خاورمیانه

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی منطقه خاورمیانه را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی امروز چهارشنبه خواستار تلاش مشترک برای دستیابی به صلح پایدار در افغانستان شد و بر نقش حیاتی آسیای میانه و جنوبی در مسائل امنیتی و ارتباطات منطقه‌ای اشاره کرد.

رئیس شورای اروپا امروز (چهارشنبه) ضمن ابراز همدردی با نخست وزیر عراق درخصوص حملات اخیر در بغداد، بر حمایت بروکسل از عراق در مبارزه با افراطگرایی و همچنین برگزاری انتخابات آزاد و اجرای اصلاحات اقتصادی تاکید کرد.

سفیر چین در روسیه امروز (چهارشنبه) گفت، ایالات متحده باید از عادی‌سازی تدریجی وضعیت در افغانستان اطمینان حاصل کند و چین مخالف آن است که واشنگتن از خروج نیروهایش برای بی‌ثبات کردن این منطقه سوءاستفاده کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا ضمن تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران گفت: اکنون دولت رئیسی است که باید انتخاب کند که گفت‌وگوها را ادامه دهد. امیدواریم که چنین کند اما ما در موقعیتی نیستیم که به جای آنها حرف بزنیم.
خاورمیانه بسان همیشه آبستن تحولاتی جدید است؛ از یک‌سو افزایش حملات علیه نیروهای امریکایی در عراق و سوریه زمزمه‌ها درخصوص احتمال خروج نظامیان ایالات متحده از این مناطق را افزایش داده و از سوی دیگر، تحرکات دیپلماتیک نظیر گفت‌وگوهای ایران و عربستان، ایران و همچنین شکل‌گیری ائتلاف‌های تازه باعث شده پیش‌بینی آینده منطقه به امری دشوار تبدیل شود.
کی از سناریوهایی که قابل تصور درباره این‌که چرا آمریکایی‌ها قصد دارند از افغانستان خارج شوند این بود که آمریکایی‌ها در افغانستان گرفتار یک جنگ بی‌پایان شدند که این جنگ تقریباً شبیه جنگ ویتنام است و نتیجه این جنگ نیز خروج اجباری آمریکا از افغانستان خواهد بود.
سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال افغانستان همواره این بوده است که یک افغانستان دوست با سهم داشتن همه گروه‌های قومی در قدرت آن سهیم باشند و حتی طالبان هم به عنوان یک جریان فکری در بخشی از قدرت سهیم باشد و نه اینکه تمامی آن را در اختیار بگیرد.
یادداشت/ طرح اصلی ارتش آزاد این بود که با بروز انفجار و از بین رفتن آمران و مغزهای اصلی امنیتی سوریه، در یک عملیات برق آسا وارد وزارت دفاع شده و این وزارتخانه را به تصرف در بیاورند و عناصر مسلحی که احتمالا مزاحم آنها بودند را خلع سلاح کنند.

با حضور طالبان در شهرهای مختلف افغانستان، ایده‌های خوش‌بینانه مقامات داخلی کشور یا اظهاراتی که عده‌ای از آنان با انگیزه‌های سیاسی مطرح می‌کردند؛ مبنی‌بر اینکه این طالبان با گذشته فرق کرده است، روز‌به‌روز به محاق می‌رود و هربار بیشتر مشخص می‌شود ریشه‌های این طالبان همانی است که بود‌ه است.
در شرایطی که آینده "مذاکرات هسته‌ای وین" و فرآیند احیای توافق "برجام"، چندان روشن و مشخص نیست، تعاملات دیپلماتیکِ مستمر میان تهران و ریاض می‌تواند صلح و ثبات بیشتری را برای منطقه خاورمیانه به همراه داشته باشد و منافع قابل توجهی را نیز برای دو طرف، به ارمغان آورد.
سرعت و قدرت پیشروی‌های طالبان در افغانستان حتی با روایت‌های دولتی شگفت‌آوراست. این گروه که 20 سال زیر شدیدترین فشارهای نظامی و بمباران‌های امریکا و ناتو قرار داشته است چگونه به جذب این همه نیرو پرداخته تا آنجا که گفته می‌شود 170 شهرستان را به تصرف خود درآورده و پایتخت این کشور را مورد تهدید قرار داده است.
سازمان آگهی های پرسون