کارشناس مسائل اسرائیل گفت: در تحولات اخیر منطقه هم شاهد آن هستیم که به صورت علنی منافع ترکیه و اسراییل در برخی از سناریوها به یکدیگر گره خورده است. برخی از این منافع در سوریه معنا پیدا میکند و برخی دیگر در ناتو. توجه داشته باشید که ترکیه به عنوان عضوی از ناتو که زیر نظر ایالات متحده فعال است، خواستههای اسراییل را در منطقه اجرایی و عملیاتی میکند.
رئیس جمهور کشورمان در جریان برنامههای سفر خود به روسیه، با حضور در دومای روسیه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال "تعامل حداکثری" با همه کشورهای جهان، بخصوص کشورهای همسایه و همپیمان خود است، گفت: هدف و مبنای این همکاری و تعامل، منافع متقابل ملتها و شکلدهی فزاینده به یک "جامعه جهانی متمدن" است.
ایران اعلام کرده به خاطر مشکلات فنی به مدت 10 روز صادرات گاز به ترکیه را متوقف میکند، از سوی دیگر قیمت برق در ترکیه ظرف یک ماه برای مشترکان پرمصرف 125 درصد افزایش یافت.
وزیر امورخارجه کشورمان که در ترکیب هیات رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران، در مسکو حضور دارد، روز چهارشنبه با لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته اموربین الملل دومای دولتی روسیه، دیدار و گفتگو نمود.
سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل هرگاه بحث فلسطین و اعتراض به تخریب منازل فلسطینیان می شود، با مظلوم نمایی و عوض کردن جای متهم و قربانی، وقیحانه اقدام به نمایش های مضحک و تکرار اتهام زنی ها علیه ایران می کند و هربار با واکنش قاطع مواجه می شود.
وزیر امور خارجه اعلام کرد: توسعه همکاریهای تجاری، گسترش همکاریهای بلندمدت و رفع برخی از موانع و تلاش برای بی اثر کردن تحریمهای بینالمللی، به طور جدی در دستورکار قرار گرفته است.
محسن بهاروند همزمان با سفر رئیس جمهور به مسکو با بیان اینکه ایران روابط خود را با کشورهایی تقویت میکند که با زبان احترام با او سخن بگویند، نوشت: دیپلماسی ایران به تدریج در حال شکل گیری است و راه خود را پیدا میکند.
سفیر کشورمان در روسیه گفت: در سطح عالی دو کشور توافق شد که یک قرارداد دو دههای یا بیشتر داشته باشیم و پیش نویس این قرارداد توسط ایران تهیه و در اختیار طرف روس قرار خواهد گرفت.
توافق احتمالی همان مواردی را در بر خواهـــد گرفت که مذاکرهکننده پیشین ایران در ماه ژوئن به آن دست یافته بود، در پاسخ به این سوال که اگر قرار است همان موارد به امضای طرفین برسد، به چه علت چندین ماه این توافق به تأخیر افتاده است،آقای روحانی در مقطع پایان شش دور مذاکرات وین رئیسجمهور کشور بودند و در زمانی هم که در آن سمت بودند، مسئولیت داشتند و سخنانشان هم مستند بود؛ ایشان شب قبل از پایان دوره ریاستشان در یک برنامه تلویزیونی به صراحت اعلام کردند که توافق تقریبا قطعی شده و شرایط به گونهای است که اگر آقای عراقچی اجازه داشته باشد، میتواند عازم وین شده و توافق را امضا کند.
سفیر کشورمان در چین در توییتی عنوان کرد: با توجه به نقش مثبت چین در غرب آسیا و منطقه خلیج فارس، روابط ایران و چین علیه هیچ طرف ثالثی نیست و میتواند به دستاوردهای سازندهای در منطقه منجر شود.
عضو هیات رئیسه مجلس اعتقاد دارد اظهارات نماینده اتحادیه اروپا در خصوص نامعلوم بودن موفقیت مذاکرات وین همزمان با موضع گیری های مقامات ایالات متحده بیان شده که بیانگر تبعیت اورپا از سیاست های کاخ سفید است
مذاکرات هستهای طی سالهای گذشته تیمهای مذاکرهکننده مختلف با رویکردهای متفاوتی را به خود دیده است. اما در 8 سال دولت تدبیر و امید، تیم مذاکرهکننده محمد جواد ظریف علاوه بر فشارهای خارجی، فشارهای داخلی را نیز متحمل شد که در کل طول تاریخ مذاکرات بیسابقه بوده است.
یک استاد دانشگاه در گفتگویی تحلیلی ضمن مهم و حیاتی دانستن مسئله اوکراین و تایوان برای روسیه و چین اظهار میدارد: در جهان امروز که دچار تغییراتی گستردهای شده است هر احتمالی را باید محقق شدنی فرض کرد حتی اگر آن احتمال، معاملهی سه جانبهی روسیه چین و آمریکا بر سر مسئلهی تایوان و اوکراین با محوریت برجام و مذاکرات هستهای با ایران در نظر گرفته شده باشد.
برجام 2015 پشتوانه بزرگ مردمی داشت. حسن روحانی توانسته بود میلیونها ایرانی حتی مخالف خود را با آن همراه کند و حتی در انتخابات 1396 با همه تلاشهای جناح اصولگرا، کرسی ریاستجمهوری را با قدرت در اختیار خود نگه دارد.
دور هشتم مذاکرات وین که به مدت دو روز در سطح سیاسی متوقف شده بود با بازگشت روسای هیات های مذاکره کننده ایران و سه کشور اروپایی عصر روز دوشنبه به وقت محلی ازسرگرفته میشود.
از کمی بیش از یک سال پیش نشانههایی در دست بود که تهران و ریاض برای بهبود روابط و رفع کدورتها که سالهاست روابط دو کشور را منجمد کرده است، با میانجیگری الکاظمی نخست وزیر عراق گفتوگو میکنند و حتی گفته میشد یکی از اهداف سفر اخیر نخست وزیر عراق به تهران انتقال پیام های تهران و ریاض بود.