سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

اظهارات سفیر ایران در سازمان ملل در نشست بررسی برجام در شورای امنیت و سخنان مدیرکل حقوقی وزارت خارجه در همایش سالروز «انجمن دیپلماسی ایران» تردیدی باقی نگذاشته که یکی از مطالبات ایران از امریکا ارایه تضمین مبنی بر عدم خروج مجدد از برجام است.
ایران به دنبال تضمینی است تا آمریکا دوباره نتواند از توافق برجام خارج شود و زیر قول‌های خود بزند و قصد دارد تا توافق خود با آمریکا را مشروط به موافقت سازمان ملل کند. که این امر باعث واکنش مقامات آمریکایی شد. نماینده جمهوری‌خواه آمریکا مدعی شد«هر توافقی که معاهده نباشد، دولت بعدی آن را پاره خواهد کرد.»
حضور قدرتمندانه ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران در رژه دریایی روسیه، خط و نشانی دیگر برای دشمنان و آنانی است که با تحریم و تهدید نظامی به دنبال اعمال تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران هستند.
دوشنبه ۲۱ تیر محمدجواد ظریف با ارسال آخرین گزارش خود به مجلس، با شرح جزئیاتی از مذاکرات وین درباره احیای برجام ابراز امیدواری کرد «آنچه تاکنون امکان تحقق آن فراهم شده» در دولت حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیم رئیسی «تکمیل شود».
اقتصاد ایران به‌شدت از بی‌انضباطی اقتصادی رنج می‌برد و این بی‌انضباطی اقتصادی شامل سه بی‌انضباطی است. یک؛ بی‌انضباطی پولی که در سیستم بانکی داریم و شاخص آن حجم بدهی‌های معوق بخش خصوصی به سیستم بانکی است که رقم بسیار بالایی است.
حسن روحانی در آخرین روزهای ریاست جمهوری‌اش به دو عامل مهم و بازدارنده از رشد اقتصادی کشور یعنی قانون مجلس درباره برنامه هسته‌ای و عدم تصویب لوایح مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی موسوم به «FATF» اشاره کرد و از مجلس گلایه کرد.
کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه در خصوص طرح موضوع باز شدن مرز‌های روسیه برروی دانشجویان و تجار ایرانی در ملاقات اخیر خود با ایگور مارگولوف معاون وزیر خارجه و عضو ستاد کرونای روسیه به نقل از وی گفت که برای باز شدن مرز‌ها ما سه شاخصه داریم و هم اکنون ایران در این سه شاخصه نمی‌گنجد.
رژه عظیم دریایی روسیه به مناسبت سیصد و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس ناوگان دریایی روسیه در رودخانه نوا که از شهر سن پترزبورگ عبور می کند با حضور امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با شرکت دهها کشتی جنگی از جمله دو ناو ایرانی برگزار شد .
تاکنون بسیار درخصـوص برجام و آینـده آن در دوران پساروحانی و دولـت آقای رئیسی صحبت شــده و هــر کسی موافــق یا مخالــف این توافق به اظهارنظر پرداخته است، اما آنچه مسلم است به‌نظر می‌رسد مسائلی همچون تحریم‌ها، برجام و FATF همه در دولت آقای رئیسی به سرانجام رسیده و حل و فصل خواهند شد، اما مشکل اساسی در بخش دیگری از توافقاتی است که میان ایران و آمریکا صورت بگیرد.
عدم توافق بر سر احیای برجام اگرچه شرایط اقتصادی کشور را بدتر از این می‌کند ولی حداقل آن است که از آسیب‌های بیشتر به اقتصاد در صورت احیا و نقض دوباره برجام، جلوگیری می‌کند.
آیت الله رئیسی در گفتگوی تلفنی با سلطان عمان؛

اولویت دیپلماسی دولت سیزدهم، تعامل با همسایگان خواهد بود

رئیس جمهور منتخب در گفتگوی تلفنی هیثم بن طارق، سلطان عمان با وی، ضمن تبریک عید سعید قربان گفت: تعامل، گفتگو، رایزنی و هم‌اندیشی با همسایگان در موضوعات و مسائل مهم منطقه، اولویت دیپلماسی دولت سیزدهم خواهد بود.
یک کارشناس مسائل بین الملل با تأکید بر این که دولت جدید ارتباطی با برنامه هسته‌ای ندارد؛ گفت: تفاوتی ندارد ادامه مذاکرات بر عهده تیم سیاست خارجی دولت جدید و یا مانند دوره‌های گذشته قبل از دولت روحانی، توسط شورای امنیت ملی انجام شود؛ زیرا آنها صرفا مجری هستند.
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به بیانیه مداخله جویانه پیرامون وقایع خوزستان؛

بیانیه کمیسر سازمان ملل از جهت آلوده بودن به اتهامات واهی تأسف بار است

سخنگوی وزارت امور خارجه به بیانیه مداخله جویانه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درخصوص وقایع خوزستان واکنش نشان داد.
سیاست خارجی دولت سیزدهم به‌طور طبیعی خارج از گستره سیاست کلان جمهوری اسلامی نیست؛ زیرا سلسله‌ارزش‌های اسلامی و ملی در سیاست خارجی ایران در طول ۴ دهه گذشته تعریف‌شده که هیچ‌دولتی؛ چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا نمی‌تواند از چارچوب آن خارج شود.
به دنبال اعلام قطعی تعلیق گفت‌وگوهای برجامی بین جمهوری اسلامی ایران و سایر اعضای باقی مانده در این موافقتنامه بین‌المللی از سوی مسوول تیم مذاکره ‌کننده هسته‌ای دولت دوازدهم و موکول شدن ادامه گفت‌وگوها احتمالی به تشکیل و آغاز به کار دولت سیزدهم، شرایط مختلفی در وضعیت طرف‌‌های غربی برجام حادث شده که باید مورد توجه قرار بگیرد.
یک تحلیگر سیاسی گفت: واقعیت این است که یک شکافی در داخل نظام جمهوری اسلامی ایران در خصوص چگونگی احیای برجام وجود دارد. این شکاف از همان ابتدای پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا عیان شد.

یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: وزیر امور خارجه باید شخصیت سیاسی با دانش سیاسی مرتبط و تجربه بین‌المللی باشد؛ در غیر این صورت نباید انتظار دستاورد مهمی برای منافع مردم در سال‌های آینده را داشت.
متاسفانه حکومت ایران علاقه‌ای به این نوع مقایسه‌ها ندارد و هر جا که به نفع خودش نیست آمار جهانی را ساخته و پرداخته استکبار علیه ایران معرفی می‌کند.

سازمان آگهی های پرسون