مراسم تنفیذ و اعطای حکم مقام معظم رهبری به مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم روز گذشته؛ یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور شخصیتهای کشوری و لشکری در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
بررسی گزینههای پیشنهادی برای وزارت علوم توسط کمیته مورد نظر به پایان رسیده و از بین ۱۲۰ گزینه ۱۵ نفر به شورای راهبری دولت چهاردهم معرفی شدند، نام محمود نیلی احمدآبادی به عنوان گزینه محتملتر به گوش میرسد.
به ادعای گروهی از ناظران انتخاب پزشکیان به واسطه تاکیدش بر اصل تعامل با غرب جهت عبور از تحریم ها، روسیه و چین را به هراس انداخته، تحلیلگران فعال در این دو کشور این ادعا را مطرح می کنند که شاید در دولت چهاردهم شاهد تغییر گفتمان ایران در برابر مسکو و پکن باشیم.
فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید: در همه انتخاباتها مشکلات و زحمتهای اصلاحطلبان را جوانان حل میکنند اما بعد از رسیدن به قدرت جوانان را فراموش میکنند،از اینرو در دولت پزشکیان جوانان باید در اولویت قرار بگیرند چراکه جوانان آیندهساز هستند.
درست چندساعت بعد از مراسم تنفیذ، رئیس دولت چهاردهم طی حکمی دکتر محمدرضا عارف را به عنوان معاون اول رئیسجمهور منصوب کرد. این انتصاب در حالی بود که تا پیش از آن، نام کسان مختلفی از آقایان لاریجانی و ظریف گرفته تا طیبنیا در مظان این عنوان قرار گرفته بودند و آخری تقریباً قطعی هم شده بود.
مسائل واقعی اقتصاد امروز ایران است که دولت چهاردهم در گام اول با نگاه حل مسائل اقتصاد و معیشت ایران به عنوان یک روی سکه و روی دوم، حل چالش های سیاسی و تنش های منطقه ای به نظر می تواند با نگاه به هر دو موضوع، در پایان این ۴ سال یا دولت چهاردهم، شاید بتواند یک کارنامه قابل قبولی از منظر ملت و کسانی که به دولت چهاردهم رای اعتماد دادند، ارائه دهد و باری از دوش ملت بردارد.
موفقیت آقای پزشکیان، موفقیت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است؛ و خدای ناکرده ناکامی او در مسیر خدمتگزاری، خسارت برای ملت و نظام است. بنابراین هم باید از صمیم قلب برای او دعا کرد و هم از مشورت ناصحانه دریغ نورزید.
دولتهای ائتلافی در برخی از موارد بسیار شکننده هستند. دولت ائتلافی ممکن است با کوچکترین مسالهای که پیش آید دچار انشقاق شوند و ائتلاف از میان برود. این دولتها مخصوص جوامعی هستند که مسالهای ملی و غیر قابل حل یا سخت آنان را از یکدیگر جدا نکند. در واقع در جامعهای که وحدت ملی و وفاق ملی در امور کلان وجود نداشته باشد، دولت ائتلافی بیمعناست. بلکه دولت وحدت ملی یا دولت وفاق ملی معنادار است.
رئیس شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: انتخاب برادر و دوست عزیزم جناب آقای دکتر محسن حاجی میرزایی بهترین انتخاب برای ریاست دفتر رئیسجمهور محترم است.
مسعود پزشکیان تاکید کرد: میثاق مشترک ما سند چشمانداز توسعه، سیاستهای کلی و برنامه هفتم است که دستیابی به آن در گرو جلب مشارکت همگان و استفاده از همه ظرفیتهاست.