بیخیالی جامعه در برابر کرونا درست زمانی که خیز پنجم کرونا فروکش کرده در حالی اتفاق افتاده که به طور مداوم ادعای عجیب واکسیناسیون ۷۰ درصدی کرونا از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده و بر طبل بیخیالی بیشتر میکوبد.
بااینکه میزان واکسیناسیون کشور تا حدی افزایش یافته و تعداد قابل توجهی از مردم واکسینه شده اند، اما هنوز افرادی هستند که حاضر به تزریق واکسن نیستند و در عین حال دلایل مختلفی هم برای طفره رفتند از این کار دارند. همین موضوع باعث شده تا دستگاههای بهداشتی، «قرنطینه هوشمند» را که در سراسر دنیا رایج است، در دستور کار قرار دارند.
رییس انستیتوپاستور ایران با اشاره به ویژگیها و درصد بالای ایمنیزایی واکسن "پاستوکووک"، گفت: واکسنی تولید شده که تنها واکسن کونژوگه دنیا است و تنها واکسنی است که در کنار خودش یادآور هم تولید کرده و در کنار این ویژگیهایش قابلیت تزریق به سنین ۳ تا ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال را دارد.
مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهردار تهران با تشریح نحوه تزریق دز دوم واکسن معتادان و افراد بی خانمان، گفت: با تاکید شهردار تهران جهت واکسینه شدن افراد آسیبپذیر، ساکنان سکونتگاههای غیررسمی، معتادان، بیخانمانها، کودکان کار و خانوادههایشان و حاشیهنشینان واکسینه میشوند.
نتایج تحقیق جدید نشان میدهد افرادی که واکسن کووید-۱۹ دریافت کردند، حتی در صورت آلوده شدن نیز ویروس کمتری را منتقل میکنند؛ این نتایج براساس برخی شواهد افزوده که واکسنها میتواند انتقال نوع دلتا را کاهش دهد.
در هفت روز گذشته، اتفاقهای زیادی در کشورمان رخ داده است. خبرهای شاد و غمگین، تلخ و شیرین؛ اما آن چه ورای همه تیترها به بیرون درز می کند نشانه های موفقیت و شادی است که روز به روز بیشتر می شود. از برد یزدانی گرفته تا ثبات نسبی بازارها و واکسیناسیون همگانی و مانور فاتحان که نشان داد خوابی پوچ است نگاه چپ به مرزهای ایران.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت گذشته در کشور متاسفانه ۱۸۵ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و این درحالیست که پس از ۸۲ روز، آمار روزانه فوتیهای این بیماری به کمتر از ۲۰۰ نفر در کشور رسیده است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه بالا بودن مرگهای ناشی از کرونا در کشور و در برخی استانها، از آثار پیک پنجم است، در عین حال درباره احتمال بروز پیک ششم، گفت: بسیاری از مجامع علمی در دنیا اعلام کردند که ممکن است در اواخر اکتبر با پیک جدیدی مواجه باشیم. با این حال همه این پیشبینیها بر اساس اقدامات بهداشتی و رعایت جامعه، میزان واکسیناسیون و همچنین اینکه سوش جدیدی که نسبت به اقدامات بهداشتی یا واکسن مقاوم باشد یا خیر، متغیر است.
یک پزشک اورژانس با بیان اینکه واکسیناسیون تعریف مشخص دارد و وقتی واکسیناسیون کامل میشود که ۱۴ تا ۲۸ روز از تزریق دوز دوم آن گذشته باشد، گفت: با این حال کسی که بین تزریق دو دوز واکسن، مبتلا میشود ۸ تا ۱۲ هفته پس از بهبودی میتواند دوز دوم را دریافت کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ایران کماکان میتواند مستعد پیدا شدن سویههای جدید ویروس کرونا باشد که احتمال دارد این سویهها با سرایت پذیری بالاتر باشند.
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه اگر کودکان واکسینه نشوند، چرخه ویروس ادامه پیدا میکند، گفت: البته این موضوع به معنی این نیست که کودکان را واکسن بزنیم و دو ماه دیگر آنها را با همان شرایط قبلی به مدرسه بفرستیم.
دانشمندان میگویند میتوانند توضیح دهند چرا برخی مبتلایان به کرونا دچار ضایعات پوستی شبیه سرمازدگی در انگشتان پا و حتی دست میشوند، آنها میگویند دو جزء سیستم ایمنی را که در ایجاد این عوارض پوستی نقش دارد مشخص کردهاند.