علم پزشکی

جدیدترین اخبار روز دنیا در حوزه پزشکی را در سرویس فناوری پرسون بخوانید.

محققان ممکن است سرانجام علت اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کرده باشند. آنها می‌گویند مغز ممکن است مواد شیمیایی سمی را نشت دهد و به این ترتیب موجب توسعه این بیماری شود.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مبتلایان به بیماری "مولتیپل اسکلروزیس"(ام‌اس) که تحت درمان ضد "CD۲۰ "هستند در پاسخ به واکسن‌های مبتنی بر "آران‌ای پیامرسان"(mRNA) به رغم خاموش بودن پاسخ آنتی‌بادی می‌توانند پاسخ قوی سلول تی(T) ایجاد کنند.

محققان دانشگاه "مک مستر" کانادا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه ابزار جدیدی شده‌اند که قادر به اعلام هشدار زودهنگام در مورد حضور ویروس‌های نادر و ناشناخته موجود در محیط است و می‌تواند عوامل بیماری‌زای باکتریایی کشنده که باعث سپسیس می‌شوند را شناسایی کند.

بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی باید به طور منظم دیالیز انجام دهند که یک درمان تهاجمی و خطرناک است. اما اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو با موفقیت نمونه اولیه یک کلیه مصنوعی زیستی را تولید کردند که می توان آن را بدون نیاز به دارو در بدن فرد بیمار قرار داد.

"ملانوما یووه‌آ" یا ملانوما لایه عروقی" (Uveal melanoma) شایع ترین تومور داخل چشمی اولیه در بزرگسالان است. تومورها یا در عنبیه (۴درصد)، جسم مژگانی (۶درصد) یا مشیمیه (۹۰درصد) قرار دارند.

انسولین هورمونی کلیدی در سوخت و ساز انرژی و تنظیم قند خون است. عملکرد طبیعی این هورمون ممکن است به دلایل مختلفی مثل چاقی مختل شده و با کاهش حساسیت بدن نسبت به این هورمون خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماری‌های قلبی عروقی افزایش می‌یابد. اکنون محققان دریافتند که مدت زمان ایستادن افراد با اثرگذاری این هورمون ارتباط دارد.



به گفته محققان داروی پروبنیسید دارای طیف وسیعی از ترکیب‌های ضد ویروسی است که می‌توان آن را به عنوان یکی از گزینه های اصلی مقابله با کرونا ویروس معرفی کرد.

پژوهشگران اسکاتلندی در بررسی جدید خود، نوعی حسگر کم‌هزینه ارائه داده‌اند که می‌تواند عفونت زخم را به سرعت شناسایی کند.

محققان اخیرا با مطالعه بر روی موش‎ها دریافته‌اند که رژیم غذایی حاوی نمک زیاد می‎تواند با رشد تومورها مبارزه کند.

سازنده واکسن کووید آسترازنکا گفت: افراد دارای نقص ایمنی و سالمندان تقویت‌کننده دریافت خواهند کرد اما من فکر نمی‌کنم همه مشمول تقویت‌کننده واکسن باشند. مصونیت در اکثر مردم پایدار است.
پژوهشگران "دانشگاه تگزاس در آستین" (UT Austin) و شرکت "امگا اوپتیکز" (Omega Optics)، با همکاری دانشمند ایرانی عارف اصغری سعی دارند امکان تشخیص فوری کووید-۱۹ را با کمک حسگرهای نوری فراهم کنند.
رئیس کمیته کمک رسانی مستقر در ژنو موسوم به "صندوق جهانی" گفت: در برخی از فقیرترین کشورهای جهان، افزایش مرگ و میر ناشی از دو بیماری ایدز و سل حتی می‌تواند از موارد فوت ناشی از کرونا ویروس فراتر رود.
کودکان ۱۲ سال به بالا احتمالا مشابه واکنش بدن بزرگسالان به واکسن‌ها، عوارض جانبی موضعی و سیستمیک را تجربه خواهند کرد. عوارض موضعی شامل درد، قرمزی و تورم در محل تزریق است و با توجه به دستورالعمل‌های CDC، این موارد ممکن است ساعت‌ها یا تا چند روز ادامه داشته باشند.

شرکت داروسازی چینی سینوفارم مجوز آزمایش بالینی یک داروی کووید-۱۹ را بر اساس ایمونوگلوبولین انسانی که از افراد واکسینه شده گرفته شده، دریافت کرده است.

سازمان آگهی های پرسون