دور جدید مذاکرات درباره برجام و برنامه هسته ای ایران روز دوشنبه در وین به پایان رسید و از آنجا که بازارهای مالی در ایران تحت تاثیر اخبار سیاسی قرار دارد، این مذاکرات تاثیراتی بر بازار ارز گذاشت.
چندی پیش مقرر شد ایران و روسیه روابط تجاری خود را به صورت روبلی_ ریالی انجام دهند؛ مساله ای که اگرچه منجر به کاهش اثربخشی دلار در اقتصاد میشود اما انتقاداتی را نیز به دنبال داشته است.
وقتی ارز ترجیحی برای برخی کالاها قطع شد، برخی این گمانهزنی را مطرح کردند که این کار موج تورمی در کشور ایجاد خواهد کرد و تلویحا فرض کردند افزایش قیمتی که از کالاهای خوراکی به واسطه حذف ارز۴۲۰۰ ایجاد خواهد شد، نهایتا به کالاها و خدمات دیگر سرایت خواهد کرد.
مهمترین عامل موثر بر تورم در کشور ما بهعنوان یک پدیده مزمن، بحث کسری بودجه دولت و تامین منابع مالی برای رفع این کسری بودجه از طریق انتشار پول یا استفاده از منابع بانک مرکزی است. اگرچه هر از گاهی اتفاقهایی مانند حذف ارز ۴۲۰۰تومانی میافتد که این اتفاقها موجب افزایش قیمتها میشود و همین امر موجب میشود که برخیها گمان کنند که ریشه تورم در کشور ما مسائل دیگری است؛ اما تورم بهعنوان یک فرآیند افزایش مستمر سطح عمومی قیمتها، یک پدیده پولی است و علتی غیر از انتشار پول و استفاده از منابع بانک مرکزی برای رفع کسری بودجه دولت ندارد.
به دلایلی که هنوز معلوم نیست دولت از ابلاغ مصوبه جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خودداری میکند. با این حال نقل قولها از افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان حکایت دارند اما هیچ کدام از این اخبار به معنی افزایش حقوق ماه مرداد نیست.
وزیر اقتصاد گفت:: برای ارائه کالابرگ به جهت پرداخت یارانهها منتظر گزارش نهایی تامین زیرساختها هستیم و تا اوایل شهریور تصمیمگیری نهایی را انجام خواهیم داد.
در جریان تصویب لایحه بودجه1401، مجلس موافقت خود با حذف ارز ترجیحی را مشروط به این کرد که کالاهای اساسی به نرخ شهریور1400 به مردم ارائه شود و همین موضوع، اجرای سناریوی کوپن الکترونیک را دوباره روی میز دولت قرار داد.
در حالی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس هفته گذشته از آماده شدن زیرساخت کالابرگ الکترونیک از شهریورماه خبر داده بود،که وزیر اقتصاد در حاشیه نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، خبری متفاوت درباره کوپن الکترونیکی اعلام کرد.
نرخ تورم سالانه تیر ماه 1401 املاک مسکونی شهر تهران به عدد ٢٧,١ درصد رسیده است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل(٢٦.٤ درصد)، 0.7 واحد درصد افزایش داشته است.
چهرههای اقتصادی و سخنگوی دولت طی روزهای اخیر یکبار دیگر، اعداد و ارقام و آمارهای تازهای را درخصوص بهبود شاخصهای اقتصادی ارایه کردهاند که نیازمند تشریح، بررسی و تحلیل است.
عدم صدور پروانه کارگزار گمرکی یکی از مواردی است که شکایات و اعتراضات متعددی را در سالهای اخیر به همراه داشته و با وجود متقاضی دریافت این مجوز اما گمرک ایران با استناد به قانون و آیین نامه مربوطه، از برگزاری منظم آزمون خودداری کرده و همین موضوع موجب طرح ادعاهایی مبنی بر وجود انحصار در صدور این مجوز شده است.
طبق اعلام سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها، فرایند بررسی جهت پرداخت معوقات یارانه افراد مشمول، در حال انجام است و به زودی با تکمیل اطلاعات، به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
براساس دیدگاههای برخی از اقتصاددانان، کشورها برای اینکه از ظرفیت کامل خود با پایینترین هزینه ممکن استفاده کنند و ضمنا بتوانند با سایر کشورها هزینه مبادله را به حداقل ممکن برسانند، تلاش میکنند که براساس مزیت نسبی خود کالا تولید کنند.
مرکز آمار ایران با انتشار آمار مربوط به تورم کالاهای مصرفی بادوام و خوراکی به تفکیک دهکهای مختلف درآمدی پرداخته و اطلاعاتی را در این رابطه منتشر کرده است.