اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

بعد از اینکه جو بایدن در انتخاباتی جنجالی توانست دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را شکست دهد، به نظر می‌رسید که فصل جدیدی در حوزه روابط بین‌الملل در دولت آمریکا به وجود آمده است.
هنوز از ماجرای پر حاشیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اتهام زنی ترامپ در مورد روند مشکوک پیروزی دمکرات ها زمانی نگذشته بود و بایدن مشغول صدور احکام انتصابات مقامات دولت جدید آمریکا بود که خبر رسید، نظامیان میانمار به ظن تقلب در انتخابات ماه نوامبر در این کشور علیه دولت خانم آنگ سان سوچی کودتا کرده و زمام امور را بدست گرفته اند.

دولت ترکیه پ ک ک را گروه‌ تروریستی می‌داند چرا که آن‌ها شهروندان عادی و غیرنظامی را می‌کشند و به دنبال اهداف و مقاصد سیاسی خود هستند در صورتی که آمریکا و غرب چنین نگاهی را در مورد پ ک ک قبول ندارند. به نظر می‌رسد که شاهد اصطکاک بین ترکیه و آمریکا خصوصاً در دوره بایدن هستیم.
در چنین شرایطی اگر فعالیت هسته ای ایران به نقطه اوج شتاب خود برسد و ایضا به امتیازات اندک طرف مقابل وقعی ننهاده شود، مسلما آمریکا و متحدانش خود را آماده اخذ تصمیمات سخت خواهند نمود.
در چند روز اخیر (و در آستانه برگزاری انتخابات سراسری در اسرائیل) دولت اسرائیل با شادی و شعف خبر از مبادله چند زندانی میان اسرائیل و سوریه داد. به موجب این تبادل در قبال آزادی دو چوپان سوری، یک اسرائیلی، که هویت وی فاش نشده است، آزاد گردید.
بنیامین نتانیاهو پیروزی جو بایدن را به وی تبریک گفت و از چندین دهه دوستی نزدیک سخن گفت. با این حال، جو بایدن پس از گذشت یک ماه از ریاست‌جمهوری هیچ عجله‌ای برای تماس با نخست‌وزیر اسراییل ندارد.
تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با پرسون تاکید کرد:

ضربه مهلک کرونا به اقتصاد انگلیس

به دلیل ضعف‌های ساختاری انگلستان و مشکلاتی که کرونا برای این کشور به وجود آورد، انگلیس نتوانست اقتصاد خود را نجات دهد و پا بگیرد به همین دلیل امروز نارضایتی عمومی همچنان از وضع اقتصادی، درآمد، رشد و توسعه در انگلیس وجود دارد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ایران تنها زمانی آماده مذاکره خواهد بود که تمام تحریم ها علیه ایران لغو شود.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: در ارتباط با لغو تحریم‌هایی که باید آمریکایی‌ها انجام بدهند، ما باید به‌عنوان کشور ذی‌نفع راستی‌آزمایی کنیم؛ ما نمی‌توانیم فقط به امضای یک نامه یا اعلام موضع رضایت بدهیم. اگر امضا همراه با فرآیندی برای راستی‌آزمایی اقدامات نباشد، معنی ندارد.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که شنبه شب برای دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی و گفت‌وگو درباره آخرین تحولات در فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب کاهش تعهدات برجامی وارد تهران شد، صبح امروز با علی‌اکبر صالحی دیدار کرد.
بیگدلی یادآور شد: اینکه در پنجم اسفند ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف خواهد کرد و در زمینه بازرسی‌ها تنها در چارچوب پادمان و معاهده NPT با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای همکاری می‌کند، به نظر می‌رسد این مسئله چندان مهمی نیست، زیرا که هنوز هم همکاری‌ها با آژانس ادامه خواهد یافت و به اعتقاد بنده اتفاق خاصی در این رابطه رخ نخواهد داد.
کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس برجام را توافقی برای کاهش تنش ایران با غرب، ازجمله آمریکا قلمداد می‌کردند و معتقد بودند توافق هسته‌ای موجب ازبین‌‌رفتن فشارها بر تهران، لغو تحریم‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری در ایران شده و می‌تواند روابط خصمانه میان تهران و واشنگتن را پس از نزدیک به چهار دهه ترمیم کند و به همین دلیل، این کشورها تلاش‌ کردند این توافق به نتیجه نرسد.

برجام توافقی است که با امضای آن، طرفین متعهد و ملزم به اجرای مفاد آن هستند و خروج یک عضو امضا‌کننده نمی‌تواند تکلیفی برای دیگران به وجود آورد که دوباره پشت میز مذاکره بنشینند و همان مطالبی را که منجر به معاهده برجام شد، به گفت‌وگو بگذارند.

وزارت اقتصاد تایوان امروز اعلام کرد که کاخ سفید طی نامه‌ای از این کشور خواسته تا میزان تولید قطعات الکترونیکی خودروی خود را افزایش دهد.
انتظار بود وزرای امور خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه در اولین دیدار خود با وزیر امورخارجه آمریکا، بلوغ سیاسی خود را نشان داده و از آمریکا بخواهند که پیمان شکنی ترامپ در خروج از برجام را با لغو تحریم های ایران جبران کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با تاکید بر اینکه "امکان دستیابی به راه حل دیپلماتیک با ایران وجود دارد" گفت: این کار نیازمند تلاش و دیپلماسی سرسختانه است.
سازمان آگهی های پرسون