طرز تهیه نخود فرنگی پلو ساده و خوشمزه بهاری

پلو نخود فرنگی نوعی پلو مخلوط بسیار خوشمزه و بهاری است که از ترکیب پلو با نخود فرنگی، گوشت، گوجه فرنگی و... تهیه می‌شود.

تصویر طرز تهیه نخود فرنگی پلو ساده و خوشمزه بهاری

به گزارش سایت خبری پُرسون، پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و... را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. پلو نخود فرنگی نوعی پلو مخلوط بسیار خوشمزه و بهاری است که از ترکیب برنج با نخود فرنگی، گوشت چرخ کرده، گوجه فرنگی، ادویه‌جات و... تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این پلو مخلوط خوشمزه و بهاری را در منزل درست کنید، دست‌به‌کار شوید و تا فصل بهار است و نخود فرنگی تازه به بازار آمده، این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب با آموزش پلو نخود فرنگی خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

  • برنج: ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۴ عدد
  • نخود فرنگی: ۲ لیوان
  • نمک، زردچوبه، فلفل، پودر تخم گشنیز و گرد غوره: به میزان لازم
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. نخود فرنگی را همراه با دو لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کم کم سرخ و طلایی شود. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و گرد غوره بریزید و با گوشت به مدت ۱ دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید و درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت و مواد کم کم بپزند و آب گوجه کشیده شود. در آخر نخود فرنگی پخته را به مایه گوشت اضافه کنید و هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و کمی کال‌تر از معمول بردارید. ته‌دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار بدهید. حالا مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و مقداری از مایه گوشتی روی برنج بریزید. دوباره برنج بریزید و این کار را تا جایی که برنج و مایه گوشتی تمام شوند، ادامه بدهید. در آخر کمی زعفران دم کرده و روغن روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. در این مرحله نخود پلو خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود.

دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

منبع: فرارو

953966

سازمان آگهی های پرسون