دیدنی و خواندنی

در سرویس دیدنی و خواندنی هرآنچه در دنیای اطراف برای مخاطب جذاب و آموزنده باشد منتشر می شود.

حدود صد و هفتاد سال قبل در محله دزاشیب به ناصرالدین شاه قاجار که سوار بر اسب راهی شکار بود، حمله شد. او در این ماجرا آسیب جدی ندید ولی بهانه‌ای شد برای قلع و قمع فرقه بابیون در ایران.
زنبور‌های گرده ممکن است در محیط‌های شهری و روستایی حضور داشته باشند، اما اکنون محققان دستکم یک گونه دیگر پیدا کرده‌اند که حتی سازگارتر از این محیط هاست و می‌تواند در زیر آب هم زنده بماند.
در محله خوش آب و هوای پایتخت در دامنه کوه‌های شمالی شهر، حوالی یک دره زیبا محله‌ای که حدود صد سال پیش فقط باغ و کشتزار بود، محصولی منحصر به فرد و خوش آب و رنگ داشت.
رنگ چشم ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم، دربردارنده‌ اسرار مگو است و می‌تواند نکات و هشدار‌های مهمی را پیرامون سلامتی کلی ما آشکار کند.
برای هر کدام از اذکار خواص خارق العاده‌ای ذکر شده است که اگر آدمی بداند به هیچ عنوان آن‌ها را رها نمی‌کند.
پولی که نصیب‌شان می‌شد با انجام کارهای عجیب و شگفت‌آور رابطه مستقیم داشت؛ هرچه معرکه‌گیر کارهای خارق‌العاده بیشتری انجام می‌داد و جمعیتی که دورش حلقه زده بودند را بیشتر به وجد می‌آورد، احتمال اینکه تماشاچی‌ها دست در جیب‌ کنند و پولی در کسیه‌اش بیاندازند هم بالاتر می‌رفت.
«مالیات بر ریش» نوعی سیاست حکومتی است که بر اساس آن هر مردی برای اینکه مجوز بلند کردن ریشش را داشته باشد باید مبلغی را به عنوان مالیات به دولت بپردازد! این کاملا عجیب به نظر می‌رسد اما اسناد تاریخی می‌گویند این قانون واقعا در طول تاریخ در برخی کشورها وضع و اجرا شده است. معروفترین مورد مالیات ریش در تاریخ به کشور روسیه در قرن هیجدهم میلادی برمی‌گردد.
تاریخ کهن محله کن را باید میان اسناد تاریخی آن جست‌وجو کرد؛ از کاوش‌های باستان‌شناسی تا اسناد ملکی و شناسنامه‌های قدیمی که پس از راه‌اندازی ثبت اسناد و ثبت احوال کن در این آبادی تاریخی به جا مانده است.
محله کن که این روزها دردل غرب پایتخت واقع شده است، روزگاری روستای خوش آب و هوایی درهمسایگی تهران بود؛ روستایی بامردمان مؤمن و متدین که به مناسبت‌های مختلف مذهبی وملی وفصلی، آیین‌ها وآداب ویژه ای را داشتند، دراین بخش نگاهی به بعضی از آنها به روایت «عبدالله درویش» داریم.
در بی‌لیاقتی و ظلم و ستمی که شاهان قاجار به مردم روا داشتند تاریخ هر چه بگوید کم گفته، اما در این دستگاه فرتوت و رنجور دولتمردانی بودند به غایت اندیشمند و لایق که همه تلاششان آبادانی کشور بود و با ساختن بیمارستان و مسجد و مدرسه باقیات‌الصالحات برای خود به جا گذاشتند.
یکی از موقفه‌های ماندگار و ارزشمند معاصر شهر تهران کتابخانه مجتبی مینوی است. در کتابخانه این استاد فرهیخته کتاب‌هایی شامل کتاب‌های نایاب ارزنده، نسخ خطی و چاپی به زبان‌های مختلف درباره تاریخ و فرهنگ ایران و همین‌طور فیش‌های علمی ‌و میکروفیلم‌هایی که از کشورهای مختلف موجود است.
اهالی محله قیطریه سال‌ها به همسایگی با بزرگ‌مرد سینمای ایران افتخار می‌کردند و اینک چند سالی می‌شود که خاطرات استاد را در خانه‌موزه عزت‌الله انتظامی مرور می‌کنند.
کسی که در ماه رمضان مسافرت کرده تنها قضای روزه‌ها بر او واجب است و کفاره ندارد اما نظر مراجع درباره حد سفر متفاوت است.
سازمان آگهی های پرسون