انرژی

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس نفت و انرژی و نیرو را در سرویس انرژی پرسون بخوانید.

بانک انگلیسی بارکلیز پیش‌بینی کرد در صورت تداوم اختلال در تردد از تنگه هرمز، قیمت نفت خام برنت در سال جاری میلادی تا ۹۶ دلار برای هر بشکه افزایش یابد.
پتروشیمی نوری امروز تنها یک مجموعه تولیدی نیست؛ روایتی از پیوند صنعت و فناوری است. شرکتی که با حرکت در مسیر تحول دیجیتال، کسب افتخارات جهانی و حمایت از نخبگان هوش مصنوعی، گام‌های بلندی برای ساخت آینده هوشمند صنعت ایران برداشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در بسیاری از کشورهای جهان نیز محدودیت، سهمیه‌بندی، جیره‌بندی یا افزایش قیمت سوخت اعمال شده است، اما دولت با هدف حمایت از معیشت مردم، تا حد امکان از افزایش قیمت و اعمال محدودیت‌های گسترده خودداری کرده است.
بر اساس مصوبه جدید دولت که دوم آذرماه ۱۴۰۴ به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، از نیمه دوم آذرماه سال ۱۴۰۴، قیمت بنزین برای سوخت‌گیری با کارت اضطراری جایگاه به ۵ هزار تومان رسید؛ رقمی که به عنوان «نرخ سوم» وارد نظام عرضه سوخت شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تأکید کرد دولت قصد غافلگیر کردن مردم در موضوع بنزین را ندارد و هرگونه تصمیم در این حوزه پیش از اجرا اطلاع‌رسانی شده و پس از دریافت بازخوردها نهایی خواهد شد.
«ما ۱۰ خط لوله بزرگ و سراسری گاز داریم. در بهمن سال ۱۴۰۲، یک شب ساعت یک بود که موساد روی خط تلفن بنده آمد و گفت امشب می‌خواهیم آتش بازی کنیم‌. از من پرسید فلانی ۳+۵ چند می‌شود؟ گفتم ۸، بلافاصله گفت همین الان خط هشتم سراسری گاز را زدیم. ۵ دقیقه بعد دوستان از دیسپاچینگ گاز به بنده زنگ زدند و همین خبر را تایید کردند.تا لباس بپوشم، موساد دوباره زنگ زد و از من پرسید ۴+۵ چند می‌شود؟ من گفتم ۹، گفت خط نهم سراسری گاز را هم منفجر کردیم. سومین خط را هم زدند.»
رئیس اداره برق بندر کیاشهر درگفتگو با پُرسون خبر داد:

اختصاصی پُرسون| عملیات احداث ۶ فیدر خروجی در پست ۶۳ کیلوولت کیاشهر آغاز شد

رئیس اداره برق بندر کیاشهر از اجرای عملیات تعمیرات و احداث ۶ فیدر خروجی در پست ۶۳ هزار بندرکیاشهر با هدف تقویت زیرساخت‌های برق‌رسانی و افزایش پایداری شبکه خبر داد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در گفتگو با پُرسون خبرداد:

اختصاصی پُرسون| تیمور پور حیدری: خبرهای خوب برق صنایع تا امروز و فردا اعلام می‌شود

تیمور پور حیدری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اشاره به محدودیت‌های برق در فصل تابستان و تأثیر آن بر فعالیت واحدهای تولیدی گفت: با توجه به تصمیمات اتخاذشده در سطح دولت و پیگیری‌های انجام‌شده، مقرر شده است خاموشی برق صنایع مدیریت و به حداقل برسد تا روند تولید با اختلال کمتری ادامه پیدا کند.
قیمت جهانی نفت در معاملات روز پنجشنبه با افزایش نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه انرژی و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی صعود کرد و نفت برنت به بالاترین سطح خود در بیش از شش هفته گذشته رسید.
همزمان با تشدید تنش‌ها در منطقه و افزایش نگرانی‌ها درباره امنیت مسیرهای راهبردی انتقال انرژی، قیمت نفت برنت از مرز ۹۴ دلار عبور کرد و به بالاترین سطح یک ماه اخیر رسید.
سهمیه بنزین خودروهای شخصی، عمومی و موتورسیکلت‌ها برای مردادماه، بامداد اول مرداد در کارت‌های هوشمند سوخت شارژ می‌شود و سهمیه‌های ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی همچنان برقرار خواهد بود.
با افزایش دمای هوا و رشد استفاده از وسایل سرمایشی، بیشترین تقاضای لحظه‌ای برق کشور همچنان در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۶ ثبت می‌شود؛ به‌طوری که روز گذشته مصرف برق به ۷۴ هزار و ۲۶۲ مگاوات رسید.
با اینکه اهمیت اطلاع‌رسانی یکپارچه، صادقانه و شفاف و بدون ابهام در مسائل مهم کشور آن هم در شرایطی چنین حساس و پیچیده بر کسی پوشیده نیست اما دولت دست‌کم در ماجرای اخیر قیمت بنزین به این قاعده پایبند نبوده است.
رئیس‌جمهور از پتروشیمی نوری تقدیر کرد؛

غول آروماتیکی ایران برترین واحد صنعتی و معدنی کشور شد

پتروشیمی نوری با کسب بالاترین امتیاز در بزرگ‌ترین ارزیابی تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت و رقابت با ۲۳۵۹ بنگاه صنعتی و معدنی، عنوان «واحد نمونه صنعتی و معدنی سال ۱۴۰۴» را از آن خود کرد و رئیس‌جمهور با اهدای لوح و تندیس این عنوان، از عملکرد درخشان این شرکت و مدیرعامل آن تقدیر کرد.
سپهوند در پاسخ به این‌که آیا در شرایطی که کشور درگیر جنگ و تورم بالا است، افزایش قیمت بنزین به صلاح است، گفت: به هیچ وجه به صلاح نیست. هم شرایط جنگی را پیش‌رو داریم و هم تورم افسارگسیخته‌ای که زندگی مردم را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.
وزیر کشور از تصویب مصوبه‌ای در کارگروه انرژی برای کاهش خاموشی‌ها در مناطق جنوبی خبر داد و گفت این مناطق تا حد امکان در اولویت قطعی برق قرار نخواهند گرفت.
سازمان آگهی های پُرسون