مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان:

مهمترین دغدغه جامعه کارگری گیلان امنیت شغلی و مسکن است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، امنیت شغلی و مسکن را مهمترین دغدغه جامعه کارگری استان عنوان کرد و گفت: نباید کارگر در این استان نگران قرارداد باشد؛ کارگری که دغدغه امنیت شغلی دارد، نمی‌تواند انرژی خود را معطوف به کار کند.
تصویر مهمترین دغدغه جامعه کارگری گیلان امنیت شغلی و مسکن است

به گزارش سایت خبری پُرسون، از گیلان؛ لقمانی روز یکشنبه در بازدید از یک واحد تولیدی نساجی (ایران پوپلین) و طرح بهینه‌سازی مصرف انرژی این کارخانه؛ برقراری امنیت شغلی کارگران را در گرو حمایت نمایندگان مجلس از جامعه کارگری دانست و افزود: اگر از مسائل و مشکلات کارگری صحبت می‌کنیم باید پیگیرحل مسائل آنها در مدت زمان معین نیز باشیم.

وی با بیان اینکه نمی‌توان کیفیت تولید را افزایش داد اما به فکر حل مسائل کارگران نبود، اظهار کرد: باید حل مشکلات کارگران به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.

لقمانی، تامین مسکن کارگران را از سیاست‌های اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد و افزود: این وازرتخانه تا حد امکان مسکن کارگری را با قوت پیگیری می کند اما حل این مساله ممکن نیست مگر آنکه کارگران، کارفرمایان، مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و دستگاه‌های اجرایی همکاری و همیاری لازم را با این وزارتخانه داشته باشند.

وی درخصوص تامین زمین مورد نیاز برای احداث مسکن کارگری نیز گفت: نخست باید زمین مورد نیاز تامین وسپس تسهیلات لازم از سوی بانک‌ها تامین شود؛ کارفرمایان نیز در صورت امکان می‌توانند از منابع مالی داخلی تسهیلات لازم را در اختیار کارگران قرار دهند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه کرد: برخی از واحدهای تولیدی زمین‌هایی در اختیار دارند که می‌توان بخشی از آن را به ساخت مسکن اختصاص داد که در این رابطه باید کارخانجاتی که این امکان و ظرفیت را دارند شناسایی شده و سپس اقدام به ساخت مسکن کرد.

وی تاکید کرد: حل مشکلات کارگران در سایه هماهنگی، همکاری، همدلی و سه جانبه‌گرایی واقعی بین دولت، کارفرما و کارگر امکانپذیر است. مسئولان باید به نسبت توانایی و مسئولیتی که برعهده دارند از بار مشکلات کارگران بکاهند.

لقمانی اظهار کرد: بازدید از کارخانجات باید کارشناسی انجام شده و مسائل و معضلات آنها احصاء شود و آن دسته از مباحثی که در استان قابل حل نیست را در سطوح ملی پیگیری کرد.

رسول سماکچی رئیس هیأت مدیره کانون کارفرمایان استان نیز در این بازدید از پشتیبانی دستگاه قضائی از واحدهای تولیدی قدردانی کرد و گفت: حمایت‌های اخیر دستگاه قضائی از واحدهای تولیدی موجب شد دستگاهها و تجهیزات کارخانجات تولیدی استان به دلیل بدهی توقیف نشوند و اکنون نیز با ارسال بخشنامه‌ای به شرکت توزیع برق و شرکت گاز خواستار عدم توقیف تجهیزات کارخانجات به علت بدهکاری به شرکت‌های خدمات رسان شده‌اند.

مدیر کل امور بانوان استانداری گیلان نیز در این بازدید گفت: کارگران از اقشار شاید کمتر دیده شده جامعه هستند که در باید به درخواست‌ها و نیازهای آنها رسیدگی کرد و این مناسبت‌ها فرصت مغتنمی برای رسیدگی به مطالبات این قشر از جامعه است.

زهرا یعقوب نژاد خواستار رسیدگی به مشکلات زنان کارگر و دیده شدن این جمعیت کارگری شد و افزود: زن بودن، مادر بودن و کارکردن در اجتماع تکالیف و مسئولیت‌هایی را بر عهده زنان قرار می دهد که باید به بهترین وجه در آن به ایفای نقش و مسئولیت بپردازند و اینگونه هم عمل می کنند.

وی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: در این قانون بندهایی در راستای حمایت از مادران و بانوان شاغل بیان شده که در این رابطه نیاز به تشکیل کمیته‌ای تخصصی برای نظارت بر اجرای این قانون در راستای حمایت از جمعهیت است.

مدیر فنی کارخانجات ایران پوپلین نیز در خصوص طرح بهینه سازی مصرف سوخت که در این واحد تولیدی اجرا شده است، اظهار کرد: این طرح در راستای حل مشکل مجموعه در ناترازی انرژی و به منظور بهینه‌سازی مصرف سوخت انجام شد و توانستیم بیش از ۵۰ درصد مصرف انرژی برق و گاز را کاهش دهیم.

علی عذر جو ادامه داد: وجود تاسیسات و تجهیزاتی مانند بویلرهای بخار، دیگ‌های روغن داغ و غیره در این کارخانه همچنین کارکرد برخی از دستگاه‌هایی که هوای فشرده و یا روغن داغ را با دمای بالای ۳۰۰ درجه سانتیگراد به سالن های تولید منتقل می کنند موجب شکل گرفتن ایده‌ای شد که بتوان در سالن تولید در کنار تجهیزات موجود؛ گرمایش مورد نیاز را تولید و به دستگاهها تزریق کرد.

وی گفت: اجرای این طرح جلوی اتلاف انرژی بویژه در قسمت انتقال روغن داغ از بخش تاسیسات به سالن های تولید را می گیرد و صرفه جویی در مصرف گاز را بدنبال دارد.

منبع: ایرنا

943203

سازمان آگهی های پرسون