اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

مشکل اصلی کشور ما، به‌ ویژه در زمینه‌های اقتصادی، در این است که فرآیندهای تصمیم‌گیری دقیق، شفاف و کارآمد وجود ندارد. مکانیزم مشخص و قابل اعتماد برای ارزیابی تاثیرات تصمیمات درازمدت و کوتاه‌مدت وجود ندارد. تا زمانی که فرآیندهای تصمیم‌گیری اصلاح نشوند و به شفافیت و کارآمدی دست پیدا نکنیم، اشتباهات در سیاستگذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.
سال‌های متمادی است که مسئولان عالی‌رتبه در دستگاه‌های اجرائی، از ناترازی‌های مختلف در اقتصاد کشور صحبت می‌کنند. از ناترازی در تولید و مصرف حامل‌های انرژی مثل بنزین و برق تا ناترازی مالی بانک‌ها، بودجه دولت و... .
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها تاکید کرد: با توجه به تأکیدات رئیس جمهور پرداخت یارانه معیشتی برای خانوارهای مشمول در دهک‌ های یک تا ۹ ادامه خواهد داشت.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نمایندگان مجلس بدنبال حذف یارانه پردرآمدها و تخصیص اعتبارات آن در قالب کالابرگ هستند که در صورت تایید شورای نگهبان و ابلاغ دولت اجرا خواهد شد.
ابوترابی نماینده مجلس پیشنهاد داد: مدل نروژ در پرداخت یارانه مستقیم اجرایی شود و یارانه به صورت مستقیم به افراد پرداخت شود؛ وی برآورد کرد که این یارانه مستقیم حدود ۱۰ میلیون تومان باشد تا افراد خودشان مصرفشان را مدیریت کنند.
با توجه به اینکه در سال‌های اخیر همواره یک مرحله واریز سود سهام عدالت در روزهای پایانی سال انجام شده است، این احتمال وجود دارد که در اسفند ۱۴۰۳ واریز کل سود سهام عدالت ۱۴۰۲ یا یک مرحله از آن انجام شود و مراحل بعدی واریز سود ۱۴۰۲ به سال ۱۴۰۳ موکول شود.
یک اقتصاددان گفت: در سه دهه گذشته به خصوص در سال‌های پس از شدت گرفتن تحریم‌ها به اندازه‌ای تعداد افراد نیازمند افزایش یافته‌اند که اگر به هفتاد میلیون نفر از جمعیت هم یارانه‌ای پرداخت شود، کار اشتباهی نیست.
روزنامه خراسان با انتقاد از تلاش برای استیضاح وزیر اقتصاد در اوج بحران ارزی گفت: مشکل این جاست که پیگیری کنندگان استیضاح، عموما هیچ ایده اجرایی برای رفع مسئله ارز ندارند و صرفا به دنبال گذاشتن یک مشکل (بی‌تصدی بودن یک جایگاه مهم اقتصادی کشور) روی مشکلات موجود هستند.
بانک مرکزی در قامت سیاستگذار ارزی، با راه‌اندازی بازار ارز تجاری و اجرای نظام شناور مدیریت‌شده، دیالوگ ارزی خود با صاحبان صنعت را تغییر داد. اکنون لازم است بانک مرکزی در قامت سیاستگذار پولی، دیالوگ ریالی خود با صنعت را نیز عوض کند و نشان دهد که قرار نیست ناکارآمدی‌های صنعت که روزگاری پشت ارز رانتی پنهان بود، الان پشت ریال رانتی پنهان شود. روی پای خودتان بایستید!

روزنامه اصلاح طلب نوشت: منتقدان دولت فعلی از همان لحظات اولیه آغازبه‌کار دولت که قیمت دلار هزار تومان افزایش می‌یافت با هشتگ «دلار چند» حامیان دولت را به صلابه می‌کشند و این روزها زمین و زمان را به هم دوخته‌اند و بی‌امان پمپاژ ناامیدی می‌کنند و سخن از استعفا و ناکارآمدی می‌زنند و از طرف دیگر، با صراحتی بی‌سابقه بر موج التهاب‌آفرینی می‌نوازند.
سازمان آگهی های پرسون