سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با محکومیت حمله آمریکا به مراسم عروسی در کوهستک سیریک گفت: اقدام علیه امنیت کشور و جان مردم بی‌گناه نمی‌تواند خللی در ایستادگی ملی ایرانیان ایجاد کند یا به ابزاری برای تحقق اهداف سیاسی و نظامی آمریکا تبدیل شود.
ادعای امریکا درباره «تسلط کامل» بر تنگه هرمز، در روزهای اخیر بیش از گذشته در معرض یک آزمون ساده، اما تعیین‌کننده قرار گرفته است. اگر واشینگتن واقعاً کنترل کامل این آبراه راهبردی را در اختیار دارد، چرا برای باز کردن مسیر عبور کشتی‌ها همچنان به حملات نظامی، هدف قرار دادن مواضع ساحلی ایران و اسکورت کشتی‌های تجاری نیاز دارد؟
حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اخیراً در ادعایی عجیب مدعی شده پکن ادامه تعاملات و سفر نماینده ویژه ایران را مشروط به چهار گام کرده است: « ۱- باز کردن تنگه توسط ایران، ۲- دریافت نکردن هیچ‌گونه عوارضی، ۳- پایان دادن به اختلافات خود با عربستان، ۴- پایان دادن به اختلافات خود با آمریکا!»
اگرکلاه خود را که نه، بلکه اگر وجدان و شرف خود را قاضی کنید به این نتیجه قطعی نمی‌رسید که باید از اهرم عبور کابل‌های فیبر نوری بین‌المللی برای مقابله با آمریکا و متحدانش استفاده کنیم؟ و آیا حق مسلم ما نیست که برای به زانو درآوردن و قطع نفس این جرثومه‌های پلیدی مانع عبور کابل‌های اینترنتی از عمق آب‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز بشویم؟
نماینده سابق مجلس گفت: آمریکا دیگر به یادداشت تفاهم باز نخواهند گشت، اما این به معنای پایان دیپلماسی نیست. همان طور که گفتم، اکنون که آمریکا باب یپلماسی را بسته، باید به سمت دیپلماسی منطقه‌ای و افزایش تحرکات با بازیگران فرامنطقه‌ای مانند چین حرکت کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر مسیر مشترک جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت در مقابله با استکبار، گفت حتی برخی دولت‌های منطقه که به آمریکا نزدیک هستند نیز به نقش این کشور در ایجاد ناامنی اذعان دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکومیت حمله آمریکا به مراسم عروسی در کوهستک سیریک، این اقدام را نشانه دیگری از سقوط اخلاقی آمریکا و جلوه‌ای از جنگ غیرقانونی این کشور علیه ایران دانست.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس با تأکید بر ضرورت وحدت و مقاومت، خواستار کنار گذاشتن هرگونه امید واهی به مذاکره با آمریکا شد.
سفارت ایران در هند در واکنش به حمله آمریکا به یک مراسم عروسی در هرمزگان، این اقدام را جنایت خواند و تأکید کرد که بی‌پاسخ نخواهد ماند.
فعال سیاسی با اشاره به اینکه هر جنگی پایانی دارد، گفت که ممکن است تازه در ابتدای یک دوره جنگ قرار گرفته باشیم و ادامه چنین شرایطی برای کشور خسارت‌بار است و با تفکری که شعار «جنگ، جنگ» سر می‌دهد، به‌ویژه از سوی کسانی که در امنیت هستند، مخالف است .
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن جنایت جنگی آمریکا در حمله به جشن عروسی مردم در سیریک تاکید کرد: فهرست جنایات آمریکا علیه ملت ایران اکنون کامل‌تر از همیشه شد، امشب یک منزل مسکونی در کوهستکِ سیریک، در حالی هدف حمله قرار گرفت که مردم در آن مشغول برگزاری جشن عروسی بودند. بیش از ۵۰ زن، مرد و کودک بی‌گناه شهید و مجروح شدند.
ستاد حقوق‌بشر جمهوری اسلامی ایران با محکومیت حمله آمریکا به جزیره لارک، این اقدام را نقض آشکار حقوق بین‌الملل و حاکمیت ایران دانست.
نایب رئیس مجلس با تأکید بر ترکیبی بودن جنگ آمریکا علیه ایران، بر ضرورت اتخاذ پاسخ‌های متناسب و محاصره این کشور در منطقه تأکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به حمایت اتحادیه اروپا از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، این اتحادیه را به چشم‌پوشی از قوانین و ارزش‌های خود در برابر فشار واشنگتن متهم کرد و گفت: اروپا نمی‌تواند همزمان از «تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران حمایت کند و مدعی تلاش برای تنش‌زدایی و برقراری ثبات در منطقه باشد.
توصیف وزیر امور خارجه از رفتاردوگانه نتانیاهو و تنزل دادن علت جنایات و جنگ‌افروزی‌های اخیر به «فریب‌کاری تل‌آویو و سوءاستفاده از آمریکا»، بازخوانی یک خطای تحلیلی و راهبردی در دستگاه دیپلماسی است.
سازمان آگهی های پُرسون