دیپلماتهای غربی از قدرتگرفتن جناح طرفدار جهش هستهای در ایران ابراز نگرانی کردهاند. آنها هشدار دادهاند که جنگ غزه و بنبست در مذاکرات هستهای، به این جناح قدرت بخشیده است.
میخائیل اولیانوف، نماینده ارشد روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی می گوید ما از روند کلی برنامه هستهای ایران نگران هستیم. چون وضع فعلی پر از خطر است؛ خطر از کنترل خارج شدن اوضاع.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالملل انرژی اتمی در مورد نیروگاه هستهای زاپوریژیا که در جریان جنگ اوکراین تحت کنترل مسکو قرار گرفت، گفتگو کردند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان مدعی شد که روند اجرای توافق با ایران برای حلوفصل مسائل پادمانی موسوم به بیانیه ۴ مارس، متوقف شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که در ۱۱ اسفند باید عناصر و نیروهایی را انتخاب کنیم که به آرمانها و ارزشهای انقلاب و اسلام مومن باشند و خلاقانه و مدبرانه با راهحلهای کارآمد و سازگار با اهداف ملی کمک کنند مشکلات کشور برطرف و موانع از پیش رو برداشته شود تا کشور مسیر خود را قاطعانهتر و سریعتر طی کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: هماهنگیها با آژانس رو به پیشرفت است و امیدواریم همین رویه ادامه داشته باشد و ما بتوانیم فضایی که دشمنان برای صنعت هستهای دنبال میکنند بشکنیم.
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد ایران در حال تنبیه این نهاد بینالمللی بابت اقداماتی است که آمریکا و کشورهای اروپایی مرتکب شدهاند.
«افزایش غنیسازی پیامی به دولت بایدن بود که به تهران اطلاع داده بود که تا بعد از انتخابات آمریکا درباره موضوع هستهای مذاکره نخواهد کرد. اگر آمریکا میخواهد صبر کند، باید عواقب آن را متحمل شود و عواقب آن افزایش غنی سازی خواهد بود.»
رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که نمیتوانیم یا نمیخواهیم بمب اتمی داشته باشیم؟ گفت: این موضوع نتوانستن نیست، بلکه نخواستن و اراده نکردن است. اراده نظام امنیت ملی ما بر این اساس نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امنیت غذایی و سلامت مهمترین دستاوردی است که در فناوری هستهای میتواند برای زندگی مردم وجود داشته باشد، فرآیند پرتودهی را آغاز کردیم تا مردم بتوانند مواد غذایی سالم و بدون عوارض استفاده کنند.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گفت: کار رسانه ای سیاسی که مجددا در خصوص غنی سازی ایران مطرح شده است، حرف جدیدی نیست و در گزارش مدیر کل شورای حکام مطرح شده بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اخراج تعداد معدودی از بازرسان آژانس در هفتههای اخیر گفت: آژانس ۱۲۷ بازرس تایید شده در ایران دارد که تنها سه چهار نفر از آنها که از سه کشور اروپایی بودند که مرتب رفتار سیاسی تند دارند، از ایران اخراج شدند.