برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست -1396- با مشارکت بخشهای مختلف تهیه شد و به عنوان یک برنامه محیط زیستی مکمل برنامه پنجساله ششم توسعه کشور (از سال 1396 تا 1400) بود. این برنامه مبین سیاستهای اطمینان یافتن از امنیت غذایی، استفاده کارا از آب و احیای منابع آب زیرزمینی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و نگرش هم بست آب، انرژی و محیطزیست است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران گفت که آمادگی لازم برای تامین سوخت جایگزین در شهرکهای صنعتی وجود ندارد و برای سیستم تولید و خیلی از ماشینآلات هم استفاده از سوخت جایگزین تعریف نشده، بنابراین تاکنون در شهرکها از مازوت استفاده نشده است.
مشکل کمآبی از یک سو بر مردم اصفهان و دیگر شهرها فشار میآورد و اظهارنظرهای غیرکارشناسی برخی شخصیتها از سوی دیگر بهعنوان عاملی برای تشدید فشار روانی بر مردم نقشآفرینی میکند؛ اظهارنظرهایی که نهتنها مبنای علمی ندارد، بلکه گویی نیت پشت آنها سیاسیکردن یک قضیه مدیریتی است.
سخنگوی پالایشگاه نفت تهران گفت: در پالایشگاه تهران سوخت مایع استفاده نمیشود و مصرف آن در این واحد به صفر رسیده است و باید گفت که تجهیزات پالایشگاه تهران به طور کامل با سوخت گازی فعال هستند.
این روزها با آغاز فصل سرما و نگرانیها درخصوص تامین انرژی صنایع، آلودگی هوا بار دیگر در شهرهای صنعتی و غیرصنعتی افزایش یافته است. مثلا آلودگی هوای اصفهان از مرز 200 عبور کرده و ۱۸ ایستگاه کیفیت هوای تهران نشان از وضعیت قرمز میدهند. اورژانس تهران به شهروندان و گروههای در معرض خطر همچون سالمندان، زنان باردار و مبتلایان به بیماریهای قبلی و عروقی توصیه کرده از سفرهای غیرضروری خودداری کنند و تا حد امکان در خانه بمانند. همچنین کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: «آبانماه با ثبت ۱۳ روز ناسالم برای گروههای حساس، آلودهترین ماه پایتخت از ابتدای سال از منظر آلاینده ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون بوده است.»
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به شرایط آلودگی هوا در کشور و بویژه تهران، گفت: اگر غلظت آلایندههای هوا از یک حدی بیشتر شود باید تعطیلیهایی انجام شود و کاهش ساعات کار ادارات را داشته باشیم.
معاون پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: از اواخر وقت امروز سامانه بارشی وارد کشور میشود و در برخی نقاط خوزستان، ایلام، لرستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و غرب خلیج فارس موجب بارندگی، وزش باد شدید موقت و رعد و برق خواهد شد.
43 سال قبل، دقیقا در 24 مه 1978، بیانیۀ حقوق گربههای آزاد در پاریس تصویب شد برای این که مردم این شهر بتوانند با خیال راحت، بدون هرگونه منع قانونی، از گربههای شهر زیبایشان حمایت کنند.
طبق اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران طی چهار روز آینده آسمانی صاف تا نیمه ابری گاهی همراه با وزش ملایم باد و در نواحی پرتردد با انباشت تدریجی آلایندهها برای این استان پیشبینی میشود.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر تاثیر محدود بالا آمدن سطح آب های آزاد بر خلیج فارس گفت: بدون شک تا سال 2050 هیچ کدام از جزایر خلیج فارس به زیر آب نخواهند رفت، اما اگر روند کنونی پس روی دریای خزر ادامه یابد، مساحت این دریا به میزان 20 تا 25 درصد کاهش خواهد یافت.
بازهم مازوت سوزی در کشور برای تولید برق و بازهم نفس تنگ مردم در روزهای سرد سال. شاید مردم باید به زندگی با دود و آلودگی هوا عادت کنند، آنهم در شرایطی که همه بهخوبی میدانیم مصرف مازوت و نفت کوره، تا چه اندازه برای بیماران و افراد سالمند خطرناک است. اما با این وجود نیروگاههای کشور و اطراف کلانشهر تهران که خود از دود خودروها و موتورسیکلتها نفسش به شماره افتاده، مازوت میسوزانند و هوا را سمی میکنند. افزایش آلودگی هوا با بازگشت فصل سرما بازهم انگشت اشاره را به سمت مازوتسوزی در نیروگاهها و صنایع تولیدی کشور برده است. سوختی مخرب که تابلوی کنترل کیفیت هوا با نشانگر میزان غلظت SO۲ وجود آن را تایید میکند.
پایداری هوا طی امروز و فردا پدیده غالب هوای کلانشهرها خواهد بود؛ اتفاقی که روند عادی و عادت شده روزهای سرد سال در شهرهای بزرگ کشور است. حالا باید منتظر پدیده جوی مثل باد یا باران بود تا شاید کیفیت هوای کلانشهرها بهتر شود. اما برای مقابله با آلودگی هوا، قانون هوای پاک در کشور مصوب شده است. از حدود یک دهه قبل هم برنامههای مدونی برای دستگاههای مختلف تصویب شده بودند تا براساس آنها آلایندهها کنترل شده و کاهش یابند اما تجربه نشان میدهد که ارادهای برای اجرای این قوانین و مصوبات وجود نداشته است. روز گذشته، معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور خبری خوب داد و آن هم اینکه گزارش ترک فعل دستگاهها در خصوص قانون هوای پاک به مراجع قانونی ارسال شده است.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تغییر اقلیم یک چالش جهانی و موضوع بسیار پیچیدهای است که بر روی اقتصاد و امنیت غذایی اثر میگذارد و امری اجتنابناپذیر است.