اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

امتناع امریکا از لغو تحریم‌های ایران با هدف آغاز مذاکرات دو جانبه موجب شد تا قیمت جهانی نفت به بالاترین حد در یکسال گذشته برسد و در بازار آزاد تهران نیز هر دلار امریکا در اوج ۲۷ روز گذشته خود معامله شود.
دیپلمات و سفیر سابق ایران در چین در گفت وگو با پرسون:

تلاش آمریکا برای تضعیف چین

تصور آمریکایی‌ها بر این است که می‌توانند از طریق ایجاد خصومت بین چین و همسایگانش، این کشور را کنترل کنند. از این رو تعارضات ارزی دریایی بین کشورهایی نظیر فیلیپین، اندونزی، مالزی، ژاپن و تایوان با چین را به وجود آوردند و در تلاشند که چین به لحاظ سیاسی و نظامی سرگرم تعارض منطقه‌ای با هسایگانش شود و نتواند با خیال آسوده به توسعه اقتصادی، سیاسی و نظامی خود بپردازد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: فرانسوی‌ها همیشه به دنبال دشمنی با ملت ایران هستند؛ بنابراین پیشنهاد آقای مکرون از روی خیر خواهی نخواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد، آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلا در عمل لغو کند و ما بعد راستی‌آزمایی کنیم و ببینیم که درست تحریم‌ها لغو شده، آن‌وقت به تعهدات برجامی برمی‌گردیم. این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست.
مشاور وزیر خارجه در گفتگو با پرسون تاکید کرد:

دست و پا زدن اروپا در باتلاق کرونا

تعداد کشته‌های اروپا در حد بالای جهان قرار گرفته است و این برای پرستیژ اروپا شکننده بود. اروپا برای رفع این بحران اجتماعی مجبور شد دست به اقداماتی بزند که آن‌ها را با یک بحران اقتصادی مواجه کرد. از طرفی هرگاه بحران اقتصادی ایجاد شود به دنبال آن بحران سیاسی ایجاد می‌شود لذا کرونا به یک بحران تو در تو در اروپا تبدیل شده است.
آمریکایی‌ها هر اندازه از عربستان سعودی خشمگین شوند، می‌دانند که این کشور همچنان تولیدکننده قدرتمند نفت، یک عضو گروه ۲۱ و شریک مهم در مبارزه با تروریسم است. بایدن نمی‌تواند به راحتی این ارتباط را قطع کند. در عوض او باید به دنبال رویکرد جدیدی در قبال عربستان باشد. رویکردی که نه انگیزه‌های شرورانه حکومت سعودی را تقویت کند و نه بدترین نگرانی و ترس‌های آن‌ها را عملی کند.
مانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه که پیش از این، از لزوم حضور عربستان در مذاکرات قدرت‌های جهانی با ایران سخن گفته بود، در تازه‌ترین اظهارنظر خود، از نوعی حضور اسرائیل در چنین مذاکراتی نیز سخن به میان آورده است.
نویسنده کتاب «عنوان ایران، تنها قربانی سیاست های آمریکا نیست» در گفت وگو با پرسون:

هدف از نوشتن این کتاب بیان تهدیدات محتمل بر علیه امنیت ملی ایران است

نویسنده کتاب «عنوان ایران، تنها قربانی سیاست های آمریکا نیست» گفت: هدف از نوشتن این کتاب بیان تهدیدات محتمل بر علیه امنیت ملی ایران می باشد.

در پی تیراندازی در اقامتگاهی در منطقه‌ای روستایی در ایالت ایلینوی آمریکا، یک نفر کشته شد و شش نفر به دلیل جراحات ناشی از اصابت گلوله به بیمارستان منتقل شدند.
در سال ۲۰۲۰ میلادی ماموران مرزبانی آمریکا ۸ ایرانی را بازداشت کرده بودند، این در حالی است که شمار دستگیرشدگان ایرانی در سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون به ۱۴ تن رسیده است.
جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنج‌شنبه از سیاست خارجی خود و دکترین دولتش در این حوزه رونمایی کرد. او در این سخنرانی اعلام کرد که می‌خواهد آمریکا را به عرصه بین‌المللی بازگرداند و باید احتمالا تا مدتی «اول آمریکا» را فراموش کرد. بایدن همچنین گفت که دیپلماسی دوباره به کانون سیاست خارجی بازمی‌گردد و در عین حال تصریح کرد که دیگر قصد ندارد از جنگ یمن حمایت کند. او اظهار کرد: «جنگ یمن یک فاجعه انسانی و استراتژیک ایجاد کرده است. این جنگ باید پایان یابد.»
عابدی در گفت و گو با پرسون مطرح کرد؛

تلاش اردوغان برای پیروزی در انتخابات آینده

یک کارشناس مسایل ترکیه گفت: این صحبت‌های اخیر اردوغان احتمالا در پس تثبیت بیشتر موقعیت خود و حزب عدالت و توسعه در سال های آینده برای انتخابات بعدی می باشد.
بی‌شک مرکل در عرصه سیاست معاصر آلمان همتایی ندارد و حتی پس از 14 سال که او بر سر کار است دو سوم رأی‌دهندگان آلمانی علاقه‌مندند که درسال 2021 نیز او همچنان برسر کار باقی بماند و اخیرا نیز هشتگ هایی با این مضمون در فضای مجازی پرتکرار شده است. می‌توان گفت غرب در عصر کنونی سیاست‌مدار صادق و قابل اعتمادی مانند او ندیده و او کسی است که به‌عنوان صخره محکم سیاست اروپایی از او یاد می‌شود.
در مورد این واقعیت که مذاکرات دولت افغانستان و طالبان در شش ماه گذشته تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار داشته، تردیدی وجود ندارد و طرفین این مذاکره دلایل خودشان را برای روشن شدن نتیجه انتخابات داشتند.
تحلیلگر ارشد تحولات سیاسی در گفتگو با پرسون مطرح کرد:

مروری بر دلایل تحریم‌های جهانی آمریکا

تعارض ساختاری، تعارض نهادی و اختلاف اقتصادی بین چین و ایالات متحده آمریکا می‎‌توان در ارتباط با فشارهای ترامپ یا تحریم‌هایی که آمریکا علیه چین چه در شکل تحریم‌های اقتصادی و چه در شکل تحریم شخصیت‌ها و شرکت‌های چین وضع کرده بود، ارائه کرد.
تیم سیاست خارجی و امنیت ملی بایدن از چهره‌هایی نام‌آشنا تشکیل می‌شوند و تقریبا همه‌ آنها در دولت اوباما حضور داشته‌اند؛ ولی از این گزاره نمی‌توان نتیجه گرفت شباهت در سطح کارگزاران به شباهت در سطح سیاست‌گذاری قابل اشاعه است.
جو بایدن رییس جمهوری ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل دوست، متحد و شرکایی هستند که رابطه آنها در طول چهار دهه گذشته ادامه یافته است. نخستین دیدار آنها زمانی بود که بایدن حدود چهل سال داشت و سناتوری جوان به حساب می‌آمد. نتانیاهو هم دیپلماتی تازه کار و حدودا ده سال جوانتر از بایدن بود. با برقراری تماس تلفنی میان سران دو کشور اکنون این سوال مطرح شده که طرفین در اوج قدرت خود، روابط را در چه مسیری هدایت خواهند کرد؟
سازمان آگهی های پرسون