معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین تاکید کرد:

تحول در آموزش و پرورش باید از مدرسه آغاز شود

علی فولیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین، ضمن تبریک هفته معلم و قدردانی از تلاش‌های آنان بر ضرورت تحول در نظام آموزشی کشور تأکید کرد و گفت: تحول واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که مدرسه به عنوان نخستین محیط اجتماعی، دانش‌آموزان را برای زندگی مسئولانه در جامعه آماده کند.
تصویر تحول در آموزش و پرورش باید از مدرسه آغاز شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، از قزوین؛ علی فولیان که با حضور رئیس بسیج حقوقدانان استان و جمعی از مدیران آموزش و پرورش در دبیرستان نمونه دولتی پگاه قزوین برگزار شد، با بیان اینکه تحول در آموزش و پرورش باید از مدرسه شروع شود، افزود: اگر می‌خواهیم نسلی توانمند و مسئولیت‌پذیر تربیت کنیم، باید نگرش خود را نسبت به آموزش تغییر دهیم، چراکه آموزش صرفاً انتقال معلومات نیست و باید مهارت‌های زندگی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و نحوه تعامل با دیگران را به دانش‌آموزان بیاموزد.

وی ادامه داد: کلاس‌های درس باید از حالت تئوری محض خارج شوند و دانش‌آموزان در محیطی عملی و تعاملی، نحوه زیستن در جامعه را تجربه کنند.

پیشگیری از جرم؛ راهکاری کم‌هزینه و مؤثر

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم، گفت: پیشگیری، کم‌هزینه‌ترین و مؤثرترین راه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است و اگر مدارس بتوانند مشکلات دانش‌آموزان را در مراحل اولیه شناسایی و حل کنند، بسیاری از جرایم در آینده اتفاق نخواهد افتاد.

وی با بیان اینکه افسردگی و اضطراب در میان دانش‌آموزان رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: حس رقابت شدید، فشارهای تحصیلی و توجه نکردن به نیازهای عاطفی نوجوانان می‌تواند به بروز مشکلات روانی و حتی گرایش به بزهکاری منجر شود.

نقش کلیدی معلمان و مشاوران در شناسایی آسیب‌ها

فولیان بر نقش کلیدی معلمان و مشاوران در شناسایی زودهنگام مشکلات دانش‌آموزان تأکید کرد و افزود: تغییرات ناگهانی در رفتار، افت تحصیلی، گوشه‌گیری یا پرخاشگری می‌توانند نشانه‌های هشداردهنده باشند. اگر این علائم به موقع تشخیص داده شوند، می‌توان از بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری کرد.

وی همچنین از اجرای طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد) خبر داد و بیان کرد: این طرح با هدف شناسایی و مداخله به‌موقع در موارد آسیب‌پذیر دانش‌آموزان طراحی شده است و همکاری بین مدارس، خانواده‌ها و نهادهای حمایتی مانند دادگستری را تقویت می‌کند.

لزوم تقویت ارتباط بین مدرسه و خانواده

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با اشاره به اهمیت ارتباط مؤثر بین معلمان و والدین، گفت: مدرسه نباید تنها در مواقع بحران با خانواده‌ها ارتباط برقرار کند بلکه تشویق دانش‌آموزان و ارائه بازخوردهای مثبت به والدین، اعتماد متقابل را افزایش می‌دهد و از بسیاری از مشکلات پیشگیری می‌کند.

وی در پایان از مدیران و معلمان خواست تا با ایجاد فضایی امن و دوستانه، دانش‌آموزان را به گفت‌وگو تشویق کنند، چراکه گوش دادن به حرف‌های دانش‌آموزان، ساده‌ترین و مؤثرترین راه برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

در پایان این مراسم و به مناسبت روز معلم توسط معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین، از مدیر، کادر اجرایی و معلمان و دانش آموزان ممتاز مدرسه تجلیل شد.

964311

سازمان آگهی های پرسون