سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

ضرب‌المثل«هزار دوست کم و یک دشمن زیاد است» باید به‌عنوان سرفصل ادبیات ذهنی سیاست‌خارجی ایران باشد! همه امور در جهان امروز نسبی ا‌ست بنابراین در فضایی که منافع ملت و یا همان منافع ملی اولویت اصلی حکمرانان جوامع است حکمرانان ایران نیز نباید خود را تافته ‌جدا ‌بافته از حکمرانان دیگر جوامع به حساب بیاورند چراکه دنیای امروز دنیای واقعیت‌هاست بنابراین دو ضرب‌در دو در همه جغرافیا‌ها چهار می‌شود! پس منافع ملت و یا همان منافع ملی به تعبیری علم اعداد و ریاضی ا‌ست به‌همین دلیل است که تفاوت جوامع غنی و جوامع فقیر در روش و منش حکمرانان‌شان رقم می‌خورد!
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن همه اشکال تروریسم از جمله تروریسم اقتصادی، دارویی و تحریم‌های یکجانبه، گفت: تحریم‌ها به مثابه اقدام تروریستی است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل با اشاره به تاکید جنبش عدم تعهد بر اهمیت انعقاد کنوانسیون جامع برای مبارزه با تروریسم بین‌المللی، مسئولیت کشورهای عضو در اجرای استراتژی مبارزه با تروریسم را یادآور شد.
آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان به‌منظور دیدار و گفت‌وگو با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود روز دوشنبه وارد تهران شد و با همتای ایرانی خود در محل وزارت امور خارجه دیدار و پیرامون موضوعات موردعلاقه مشترک در ابعاد دوجانبه، منطقه‌‎ای و بین‌المللی گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان در مسکو:

مذاکره برای مذاکره را نمی‌پذیریم!

وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر به مسکو گفت: اگر روند مذاکرات مانند ۸ سال گذشته، بخواهد مذاکره برای مذاکره باشد، ایران تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان برای دیدار و رایزنی با همتای روسی خود با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران و مقامات وزارت خارجه روسیه وارد فرودگاه ونوکووای مسکو شد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: بدون شک رژیم صهیونیستی بدون توقع در آذربایجان لانه نکرده است و هدف‌های شومی را در سر می‌پروراند که آتش جنگ را در منطقه به دلیل اشتباه استراتژیک دولت فعلی شعله‌ور نماید و این فاجعه‌ای مصیبت‌بار خواهد بود.
یک مقام ارشد آمریکایی گفت: ایرانی‌ها نشانه‌هایی را به تعدادی از طرفین ارسال می‌کنند که به نظر آنها را آمادگی بازگشت به وین نشان می‌دهد اما باید دید آیا آنها مجددا در این روند مشارکت خواهند کرد یا نه.
شرایط به نحوی است که همگی را به یاد "گره کور" همیشگی روابط ایران و آمریکا می اندازد. این گره کور از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ وجود داشته و حالا نیز به نحو دیگری در حال تکرار است.
وزیر خارجه کشورمان پس از دیدارش با همتای ارمنستانی خود اظهار کرد: اجازه نخواهیم داد برخی کشورهای خارجی مناسبات ایران با همسایگانش از جمله ارمنستان را تحت تاثیر قرار دهند.
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مسئولان جمهوری آذربایجان تحت تأثیر یک همسایه دیگر یعنی کشور ترکیه، اظهارنظر می‌کنند که مواضع آنها بیشتر به توهم شباهت دارد. 
با گذشت بیش از یک ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم به نظر می‌رسد دولت جدید نسبت به ادامه مذاکرات وین مصمم است اما هنوز هیچ تصمیمی درباره چگونگی آن و تیم مذاکره‌کننده نگرفته و هنوز مشخص نیست که مذاکره‌کننده ارشد ایران در این مذاکرات چه کسی خواهد بود؛ پیش از این گمانه زنی‌ها حول محور عباس عراقچی میچرخید و خیلی از کارشناسان بر این اعتقاد بودند که او تجربه مدیریتی در دو دولت گذشته را دارد و مهمتر از آن اینکه در طی بیش از دو سال مذاکره در خصوص توافقات مرتبط با برجام، جزو اعضای اصلی تیم مذاکره‌کننده بوده است و لذا تجربه کافی برای به ثمر رساندن مذاکرات را دارد.
شب گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در برنامه نگاه یک حاضر شد. او اظهاراتی را درباره برجام داشت از جمله آنکه شرط ایران برای مذاکره با آمریکا را آزاد کردن 10 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران، اعلام کرد. حسن بهشتی‌پور تحلیلگر سیاست خارجی درباره این گفته‌های امیرعبداللهیان، عنوان کرد: « درست است که وی انتظاراتی را مطرح می‌کند اما این انتظارات زمانی عملیاتی می‌شود که در چارچوب یک برنامه‌ریزی، مذاکرات دو جانبه یا چند جانبه انجام شود چرا که طرف مقابل هم انتظاراتی دارد.»
رئیس جمهورکشورمان با صدور پیامی ضمن تبریک سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین گفت: : دو کشور به عنوان دو تمدن بزرگ صلح‌طلب و شرکای جامع راهبردی می‌توانند با همراهی راهبردی و همکاری‌های برد ـ برد، زمینه تحقق چندجانبه گرایی حقیقی را فراهم آورند.
حاصل 90 دقیقه گفت‌و‌گوی تلویزیونی با وزیر جدید خارجه را می‌توان دریک جمله توصیف کرد که اگر چه خود با این واژگان نگفت اما قابل برداشت بود: نه ظریف‌ام نه جلیلی! نه «دیپلماسی بما‌هو دیپلماسی و نگاه به دیگران به چشم رقیب نه دشمن» چنان که ظریف این گونه شناخته می‌شد و نه آرمان‌گرایی ایدیولوژیک و به تعبیر دکتر ولایتی، اشتباه گرفتن میز مذاکره با کلاس فلسفه.
سازمان آگهی های پرسون