سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

بعد از مدت‌ها ابهام‌ آفرینی سرانجام تاریخ دقیق آغاز مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام اعلام شد. علی‌ باقری‌کنی و اتحادیۀ اروپا به‌طور جداگانه از توافق دو طرف برای آغاز مذاکرات ایران و کشورهای موسوم به 1+4 در تاریخ 8 آذر در وین خبر داده‌اند.
چند پالس پشت سر هم و معنادار در کنار هم که می‌تواند معانی خاصی به خود بگیرد. نخستین آن کرونا گرفتن بد موقع وزیر خارجه ایران حسین امیر‌عبداللهیان است. ابتلای امیر‌عبداللهیان به کرونا با این خبر نیز همراه است؛ آغاز مذاکرات احیای برجام در هشت آذرماه.
کی از نکاتی که سکانداران جدید سیاست خارجی کشور در موضوع مذاکرات هسته‌ای و برجام بر آن تاکید می‌کنند، تامین ضمانت برای اجرای این توافق است. در واقع کاری که ترامپ کرد و بدون اینکه ایران از تعهدات مندرج در سند برجامی عدول کرده باشد، امریکا را از آن خارج کرد، نشان داد که نقض این توافقنامه هیچ آثار حقوقی بر نقض‌کننده ندارد و ایران از این نظر زیان دیده است.
یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: اگر وقتی در رابطه با آغاز مذاکرات برجام تلف شده، این ایران است که از کشورهای غربی طلبکار است، آنها منکر تعهدات خود شدند. صحبت‌های مقامات آمریکایی مبنای حقوقی ندارد و طبق برجام نیست. ضمن این که تعجب‌آور است که چگونه حاضر شدند این مسائل غیرعقلانی و غیرحقوقی را به زبان جاری کنند.
ادعــای اصلــی دولـت ایالات‌متحــده در وضع تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران «مقابلــه با دولــت مستقر» است. این ادعـا با شیوه‌های گوناگون از طریــق رسانه‌های وابسته به نگاه مدافع تحریم و بنگاه‌های خبری همسو با ایشان نیز تزریق می‌شود. پیش از این تحلیل‌های مختلفی درخصوص مصادیق متعدد تحریم‌های یک‌جانبه ارائه شده تا نشان دهد اصلی‌ترین هدف از تحریم‌ها، ایجاد فشار به «مردم» ایران است نه «دولت» و اساساً بار اصلی فشار، مخاطبی جز مردم نداشته و ندارد.
با اشاره به هدیه توهین‌آمیز سفیر کره جنوبی به ایران؛

کره؛ از کیسه خلیفه می بخشد!

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: کره جنوبی 7 میلیارد دلار پول به ایران بدهی داردکه با سود روزانه‌اش می‌توانیم روزانه میلیون‌ها ماسک و واکسن تهیه کنیم کره با این بذل و بخشش ها می خواهد اعتبار از دست رفته خود را احیا کند؟

روز گذشته، خبری در صفحه توییتری سفارت کره‌جنوبی در تهران منتشر شد که خشم و عصبانیت کاربران فضای مجازی را در پی داشت. در این خبر آمده است که «در جریان دیدار جناب سفیر از بیمارستان آتیه و برای کمک به مردم‎ ایران برای غلبه بر ‎کووید۱۹، جناب سفیر یون، دوهزار عدد ‎ماسک (کی‌اف۹۴) را به بیمارستان اهدا کرد.»
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با انتشار پیامی در فضای مجازی نوشت: ایران و چین به عنوان شرکایی قابل اعتماد، در خصوص غیرقانونی بودن تحریم‌های یکجانبه آمریکا و اهمیت حاکمیت قانون در روابط بین‌الملل موضع مشترکی دارند.
یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: در بسیاری از موارد برخی مذاکره کنندگان کشورهای مختلف راجع به موضوعی اظهارنظر کردند، اما دولت آنها سیاست متفاوتی را اعمال کرده است. در همین رابطه در حوزه برجام هیچ‌گونه اختلاف نظری میان ایران و کشورهای چین و روسیه وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه هیچ گفت وگویی با ایالت متحده درباره برجام صورت نگرفته است گفت: با توجه به ارسال پالسهای مختلف از سویی آمریکا باید بگوییم تا زمانی که در واقعیت های برجام تغییری صورت نگیرد هیچ گفتگویی صورت نخواهد گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تحولات اخیر افغانستان گفت: حضور و اشغال نظامی افغانستان توسط آمریکا در دو دهه گذشته ارمغانی جز تخریب، ویرانی، جنگ داخلی، ناامنی نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران در هر سازوکار منطقه‌ای که بدون دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای باشد، مشارکت و از آن حمایت و استقبال می‌کند نه زمانی که پای ایالت متحده در میان باشد.
رهبران آمریکا و تروئیکا در حاشیه اجلاس گروه 20 بیانیه‌ای منتشر کردند و بازگشت به برجام را منوط به تغییر رفتار ایران دانستند. بعد از این بیانیه دو نکته را باید گفت. نکته اول خطاب به کشورهای اروپایی است که برجام یک طرف نداشت و طرف‌های متفاوتی داشت.
همزمان با هفته جهانی خلع سلاح، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: چنانچه اراده سیاسی وجود داشته باشد، خلع سلاح هسته ای در جهان می تواند عملی شود.
سازمان آگهی های پرسون