سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

تنش بی‌سابقه و شگفت‌انگیز بین ایران و جمهوری آذربایجان که به بهانه ورود غیر‌قانونی کامیون‌های ایرانی به خاک این کشور رخ داد، پرسش‌های بسیاری را در ذهن کارشناسان و افکار عمومی مطرح کرده است. مواضع تند مقامات باکو و از همه شگفت‌انگیز‌تر موضع الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور این کشور، این پرسش را در اذهان عمومی مطرح کرد که ریشه این مواضع عجیب کجاست و چه تحولاتی در مرزهای شمالی کشور در حال رخ دادن است؟ سوال دیگری که نزد تحلیلگران و افکار عمومی مطرح شد، این بود که چه کشور یا کشورهایی کارگردان این تنش غیر‌معمول میان تهران و باکو هستند و این کارگردانان چه اهدافی را از ایجاد این تنش‌ دنبال می‌کنند.
از زمان امضای توافقنامه برجام تاکنون، یک عده از اصولگرایان اصرار دارند که این توافقنامه از هر جهت علیه منافع جمهوری اسلامی است و در مقابل، مدیران دولت روحانی و حامیان اصلاح‌طلب آن هم تأکید می‌کنند که این توافقنامه از هر جهت، منافع و مصالح نظام را تأمین می‌کند.
هانی‌زاده در گفت‌وگو با پرسون پاسخ داد:

رئیس‌جمهور آذربایجان چه هدفی را در منطقه دنبال می‌کند؟

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان به کمک رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا ناامنی‌ها را به ایران منتقل کند. این دو کشور به اضافه ترکیه سعی در تصرف منطقه نخجوان و همچنین منطقه قره‌باغ و قطع ارتباط زمینی ایران با ارمنستان دارند که یک حرکت خطرناک است.
محمدباقر قالیباف با تأکید بر اینکه ایران باید اطمینان داشته باشد که آمریکا فشار حداکثری به مردم ایران را منتفی می کند، گفت: نباید توافقات صرفا روی کاغذ باشد بلکه باید ایران انتفاع اقتصادی داشته باشد.
با حکم امیرعبدللهیان؛

دستیار وزیر امور خارجه منصوب شد

وزیر امور خارجه کشورمان با صدور حکمی، عبدالله سهرابی سفیر سابق ایران در قطر را به عنوان دستیار خود منصوب کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت گسترش روابط دوجانبه تهران و برن، گفت: در برهه حساس کنونی نیازمند تعمیق روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف به خصوص کشاورزی، آب، دامپروری، گردشگری و مسائل حقوق بشری در خصوص افغانستان هستیم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه من در زمان مناسب به ارمنستان و آذربایجان سفر خواهم کرد، گفت: تمرکز بر همسایگان از جمله همسایگان شمالی از اولویت‌های سیاست خارجی دولت جدید ایران است.
میرتاج الدینی مطرح کرد؛

دیدار رئیسی و پوتین راهگشاست!

نایب رئیس فراکسیون نیروهای انقلابی در مجلس تاکید دارد که دیدار روسای جمهوری ایران و روسیه تاثیر بسزایی بر رفع تحریم ها دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما چهار دور با عربستان در بغداد گفتگو کردیم، گفت: بیشترین تمرکز این مذاکرات بر مسائل دوجانبه و منطقه‌ای به خصوص حوزه خلیج فارس و یمن است.
با افزایش احتمال ازسرگیری مذاکرات وین، حمله نمایندگان مجلس و اصولگرایان تندرو به ظریف با هدف عدم بازگشت ایران به میز مذاکرات در وین، شدت گرفته است و از هر سو طعنه و کنایه و حمله‌ای است که روانه طریف می‌شود. حال دلیل این واکنش‌های تند احساسی چیست؟! یک اشتباه در فهم دقیق آنچه ظریف در یک گفت‌وگوی کلاب‌هاوسی از وجود کلمه تعلیق به کار برد سبب موج‌ گسترده انتقادها شده است.
نگاه‌ها به برجام و شرایط آن متفاوت است و به بیان بهتر هر یک از کشورهای عضو این توافق از دریچه دیدگاه خود به این توافق می‌نگرند و از همان جهت نیز نسبت به برجام و تحولات پیرامون آن اظهار‌نظر می‌کنند.
یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: ایران نباید روی چین و یا روسیه حساب ویژه‌ای کند، صرفا باید از آنها بهره‌برداری کرد و به این کشورها فایده رساند. اصل ایجاد تعادل در سیاست خارجی برای تحقق منافع ملی و ایران قوی است.
سازمان آگهی های پرسون