ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

«هرگز قابل پیش‌بینی نباشید» این مهم‌ترین اصل ترامپ است؛ موضوعی که دال مرکزی کتاب او «هنر معامله» است. به‌نظر می‌رسد یک نسخه از این کتاب در اختیار پایگاه‌هایی مثل فیگارو و آکسیوس قرار گرفته است.
سناتور دموکرات آمریکایی:

مردم آمریکا خواهان جنگ با ایران نیستند

اندی کیم، سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی، در واکنش به تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه ایران، تأکید کرد که مردم ایالات متحده به هیچ وجه خواهان ورود به جنگ با ایران نیستند.
چند روز مانده به برگزاری دور سوم مذاکرات، همه نشانه‌ها حاکی از آن است که مسیر پیش‌رو دشوار اما قابل طی است. اگر تهران و واشنگتن بتوانند چارچوب اصولی توافق را با رعایت خطوط قرمز، تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و ارائه تضمین قابل توجه برای رفع تحریم های وضع شده علیه ایران تدوین کنند، دستیابی به توافق سریع و قابل اعتماد نه تنها ممکن است که می‌تواند مانع تشدید تنش‌ و تثبیت ثبات در منطقه شود.
وزیر خارجه عراق و همتای عمانی او در گفت‌وگویی تلفنی بر ضرورت موفقیت مذاکرات میان آمریکا و ایران تأکید کردند؛ گفت‌وگویی که علاوه بر تحولات منطقه، به موضوع ثبت نقشه دریایی عراق در سازمان ملل نیز پرداخت.
هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در روزهای ۴ و ۵ اسفند ۱۴۰۴ به ریاست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و شاهین مصطفی‌ یف معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان در باکو برگزار خواهد شد و پروژه‌ها و همکاری‌های اقتصادی، ترانزیتی و فرهنگی دو کشور بررسی می‌شود.
رافائل گروسی، مدیرکل IAEA، در مصاحبه‌ای ضمن رد هرگونه تبانی با اسرائیل پیش از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، ادعا کرد که شواهد موجود پیش از تجاوز، نشان‌دهنده تلاش ایران برای پنهان‌کاری از بازرسان بوده است. او بر بی‌طرفی کامل آژانس تأکید کرد.

ریچارد هاس، تحلیلگر برجسته مسائل بین‌الملل، معتقد است که دونالد ترامپ از آغاز یک جنگ طولانی‌مدت با ایران واهمه دارد. وی دلیل این نگرانی را تاب‌آوری بیشتر ایران نسبت به ایالات متحده در صورت بروز چنین درگیری‌ای عنوان کرده است.

بر اساس گزارش رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی، دور بعدی گفت‌وگوهای تهران ـ واشنگتن برای رسیدن به یک توافق اولیه، در نیمه اسفندماه برنامه‌ریزی شده است. این مقام تأکید کرد که به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی صلح‌آمیز، پیش‌شرط اصلی هرگونه توافق نهایی است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت که برای دونالد ترامپ عجیب است که چرا با وجود تجهیزات نظامی مستقر در نزدیکی ایران، جمهوری اسلامی حاضر به تسلیم شدن نیست.
لیویت ادعاهای آمریکا در مورد ایران را تکرار کرد و گفت: در حالیکه «دیپلماسی همیشه اولین گزینه ترامپ است، اقدام نظامی همچنان یک گزینه است و استدلال‌هایی برای اقدام وجود دارد.
به نظر می‌رسد در شرایط فعلی، علاوه بر جناح جنگ‌طلب همراه ترامپ، باند مافیایی حاکم بر تل‌آویو و شبکه‌های فراماسونی دارای نفوذ در کارهای حکومتی برخی کشورهای اروپایی، مشوق ترامپ به حمله نظامی علیه ایران هستند.
در پی گفت‌وگوی تلفنی امروز میان وزرای خارجه ایران و قطر، دوحه بار دیگر بر موضع ثابت خود مبنی بر لزوم تداوم مسیر مذاکرات میان تهران و واشنگتن تأکید کرد. وزیر خارجه قطر در این تماس، تقویت امنیت منطقه را هدف اصلی این رایزنی‌ها دانست و حمایت کامل دوحه از هرگونه تلاش دیپلماتیک سازنده را اعلام کرد.

دیوید هرست، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در مقاله‌ای در میدل ایست آی هشدار داد که دولت واشنگتن تحت تأثیر نتانیاهو قرار گرفته و ممکن است به سمت یک جنگ منطقه‌ای کشیده شود. هرست تأکید کرد که این سناریو باید با احتیاط دنبال شود، زیرا ایران از جایگاه و توانمندی‌های متفاوتی نسبت به ونزوئلا برخوردار است و گزینه‌های ویرانگری علیه دشمنانش در اختیار دارد.
سازمان آگهی های پُرسون