احزاب و شخصیت ها

آخرین و مهمترین خبرهای احزاب را بدون جهت گیری و جناح بندی خاص در صفحه احزاب رسانه مستقل پرسون بخوانید.

عباس شمسعلی در یادداشتی مطرح کرد:

شرایط عملی کردن وفاق

با روی کار آمدن دولت چهاردهم، کلید‌واژه «وفاق» بیش از همیشه در ادبیات سیاسی و اجتماعی کشور رواج یافته است. وفاقی که رئیس‌جمهور محترم در تعریف آن به همراهی و همکاری دولت و قوای دیگر و دستگاه‌های مختلف اشاره کردند و البته بعید است هیچ فرد دلسوزی بر اهمیت و لزوم وجود این وفاق ارزشمند تردید داشته باشد.
مرتضی مومیوند دکترای فقه، مبانی حقوق اسلامی و پژوهشگر علوم انسانی نوشت:

اصول مذاکره در گذرگاه فقه سیاسی

جاى معطل ماندن براى گشایش هاى بیرونى و چشم دوختن به دستان بیگانگان یا فروکش کردن دشمنى دشمنان خارجى، عقلانیت سیاسى حکم مى کند که کشورها و ملتها با اتکا به ظرفیت هاى داخلى خود مسیر پیشرفت و استقلال را طى کنند. تکیه بر داشته هاى ملى - اعم از ثروت هاى مادى، ظرفیت هاى انسانى، فرهنک بومى و سرمایه هاى معنوى - مهم ترین تضمین براى عزت و اقتدار پایدار یک ملت است،

بیایید خودمان را گول نزنیم؛ بیایید برای یک بار هم که شده با خودمان صادق باشیم و در خلوت به این فکر کنیم که ما مردم ایران در زمان حیات آدم‌ها، تا چه میزان از آن‌ها گله‌مندیم، آن‌ها را غیرمنصفانه نقد می‌کنیم و از رفتار و کردار و گفتارشان ایراد می‌گیریم؛ اما درست بعد از ممات‌شان، آن‌ها را حتی تا مرحله تقدیس هم عزیز می‌داریم.
ایران امروز به جایی رسیده که می‌تواند خودش تصمیم بگیرد. این شرایط یک سکوی پرش است. ما زلنسکی نیستیم. ما می‌توانیم مذاکره کنیم بدون اینکه نیاز باشد از کسی دستور بگیریم که مذاکره بکنیم یا نه.»
جلال رشیدی کوچی نماینده سابق مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور گفت: اقای پزشکیان نگذارید این ذهنیت تثبیت شوند که روسای جمهور کاره‌ای نیستند و نقششان در مدیریت کشور در حد یک آبدارچی‌است!
عصر ایران در گزارشی نوشت: با نگاه خوش بینانه نمایندگان می خواستند در مواجهه با مردم در حوزه های انتخابیه خصوصا در شب های ماه رمضان و ایام عید نوروز پاسخی داشته باشند تا نگویند تنها به فکر قانون حجاب و فرزندآوری‌اند بلکه در اندیشه معیشت مردمان نیز هستند و همتی را به عنوان مقصر افزایش قیمت ارز معرفی و قربانی کردند.
اقدام شجاعانه و مسئولانه مجلس در استیضاح که نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی کشور محسوب می‌شود. نشان داد که مجلس شورای اسلامی، در راستای دفاع از معیشت مردم و حفظ ارزش پول ملی، اراده‌ای جدی و مطالبه‌گر دارد.
محمد مهاجری در یادداشتی انتقادهایی را متوجه موضع گیری برخی سیاسیون داخلی نسبت به مشاجره ترامپ و زلنسکی کرد.

گفت‌وگوی احمد غلامی با مهدی سنایی درباره «نومحافظه‌کاری عصر پوتین»

مدرنیته روسی- ایرانی

«نومحافظه‌کاری عصر پوتین» عنوان کتابی از مهدی سنایی، مشاور و معاون امور سیاسی رئیس‌جمهور و نماینده مجلس سابق است که سفیر پیشین ایران در روسیه نیز بوده است. این کتاب روایتی تازه و کمتر شناخته‌ شده از تحولات سیاسی و اجتماعی روسیه به دست می‌دهد و روسیه را به‌مثابه یک هویت مورد تحلیل قرار می‌دهد.
نماینده ادوار مجلس در واکنش به جدال لفظی رئیس‌جمهور ایالات متحده و رئیس‌جمهور اوکراین نوشت: «موضع ایران درباره درگیری لفظی ترامپ و زلنسکی در حضور خبرنگاران جالب توجه خواهد بود؛ زیرا ایران از یک طرف با ترامپ در محکوم نکردن تجاوز روسیه به اوکراین شریک است و نمی‌تواند او را محکوم کند و از طرف دیگر، نمی‌تواند زلنسکی را به‌خاطر دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشورش محکوم کند.

حسن روحانی درباره مباحث مربوط به مذاکره گفت: برخی استناد می‌کنند که مقام معظم رهبری با مذاکره مخالف هستند. رهبری با اصل مذاکره مخالف نیستند، بلکه با توجه به شرایط زمانی ممکن است امروز مخالف باشند ولی چند ماه بعد با تغییر شرایط موافقت کنند. مخالفت مطلق وجود ندارد.
مردان جلیلی در چه نهادهایی در خدمت او هستند و چرا حضور آنها در این نهادها می تواند برای جریان سیاسی جلیلی سرنوشت‌ساز باشد؟ آیا دولت سایه او امروز کمتر از یک دولت واقعی پیاده نظام و نیرو در بخش های مختلف به خود اختصاص داده است؟
سخنران مذهبی گفت: آنچه در رسانه‌ها درباره آیت الله مستجابی مخابره می‌شود، بیشتر جنبه پهلوانی و زورخانه‌ای اوست در حالی که وی در علم، مردم داری و مبارزه با طاغوت نیز پهلوان بود.
سازمان آگهی های پرسون