به گزارش سایت خبری پُرسون، مصطفی فاطمی اظهار داشت: تاکنون در چند نوبت براساس کار تلفیقی بین گردشگری و باستان شناسی و با استفاده از مطالب برخی کتاب های تاریخی چند نمونه از غذاهای باستانی و تاریخی مانند «گندم پلو» که با استفاده از گشنیز و گوشت پخته میشد را بازآفرینی کرده ایم. غذاهای متنوعی در ایران وجود داشته که در طول تاریخ طعم و مزه آنها تغییر کرده، ما باید بتوانیم پیشینه غذاها را معرفی کنیم.
وی افزود: برای معرفی پیشینه تاریخی و بازآفرینی غذاها تاکنون چند جشنواره خوارک های باستانی در شیراز و زاهدان برگزار شده و روز شنبه پنجم مهر همزمان با آغاز هفته گردشگری نیز نخستین مسابقه غذاهای تاریخی در یکی از آکادمیهای خوراک تهران برگزار شد.
فاطمی ادامه داد: مردم ایران مانند دیگر مردم جهان به خاطر سبک زندگی به خوراکیهای فست فود به سبک اروپا و خوراکهایی که سریع آماده میشود روی آورده اند در صورتی که در کشور ما هم بسیاری از غذاها قابلیت عرضه در رستورانها را دارد.
وی تاکید کرد: باید غذاهای ایرانی را به عنوان یک جاذبه گردشگری به دنیا معرفی کنیم. در مسابقات جهانی خوراک حضور فعال داریم و اکنون فعالان این صنف در نمایشگاه خوراک در کشور ترکیه شرکت کردهاند.
توسعه رستوران های ایرانی در خارج با برندسازی گردشگری خوراک
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: به دنبال این هستیم تا رستورانداران در شهرها و استانها غذاهای بومی به مردم عرضه کنند، در این زمینه تعدادی از رستورانداران در استان های گیلان و کرمانشاه پیشرو هستند و بسیاری از استان های دیگر هم در این مسیر قرار گرفتند. همچنین از طریق برندسازی در گردشگری خوراک به دنبال توسعه رستورانهای ایرانی در سایر کشورها هستیم.
فاطمی با بیان اینکه شهرهای گیلان و کرمانشاه از سوی یونسکو به عنوان شهرهای خلاق خوراک معرفی شدند، ادامه داد: امسال سال گردشگری خوراک در ایران است، چون تعداد زیادی از مجموعهها مانند رستورانهای ملل و بوتیک رستورانها که غذاهای ایرانی ارائه میدهند در کنار کار فودها به تاسیسات گردشگری ایران اضافه شدند و به زودی ما شاهد تعداد زیادی از تاسیسات گردشگری خوراک هستیم که با وزارت میراث همکاری در استانها شروع به فعالیت می کنند که تحولی بزرگ در این حوزه را رقم می زند.
وی در خصوص بازآفرینی غذاهای باستانی و تاریخی گفت: براساس کاوشهای باستان شناسی توانستیم چهار غذای سنتی مربوط به ایران باستان را در شهر سوخته از توابع استان سیستان و بلوچستان و بیش از ۱۰ خوراک تاریخی را از طریق کتاب «شیخ اطعمه» که خوراکهای تاریخی ایران را معرفی کرده بازآفرینی کنیم، با برگزاری جشنواره ها و مسابقه های خوراک که سرآشپزان هتلها و رستورانها در آنها حضور دارند به دنبال بازآفرینی غذاهای باستانی و تاریخی در این مجموعه ها هستیم.
غذای فوری پز جایگرین غذاهای فست فود
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: آقای رفتاری از پیشکسوتان حوزه خوراک و دارای قدیمیترین رستوران چلوکبابی با ۱۱۶ سال سابقه در ایران است، اگرچه برند وی ماندگار و پابرجاست اما در طول تاریخ کمرنگ شده که میتواند با ارتباط بین بخش خصوصی و کسانی که غذاهای باستانی و تاریخی را بازآفرینی کردند در کنار برند خود از این غذاها استفاده و برند خود را دوباره مطرح کند.
فاطمی تاکید کرد: ما در فرهنگ ایران باستان غذاهای فوری پز داشتیم که سریع آماده میشدند، آنها را میتوانیم به راحتی جایگزین غذاهای فست فود کنیم، در این زمینه یک گروه به صورت مفصل در حال کار کردن هستند.
منبع: ایرنا