تسهیل امور گمرکی و مجوزدهی به دانش‌بنیان‌ها در دوران بحران

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یکی از کارگروه‌های شکل گرفته در دولت، ترک تشریفات برای دانش‌بنیان‌ها در دوره بحران مورد تاکید قرار گرفته است تا امور گمرکی و تجاری آن‌ها تسهیل شود.
تصویر تسهیل امور گمرکی و مجوزدهی به دانش‌بنیان‌ها در دوران بحران

به گزارش سایت خبری پُرسون، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست دبیران و نمایندگان ستادهای توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با موضوع استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانمند برای تأمین نیازهای راهبردی کشور و رفع مسائل بحرانی، با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور برگزار شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین وظایف ستادهای معاونت علمی، استفاده بهینه از شرکت‌های دانش‌بنیان در حل تهدیدهای احتمالی کشور است تا فرصت لازم برای پیوند میان محصولات و خدمات این شرکت‌ها با نیازهای کشور، به‌ویژه در مقاطع حساس و بحرانی، فراهم شود.

او با تأکید بر نقش مردم به عنوان عامل راه‌گشا در گلوگاه‌های راهبردی افزود: در تمامی مشکلات و بحران‌های کشور، مردم همواره برگ برنده و عنصر کلیدی بوده‌اند و هر دستگاهی وظیفه دارد در هر بخشی که فعالیت می‌کند، حوزه مردمی خود را مورد حمایت قرار دهد. معاونت علمی نیز حمایت از فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری، شناسایی و حرکت در مسیر رفع مشکلات و نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان را به عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های خود در دستور کار قرار داده است.

افشین، با اشاره به ضرورت تلاش برای رفع محدودیت‌های بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، در شرایط سخت و بحرانی و اهمیت تبدیل تهدیدها به فرصت از طریق شناسایی دقیق توانمندی این شرکت‌ها و پیوند با بخش متقاضی، گفت: این شرکت‌ها به دلیل ماهیت پویا و نوآورانه و همچنین بازار محدود، به‌سرعت با چالش‌های جدی و گاهی ریزش مواجه می‌شوند. از این رو، ستادها باید با شناسایی دقیق این مشکلات، برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی و اقدام کنند. یکی از گام‌های مهم‌ در این زمینه، پیوند شرکت‌های توانمند با نیازها و بحران‌های کشور است.

وی ادامه داد: در معاونت علمی با جامعه‌ای از متخصصان، کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان مواجه هستیم و باید از نزدیک شنونده مسائل آن‌ها باشیم. جلساتی با فعالان این حوزه برگزار شود، تا دغدغه‌ها و چالش‌های آن‌ها به‌صورت مستقیم بررسی شود و راهکارهایی برای تسهیل و حل آن‌ها طراحی شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که یکی از وظایف مهم ستادها شناسایی اثرگذاری هر شرکت در پاسخ به یک نیاز راهبردی و کاربست این توانمندی‌ها در حل بحران‌های کشور است، گفت: این اقدام باعث می‌شود که در شرایط تهدید و بحران، از توانمندی در محل و زمان مورد نیاز استفاده شود و کسب‌وکارهای فناور نیز در مقابل بحران‌ها، پایداری بیش‌تری پیدا کنند.

افشین، تأکید کرد: ستادها باید به صورت روزآمد، تعداد و کارایی شرکت‌ها را به‌صورت دقیق و موضوعی رصد و ثبت کنند. این کار کمک می‌کند تا در صورت بروز مشکل در کشور، پاسخ‌هایی سریع، دقیق و کم‌هزینه‌تر ارائه شود.

کارگروه‌های چهارگانه دولت و مصوبات عملیاتی برای رفع بحران

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، مصوبات اخیر کارگروه زیربنایی دولت را زمینه‌ساز تسهیل فرآیندها، رفع موانع و حمایت فوری از شرکت‌ها و تولید، به ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور دانست و گفت: این مصوبات با بهره‌گیری از اختیارات قانونی شخص رئیس‌جمهور و با یک رویکرد اجرایی، امکان تصمیم‌گیری سریع و عملیاتی را فراهم کرده‌اند و می‌توانند به‌عنوان ابزاری مؤثر برای عبور از بحران‌ها، پایداری فعالیت‌های فناورانه و رونق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرینی کنند.

افشین همچنین به ساختار کارگروه‌های شکل گرفته در دولت برای تسهیل فرآیندهای بدون تشریفات و در سریع‌ترین زمان ممکن اشاره کرد و گفت: در یکی از این کارگروه‌ها، برای ترک تشریفات برای دانش‌بنیان‌ها در دوره بحران مورد تاکید قرار گرفته است تا این شرکت‌ها در دوران بحران بتوانند تسهیلات دریافت کنند و امور گمرکی و تجاری خود را بدون تشریفات طی کنند و به صورت خودکار، فرآیندهای تمدید و دریافت مجوزها انجام شود.

به گفته او، این کارگروه‌ها به‌صورت مستقل، گام های اجرایی برداشته‌اند و مصوباتی داشته‌اند که به‌صورت اجرایی و عملیاتی، بدون درنگ به مرحله اجرا رسیده‌اند. این کارگروه‌ها ذیل قوانین کشور، می‌توانند مصوبه‌ها و آیین‌نامه‌هایی داشته باشند که هدف آن‌ها رفع موانع و عبور از بحران‌ها در حوزه‌های خاص کشور، مثلاً تأمین اقلام ضروری یا رفع موانع تولید است.

افشین، با اشاره به اختیارات قانونی این کارگروه‌ها گفت: اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی از سوی رئیس‌جمهور و دولت به این کارگروه‌ها تفویض شده است. این اختیارات از نوع تام است و این کارگروه‌ها می‌توانند مشکلات کشور را بررسی کرده و با مصوبات مستقیم در جهت حل آن‌ها گام بردارند.

منبع: ایسنا

979493

سازمان آگهی های پرسون