در این دوره پدید آورده است.
آنچه امروز جبهه انقلاب گرفتار آن است فاصله گرفتن از کار تشکیلاتی از مرحله ثبت نام و اجازه «آتش به اختیار» برای ثبت نامها و بههم ریختگی در فضای تبلیغاتی و زدن نامزدهای خودی در فضای مجازی- هرچند معتقدم تخریب رقیب در جبهه مقابل هم رفتاری زشت و تقبیح شده است- میباشد.
مشروعیت بخشی اجتماعی به تجرد، فرعی شدن مساله ازدواج در اذهان عمومی جامعه، هراس ناشی از تجربه ناموفق دیگران، آسیبهای اجتماعی و خانوادگی مانند اعتیاد، بی بند و باری، همسرآزاری، طلاق، روابط سرد همسران، دخالت اطرافیان و مانند آن، موجب سلب اعتماد جوانان از ازدواج گردیده و