اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

وزیر خارجه روسیه با زیر سوال بردن رفتارهای رئیس‌جمهور اوکراین گفت برخلاف بعضی‌ها، روسیه قصد ندارد جزئیات مذاکرات با ایالات متحده درباره حل‌وفصل بحران اوکراین را تا زمان پایان یافتن رسمی آن‌ها علنی کند.
در حالی که سومین دور مذاکرات از امروز آغاز شده، نشانه‌های روشنی از تداوم همان الگوی دیرین آمریکایی‌ها یعنی «دیپلماسی با دست چماق» به چشم می‌خورد؛ الگویی که همزمان با گفت‌وگو، مسیر فشار و تحریم را نیز با شدت ادامه می‌دهد و هدفی جز تضعیف مواضع ایران در میز مذاکره ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه هلند می‌گوید که هادی فرجوند سفیر ایران در این کشور را احضار کرده است درحالیکه سازمان اطلاعات هلند در گزارش سالیانه ادعاهای واهی علیه ایران مطرح کرده است.
وزارت امور خارجه چین با گفتن این که آمریکا نمی‌تواند بگوید مایل است با پکن توافق کند اما در عین حال، به اعمال فشار ادامه دهد، در واکنش به فراخوانده شدن سفیر چین در کی‌یف، اظهارات مقام‌های اوکراینی درباره نقش چین در اوکراین را «اتهامات بی‌اساس» دانست.
مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر وزیر خارجه قطر در دیداری در واشنگتن درباره مسائل امنیتی و اقتصادی و تحولات خاورمیانه رایزنی کردند.
حشمت‌الله فلاحت پیشه کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی نوشت:

اقتصاد در مناقشه هسته‌ای

در حال حاضر این تحلیل وجود دارد که ایران می‌تواند هم‌زمان با شکستن تابوها در مذاکره با آمریکا، در زمینه اقتصادی نیز تابوشکنی کند. مطمئناً مذاکره میان ایران و آمریکا ابعادی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که دو طرف بتوانند به‌ صورت مستقیم مذاکره کنند و دستور کار مذاکراتی را مشخص کنند.
سازمان آگهی های پُرسون