ایران در جهان

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی ایران در جهان را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه وقت، در مصاحبه‌ای با رسانه هندی India Today، همزمان با اعزام به ژنو برای سومین دور مذاکرات با تیم آمریکایی، تأکید کرد که ایران برای «جنگ و صلح» آماده است. او ابراز امیدواری کرد که با تکیه بر پیشرفت‌های دور قبلی، بتوان به یک توافق «منصفانه، متوازن و عادلانه» دست یافت، اما هشدار داد که در صورت لزوم، نیروهای مسلح ایران آماده دفاع از حقوق خود هستند.
در بیانیه‌ای مشترک، گروه‌های مقاومت عراق اعلام کردند که ایالات متحده به تعهدات خود برای خروج کامل نیروهای نظامی از خاک عراق عمل نکرده و هشدار دادند در صورت ادامه این وضعیت، اقدامات میدانی اتخاذ خواهد شد.

در پی تهدیدات اخیر از سوی آمریکا و اسرائیل مبنی بر احتمال اقدام نظامی علیه ایران، وزارت بهداشت اسرائیل از تکمیل و راه‌اندازی یک بیمارستان مجهز در زیر زمین در مرکز شهر تل‌آویو خبر داد. این اقدام در راستای تقویت آمادگی‌های زیرساختی این رژیم برای مقابله با سناریوهای احتمالی جنگی و حملات موشکی صورت گرفته است.
«دونالد ترامپ» در نخستین سخنرانی سالانه خود در کنگره آمریکا درباره «وضعیت کشورش و با اشاره به نزدیک بودن ۲۵۰امین سالگرد استقلال آمریکا گفت: «کمتر از پنج ماه دیگر، کشور ما یک دستاورد بزرگ را جشن خواهد گرفت.
ایران با اتکا به جغرافیای ساحلی، سامانه‌های موشکی متحرک و شبکه آتش چندلایه، مفهومی موسوم به «منطقه کُشنده» (Kill Zone) را در چارچوب راهبرد بازدارندگی دریایی خود دنبال می‌کند؛ رویکردی که هدف آن افزایش ریسک عملیاتی و محدودسازی آزادی مانور نیروهای متخاصم در پهنه خلیج فارس است.
علی موجانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان، در گفت‌وگویی با رسانه «تفلیس نیوز» تأکید کرد که هیچ طرفی از جنگ احتمالی بین ایران و آمریکا نفعی نمی‌برد و تهران همچنان بر دیپلماسی و خویشتنداری تأکید دارد. او گفت نیمی از مسیر تفاهم میان دو کشور طی شده و اکنون focus اصلی بر نحوه اجرایی‌سازی توافق احتمالی است.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حساب کاربری خود اعلام کرد که کشورمان گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایالات متحده را در ژنو از سر خواهد گرفت. او تأکید کرد ایران هرگز به دنبال توسعه سلاح هسته‌ای نیست و ضمن دفاع از حق بهره‌مندی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، آماده دستیابی به توافقی منصفانه و تاریخی است.
وزیر امور خارجه لبنان با ابراز نگرانی عمیق از افزایش تنش‌ها در منطقه میان ایران و اسرائیل، اعلام کرد که این وضعیت می‌تواند به حملات مستقیم رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت‌های حیاتی لبنان منجر شود.

وبسایت دیلی بیست گزارش داد که هرگونه تصمیم احتمالی دونالد ترامپ برای انجام حملات نظامی علیه ایران ممکن است با هدف انحراف افکار عمومی از دو مسئله داخلی، یعنی روابط جنجالی او با جفری اپستین و انتشار اسناد جدید توسط وزارت دادگستری، اتخاذ شود.
یکی از مقامات ارشد دومای روسیه نسبت به هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران ابراز نگرانی کرده و هشدار داد که چنین حمله‌ای می‌تواند به تنش جدی و گشوده شدن جبهه رویارویی چندجانبه بین‌المللی منجر شود.

منابع آگاه گزارش دادند دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم خود در قبال ایران را پس از دریافت ارزیابی استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان ویژه در مذاکرات مربوط به پیشنهاد جدید تهران برای توافق احتمالی اتخاذ خواهد کرد.
ترامپ با رد گزارش‌های رسانه‌ها درباره مخالفت ژنرال دن کین با جنگ گفت تصمیم نهایی با اوست، ترجیحش توافق است اما هشدار داد اگر مذاکرات شکست بخورد، روزی بسیار بد در انتظار ایران خواهد بود.
ایالات متحده فشارهای گسترده‌ای بر اسرائیل وارد کرد تا از حمله به ایران خودداری کند و بر ادامه مذاکرات هسته‌ای تمرکز نماید.ترامپ مذاکرات را «نزدیک به راه‌حل» خواند، در حالی که نتانیاهو بر اصول سختگیرانه اصرار داشت.
مسئول امنیتی گردان‌های حزب الله عراق در پیامی با اشاره به افزایش تنش‌ها در منطقه و تهدیدهای اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، نسبت به هرگونه اقدام نظامی واشنگتن هشدار داد و از آمادگی برای مقابله با تحرکات احتمالی خبر داد.
سازمان آگهی های پُرسون