اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

نادر مرادی از تصمیم نمایندگان مجلس یازدهم برای افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده انتقاد کرد و آن را مخالف منافع جمعی کارگران دانست.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از افزایش قیمت طلا و سکه متاثر از رشد نرخ ارز و اونس جهانی خبر داد و گفت: در راستای همین روند افزایشی قیمت سکه بعد از حدود سه هفته، دوباره به کانال ۱۱میلیون تومان صعود کرد.
دکتر علی اکبر نیکواقبال اقتصاد دان و استاد دانشگاه تهران:

مالزی و سیاستگذاریهای صحیح و درس آموز

نیکواقبال با اشاره به فقیر بودن کشور مالزی در نیم قرن پیش گفت: تا حدود 40 الی 50 سال پیش، مالزی جزء فقیرترین کشورهای دنیا بود ولی در سال های بعد توانست با سیاستگذاریهای صحیح و سالم اجتماعی و اقتصادی، خود را به بالاترین درجات رشد اقتصادی برساند.
سیاه کلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق سناریوهای متعددی برای افزایش یارانه نقدی مطرح شده و باید منتظر ماند تا نمایندگان در صحن در مورد آن تصمیم بگیرند.

با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال بحث افزایش دستمزد کارگران نیز داغ شده است. نمایندگان مجلس و فعالان کارگری بر افزایش ۳۰تا۳۵درصدی حقوق کارگران تاکید دارند اما دولت هنوز اظهار نظری در این رابطه نکرده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق:

بودجه ۱۴۰۰ دوسقفی شد

کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در دو سقف بست؛ لایحه‌ای که دولت ۱۲ آذرماه به مجلس تقدیم کرد و همواره به تغییرات اعمال‌شده در این لایحه از سوی کمیسیون تلفیق انتقاد کرده است. به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق، لایحه بودجه سال آینده در دو سقف و دو زمانه بسته شد؛ یک سقف در ۶ماه اول و یک سقف در ۶ماه دوم سال آتی. همچنین منابع عمومی دولت در این لایحه از ۸۴۱هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده از سوی دولت، به ۱۱۵۸هزار میلیارد تومان افزایش یافت. ماجرای دو سقفی شدن بودجه به تغییر اعمال‌شده در میزان فروش نفت بازمی‌گردد.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۱ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۵۲۸ واحد بسته شد.
یک کارشناس اقتصادی با بیان این که نتایج تک نرخی کردن دستوری ارز در شرایط تحریمی مشخص نیست گفت: باید از تغییر نرخ رسمی ارز تا برگشت شرایط اقتصادی کشور به وضعیت عادی اجتناب نمود.
تحت تاثیر سقوط سنگین بازارهای سهام و با پناه آوردن سرمایه‌گذاران به سرمایه‌های امن قیمت جهانی طلا رشد کرد.
سرپرست مرکز پژوهش سازمان بورس از راه اندازی بازار سوم فرابورس خبر داد و گفت: اصلاحات دستورالعمل‌های پذیرش، عرضه، نقل و انتقال اوراق بهادار و نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران، به منظور ایجاد بازار هدف، مصوب شد.
در روزهایی که تشدید مشکلات اقتصادی بسیاری از شهروندان ایرانی را با هزاران مشکل بزرگ و کوچک درگیر کرده است، بیش از 60 سلبریتی در حال تبلیغ برای شرکت داماک به‌عنوان شرکت سرمایه‌گذاری در بخش مسکن دبی هستند تا ایرانیان را ترغیب به خرید خانه در خارج از ایران کنند؛ اتفاقی عجیب ولی واقعی که به مدد تبلیغ اخیر یک هنرپیشه دوباره بر سر زبان ها افتاد.
یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر تمام منابع ارزی کشور در بازار ارز تزریق شود، دلار به کمتر از ۱۵ هزار تومان می‌رسد اما در خوش بینانه‌ترین حالت این قیمت حداکثر دو تا سه ماه می‌تواند حفظ شود و بعد از آن، جهش پیدا می‌کند.
فهیمی گفت: دارندگان سهام عدالت که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و احراز هویت شوند تا بتوانند ۶۰ درصد سهام خود را، دریافت کارت اعتباری کنند.
سرمایه‌گذاران به دلار به عنوان سرمایه امن رو آوردند و همین عامل باعث افت قیمت جهانی طلا شد.
رئیس اداره همکاری های چند جانبه تجاری مالی وزارت امور خارجه گفت: دلار زدایی میان کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا باید از مرحله حرف زدن عبور کند و سوئیفت های ملی اجرایی تر شود.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (36.2 درصد) و کمترین آن مربوط به استان‌های آذربایجان غربی و مرکزی (28.6 درصد) است.
سازمان آگهی های پُرسون