انرژی

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس نفت و انرژی و نیرو را در سرویس انرژی پرسون بخوانید.

معاون وزیر اقتصاد و رییس مرکز اطلاعات مالی اعلام کرد که عادی‌سازی پرونده ایران با FATF و خروج از لیست سیاه این نهاد، مانعی برای فروش نفت در شرایط فعال‌سازی مکانیسم ماشه نیست و بالعکس فرصت‌های مدیریت تحریم‌ها را افزایش می‌دهد.
نخستین همایش «بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط زیست (بهام)» با حضور مدیران ارشد صنعت برق کشور برگزار شد. مدیرعامل توانیر بر اهمیت جان انسان‌ها، آموزش مستمر، شبیه‌سازها و فرهنگ گزارش خطا بدون نگرانی تأکید کرد و بر سرمایه‌گذاری در حوزه ایمنی به‌عنوان ضرورت اجتناب‌ناپذیر تاکید نمود.
مدیرعامل بورس انرژی، محمد نظیفی، برنامه‌ها و چشم‌انداز بازار انرژی در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد. تمرکز بورس انرژی بر توسعه بازار نفت، گاز، برق و فرآورده‌ها، افزایش ابزارهای مالی و تقویت زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری انرژی در کشور است.
با وجود تحریم‌های بین‌المللی، صادرات نفت ایران به چین ادامه دارد و در هشت ماه نخست 2025 روزانه 1.45 میلیون بشکه نفت به این کشور ارسال شده است. کارشناسان می‌گویند این روند نشان می‌دهد تحریم‌های غرب تأثیر بلندمدت قابل توجهی بر بازار نفت ایران ندارند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استاندار قزوین خبرداد؛

پایان فرصت زمین‌خواران انرژی؛ اولویت با متقاضیان واقعی انرژی خورشیدی است

علی فرخزاد، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال و مشاور اجرایی استاندار در جلسه کمیته سرمایه‌گذاری انرژی استان قزوین گفت: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه در حوزه خورشیدی اولویت اصلی استان است و ما تلاش می‌کنیم پروژه‌های متوقف شده هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند.
شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان تصویب کرد که ادارات دولتی این استان از هفته جاری روزهای پنجشنبه به صورت دورکاری فعالیت کنند. دستگاه‌های خدمات‌رسان مشمول این مصوبه نبوده و به فعالیت عادی ادامه خواهند داد.
قیمت نفت خام برنت دریای شمال در پایان هفته گذشته با رشد ۶ درصدی به ۷۰ دلار و ۱۳ سنت رسید. تشدید تنش‌های ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، اختلال در صادرات نفت روسیه، و سیاست‌های آمریکا و ترکیه مهم‌ترین عوامل صعود قیمت‌ها بودند. با این حال نگرانی از مازاد عرضه و تنش‌های تجاری بین‌المللی مانع رشد بیشتر قیمت‌ها شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در نشست بررسی طرح رفع ناترازی انرژی در استان سمنان تأکید کرد که اصلاح الگوی مصرف انرژی باید با رعایت منافع اقتصادی مردم همراه باشد و هرگونه اقدام دستوری یا اجبارآمیز خطا است. وی همچنین بر مردمی شدن طرح و پرهیز از دولتی شدن آن تأکید کرد.
مدیرعامل توانیر گفت: در قانون بودجه امسال برای پرداخت مطالبات تولیدکنندگان و پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات برق ۶۰ همت پیش‌بینی شده که تاکنون حدود ۳۰ درصد مطالبات پرداخت شده است.
با افزایش چالش‌های ناترازی انرژی در کشور، همراه اول در نمایشگاه الکامپ امسال با ارائه فناوری‌های بومی‌سازی‌شده میترینگ و سامانه‌های پایش هوشمند، گام تازه‌ای در مسیر ارتقای بهره‌وری برداشته است.
هند پس از چندین سال توقف، دوباره نفت خام ایران را وارد کرد و نشان داد فشار تحریم‌ها نتوانسته صادرات انرژی ایران را متوقف کند. تحلیل‌ها می‌گویند فعال‌سازی مکانیسم ماشه بیشتر اثر روانی بر بازارهای داخلی دارد تا اختلال واقعی در صادرات نفت.
سید علی مدنی‌زاده، وزیر اقتصاد و دارایی، در بازدید از الکامپ ۱۴۰۴ اعلام کرد که دولت کاملاً آماده مقابله با فعال‌سازی مکانیسم اسنپ‌بک است و برنامه‌های متعددی برای دفاع از بازارها، سیاست‌های ارزی و بودجه‌ای تدوین شده است. وی همچنین به اهمیت اقتصاد دیجیتال، حمایت از شرکت‌های فناوری و ورود آنها به بورس و رشد صنعت رمزارزها اشاره کرد.
مقام‌های هندی به دولت دونالد ترامپ اطلاع دادند که کاهش واردات نفت روسیه برای پالایشگاه‌های هند، این کشور را مجبور می‌کند تا برای تأمین انرژی خود، اجازه خرید نفت خام از ایران و ونزوئلا داده شود. نمایندگان هند هشدار دادند که قطع همزمان عرضه نفت از این سه کشور می‌تواند باعث افزایش قیمت جهانی شود.
طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی با وجود ثبت‌نام گسترده مردم، به‌دلیل مشکلات بانکی و سخت‌گیری در پرداخت تسهیلات متوقف مانده است. کارشناسان هشدار می‌دهند وابستگی شدید برق ایران به گاز، تهدیدی راهبردی برای امنیت انرژی کشور است و تنها با تقویت نیروگاه‌های خورشیدی پراکنده می‌توان تاب‌آوری شبکه را افزایش داد.
وزیر نیرو گفت: همه مسئولان استان و کشور با همدلی تلاش خواهند کرد تا مشکل تامین آب شرب مردم برطرف شود و پروژه‌های حیاتی لرستان به ثمر برسد.
فرخزاد، مشاوراجرایی و مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استاندار قزوین در گفت‌وگو با پُرسون:

قزوین؛ بهشت سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار با محور انرژی‌های پاک و گردشگری است

دکتر علی فرخزاد، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استان قزوین، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار پُرسون قزوین عنوان کرد: قزوین بهشت سرمایه‌گذاری است و با ۵ محور عملیاتی، زمینه رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال را فراهم کرده‌ایم و آماده جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی هستیم.
سازمان آگهی های پُرسون