مذاکرات مستقیم آمریکا و روسیه در عربستان، برخی اظهارنظرها را دوباره فعال کرده است که چرا ایران، چنین کاری انجام نمیدهد و برخی نگرانیها را به رسانهها آورده که ممکن است در این مذاکرات، برخی مسائل ضدمنافع ایران هم انجام شود.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در واکنش به عملیات دریافت اجساد اسرای اسرائیلی از مقاومت غزه که قرار است فردا پنجشنبه اجرا شود گفت: فردا جنازه چهار کشته را تحویل خواهیم گرفت و روز سختی برای اسرائیل خواهد بود.
اوکراین بعد از آمریکا و روسیه، سومین قدرت هستهای جهان بود. اما این کشور بهواسطه فرمانبرداری از آمریکا، در دسامبر 1994 میلادی (آذر 1373 شمسی) با امضای معاهده بوداپست متعهد شد که کلیه سلاحهای هستهای خود را تحویل دهد و در مقابل، آمریکا و انگلیس تعهد دادند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین در مقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند. اوکراین به تعهد خود بهطور کامل عمل کرد اما از آن پس به یک کشور حاشیهای و آسیبپذیر تبدیل شد.
میانجیگری عربستان میان آمریکا و روسیه با دو دستورکار بهبود روابط مسکو و واشنگتن و همچنین فراهم کردن زمینههای صلح اوکراین در صورت موفقیت میتواند به میانجیگری عربستان برای آینده غزه هم مرتبط شود و ریاض را بیش از پیش به یک بازیگر دارای ابتکار در بحرانها تبدیل کند. نباید از نظر دور داشت که موفقیت عربستان سعودی در این دو بحران جهانی میتواند زمینههای میانجیگری احتمالی ریاض میان ایران و آمریکا بر سر مساله هستهای را نیز در چشمانداز قرار دهد.
محمد قواص پژوهشگر سیاسی در مصاحبه با دویچه وله عربی گفت: «عربستان از آغاز نزاع در اوکراین چندین بار با بی طرفی نقش میانجی گری ایفا کرده است. این کشور زمانی که از جانبداری از موضع آمریکا فاصله گرفت، به موضع روسیه هم نزدیک نشد و زمانی که با مسکو روابط خوبی داشت، زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را به یکی از اجلاس های سران کشورهای عربی در عربستان دعوت کرد. عربستان تا جایی که بتواند تلاش می کند نقشی ایفا کند که همه طرف ها شامل روسیه، اوکراین و ایالات متحده بپسندند.»
با گذشت نزدیک به 5 ماه از شهادت دردناک سیدحسن نصرا...، دبیرکل سابق حزبا... اکنون تشییع جنازه این شهید والا مقام به کابوسی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده. کمیته برگزاری مراسم تشییع جنازه شهید سیدحسن نصرا... و سیدهاشم صفیالدین، دبیران کل سابق حزبا... لبنان بهرغم تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی برگزاری هرچه با شکوهتر این مراسم برآمده.
اغلب تحلیلگران سیاسی چه در منطقه و در سطح بینالمللی اعلان نظر وزیر خارجه ترامپ علیه ایران را شوک جدید آمریکا به شرایط بحران زده خاورمیانه و در فضای روابط بین المللی ارزیابی کردند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گزارشها درباره آمادگی حماس برای واگذاری قدرت در نوار غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین مدعی شد: «حماس و تشکیلات خودگردانی در غزه وجود نخواهند داشت».