اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

ایران که از پیام‌های متناقض از سوی دولت ترامپ، بی‌اعتمادی تاریخی و عدم وجود نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران سردرگم شده، تصمیم گرفته است که تلاش برای پیشرفت در مذاکرات مستقیم با ایالات متحده را متوقف کند.
«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل، اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا را «نگران‌کننده و غیرمسئولانه» دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه این تهدید بی‌پروا را رد و محکوم می‌کند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا همچنان اصرار دارد که پیشنهاد تصاحب مالکیت غزه را اجرا خواهد کرد اما مدعی شد که شخصا املاک غزه را توسعه نخواهد داد و تاکید کرد: "ما غزه را به درستی اداره خواهیم کرد."

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه وزیر خزانه داری این کشور برای مذاکره با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به زودی به اوکراین می رود، گفت: این جنگ (جنگ اوکراین) باید و به زودی پایان می یابد.

اسرائیل و آمریکا به دنبال از بین بردن تهدید حماس و سایر گروه‌های فلسطینی‌اند که از نوار غزه به‌ عنوان پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل استفاده می‌کنند، جابه‌جایی جمعیت غزه می‌تواند این تهدید را به‌طور موقت کاهش دهد.
مقام رهبری فرمودند که این مذاکرات غیرشرافتمندانه است و هوشمندانه نیست اگر با آمریکا مذاکره کنیم پس ما باید به دنبال مذاکراتی هوشمندانه و شرافتمندانه باشیم. به هر حال اگر غربی‌ها نگرانی‌هایی از برنامه‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران دارند، راهش گفت‌وگو و مذاکره با ایران است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت، متعهد به خریدن و مالکیت بر نوار غزه است و شاید بخش‌هایی از آن را برای بازسازی به دیگر کشورهای خاورمیانه بدهد.

منابع رسمی لیبی اعلام کردند که حدود ۵۰ جسد را در دو گور دسته جمعی واقع در صحرای جنوب‌شرق این کشور کشف کردند که پیش بینی می شود این اجساد مربوط به مهاجرانی باشد که سعی داشتند خود را به اروپا برسانند.

سخنگوی ارشد نخست‌وزیر انگلیس در امور خارجی، با اشاره به ادامه روند گفت‌وگوهای ژنو میان نمایندگان ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام اعلام کرد که لندن همچنان به تلاش‌های دیپلماتیک برای تنش‌زدایی درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد. وی در عین حال گفت که هنوز چشم‌انداز روشنی برای آغاز مذاکرات جدید وجود ندارد.
واقعیت این است که امروز نمی توان به مذاکره با آمریکا اعتماد کرد. یکی از دلایل اصلی هم این است که ایران برای لغو تحریم ها وارد مذاکره با کشورهای ۱+۵ از جمله آمریکا شد و به همین دلیل محدودیت های پیشنهادی در برنامه های هسته ای خود را پذیرفت. اما دولت اول ترامپ در اقدامی غیرقانونی و عهدشکنانه از برجام خارج شد و مانع اجرای مفاد این توافق گردید.
سازمان آگهی های پرسون