روسای جمهور ایران و نیکاراگوئه در گفتوگوی تلفنی بر تقویت و توسعه هرچه بیشتر روابط دو جانبه و افزایش همکاری در عرصه بینالمللی برای برقراری صلح و ثبات در جهان تأکید کردند.
یک کارشناس سیاسی گفت: رسیدن به توافق در هر شرایطی به نفع ایران است. حتی اگر توافق کوتاه مدت باشد، بخشی از تحریمها را کاهش میدهد و شرایط سخت اقتصادی فعلی کشور را مساعدتر میکند.
وزارت امور خارجه در صفحه توئیترش با بیان اینکه ترور حاج قاسم سلیمانی با دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا مصداق بارز تروریسم دولتی است، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران، آمران و عاملان آن را به پای میز محاکمه خواهد کشاند.
درباره دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین در شرایطی برگزار شد که تروئیکای اروپایی و ایالات متحده گرچه مواضع سختگیرانهای در قبال تعهدات ایران در برجام در پیش گرفتند اما در عین خوشبینیهایی هم در روند مذاکرات برجام به وجود آمده است.
مذاکرات ایران و 1+4 در وین از روز دوشنبه همگان را متوجه روندی کرده است که نتیجه بیتدبیری آمریکاییها و خروج قلدرانه از برجام را به دنبال داشته است؛ اگرچه اروپاییها هم در خوشخدمتی به آمریکاییها، چیزی کم نگذاشتند اما حالا چارهای جز تن دادن به خواستههای ایران و بازگشت از مسیر نادرست خود ندارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: روسیه و جمهوری اسلامی ایران شرکای راهبردی و قدرت های قوی و تاثیرگذاری در شرق دنیا هستند.
مجید تفرشی در یک جلسه محدود هنگامی که از آقای باقری مذاکرهکننده ایرانی میپرسد که از این برجام متعفن (به قول آقای باقری) چه چیزی کم و زیاد شده که اکنون مبنای توافق پیشنهادی شما شده است؟ به یک نقل وی پاسخ داده که آن زمان (منظور زمانی که آن نظر را درباره برجام گفته است) کنشگر سیاسی بوده و به نقل دیگری گفتهاند که: «آن زمان من منتقد و کارشناس بودم؛ اکنون اما تابع نظر دولت مستقر هستم.»
ایران با حسن نیت و با جدیت مذاکرات را در وین دنبال میکند. طرفهای مقابل تردید نکنند که اگر بخواهند یک امتیاز بدهند و 10 امتیاز بگیرند ایران زیر بار آن نخواهد رفت.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه در مذاکرات وین از موضوعات شکلی عبور کردیم، گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران در گفت و گوهای وین رو به جلو بوده و توصیه ما این است که طرفهای مقابل هم با عزم رسیدن به توافق خوب به وین بیایند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: آمریکا و غربیها از ابزار حقوق بشری برای اهداف سیاستخارجی خود سوءاستفاده میکنند اما تأکید میکنم مذاکرات وین هیچگاه از عوامل بیرونی دیگر تاثیر نمیپذیرد. در واقع، هیئت ایرانی چنین اجازهای را نمیدهد.
دورهشتم مذاکرات در شرایطی شروع میشود که ایران با یک رویکرد نسبتا جدیدتری پا به وین میگذارد وآنطور که از قرائن برمیآید و رصد اخبار تحولات مذاکرات دور هفتم نشان میدهد، یک تفاهم نسبی به وجود آمده که تلفیقی است از مذاکراتی که در شش دور قبلی به نتیجه رسیده بود و پرانتزهای خالی که مانده بود و ایران هم اول میخواست آن را کنار بگذارد و با این رویکرد جلو رفته و مذاکرات را شروع کرده بود.
در روزهای اخیر، وقفه چند روزه در مذاکرات، حرف و حدیثهایی را به وجود آورد تا جایی که مقامات ایرانی را بر آن داشت تا در پاسخ به اظهارات طرفهای اروپایی مبنی بر «خواست ایران برای وقفه در مذاکرات»، اعلام کنند که «ایران درخواست توقف مذاکرات در این مرحله را نداد». با این حال آن چه که مسلم است این است که تا اینجای کار همه طرفهای مذاکره کننده خواهان تداوم مذاکرات هستند اما آنچه دستیابی به یک توافق را تا این مرحله به تعویق انداخته، تفاهم و توافق میان طرفها بر سر لغو تحریمهایی است که علیه ایران اعمال شده است.
کاظم غریبآبادی، نماینده ایران نزد سازمان های بینالمللی در وین:
شیخ خلیفه الحارثی معاون امور دیپلماتیک وزارت خارجه عمان که برای شرکت در نشست کمیته مشترک مشورتهای راهبردی در تهران به سر می برد امروز با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
همین که مذاکرات ادامه دارد، مخصوصا در آستانه سال نو میلادی که معمولا دیگر کشورهای غربی در نوعی تعطیلی به سر میبرند یا کارهای خیلی جدی را پیگیری نمیکنند. حکایت از گام مثبت و پیام روشنی است که اراده سیاسی طرفین برای اینکه مذاکرات به نتیجه برسد، وجود دارد ولی بحثهای مهم فنی را نمیشود گفت که قطعا در این دور مذاکرات نهایی میشود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در واکنش به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره استفاده ایران از موشکهای بالستیک در رزمایش پیامبر اعظم 17 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: عصبانیت انگلیس از اقتدار ایران، قابل درک است.