اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

دونالد ترامپ صبح چهارشنبه ۱۶ آبان (به وقت تهران) و پس از اعلام پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به همراه ملانیا، دونالد ترامپ جونیور، بارون، اریک و دیگر اعضای خانواده در سخنرانی پیروزی پالم بیچ حضور یافت. ‌
«ما به طور مداوم با مقام‌های ارشد امنیتی در ستاد ترامپ در تماس هستم. اروپا باید فوراً مسئولیت بیشتری در زمینه امنیت خود برعهده بگیرد. اروپا در زمینه بودجه دفاعی و تصمیم‌گیری در حوزه سیاست‌های مهاجرتی باید مسئولیت امنیت خود را برعهده بگیرد.»
یاسمین انصاری متولد سال ۱۹۹۲ نماینده پیروز ایالت آریزونا که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ عضو شورای شهر فینیکس بود. وی در زمان انتخاب، جوان‌ترین فردی بود که به عضویت این شورا انتخاب می‌شد. اولین ایرانی آمریکایی بود که به مقام دولتی در آریزونا انتخاب شد. فعالیت‌های اولیهانصاری متولد ۷ آوریل ۱۹۹۲ از پدر و مادری است که از ایران به آمریکا مهاجرت کرده‌اند.
رئیس جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی در آستانه اعلام رسمی پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، این اتفاق را تاریخی توصیف کرد.
بر اساس نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ نوامبر ۱۴۰۳) آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور و نامزد جمهوری خواهان ۲۳۰ رای الکترال و کامالا هریس ۲۰۵ رای الکترال کسب کرده اند.
کمپین دونالد ترامپ با رویکردی نو و پرمخاطره در انتخابات ۲۰۲۴، به گروه‌های محافظه‌کار ثروتمند تکیه کرده تا با تبلیغ و اقناع چهره به چهره، آرای لازم برای پیروزی را جلب کنند.
رسانه آمریکایی آکسیوس در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی که خواست نام وی فاش نشود، نوشت که کاخ سفید از تصمیم بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اخراج یوآو گالانت وزیر جنگ این رژیم بسیار غافلگیر و شگفت‌زده شده است.
«در کشور ما اظهارنظرها بدون توجه به عواقب آنها صورت می‎‌گیرد که می‌تواند به‌عنوان یک سند در دادگاه و محکمه بین‌المللی به کار بیاید. دادگاه‌ها در آمریکا که به ناحق ایران را محکوم می‌کنند، مقدار زیادی از مستندات‌شان اظهارنظرها و بیانیه‌های مقامات ایرانی است. ما وقتی صحبت می‌کنیم و به هیجان می‌آییم متوجه نمی‌شویم که اظهارات یک مقام دولتی حرف‌هایش سند است و می‌تواند ایجاد مسئولیت کند.»
تنش‌های احتمالی میان ایران و اسرائیل و تأخیر دولت آمریکا در ورود به مذاکرات جامع، به مذاکرات محرمانه‌ای برای تفاهم موقت و کاهش تنش میان ایران و ایالات متحده اهمیت بخشیده است.
آلن لیختمن، تاریخ‌دان آمریکایی مدعی است با بهره‌گیری از روش «۱۳ کلید» خود می‌تواند نتایج انتخابات آمریکا را پیش‌بینی کند. او که این روش را در اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی ایجاد کرده، از آن زمان تاکنون تنها یک‌بار در پیش‌بینی‌های خود اشتباه کرده است.

کارآفرین و سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی که در انتخابات از ترامپ حمایت کرده است، گفت که در صورت شکست او مقابل رقیب دموکراتش، انتخابات امسال ایالات متحده می‌تواند آخرین انتخابات واقعی و قانونی در این کشور باشد.
سازمان آگهی های پرسون