مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری فارس خبر داد:

بهره‌برداری از پایگاه اطلاعات مکانی گردشگری و سرمایه‌گذاری فارس

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: پایگاه داده اطلاعات مکانی گردشگری و سرمایه‌گذاری استان فارس بروز‌رسانی و در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
تصویر بهره‌برداری از پایگاه اطلاعات مکانی گردشگری و سرمایه‌گذاری فارس

به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: این طرح توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با هدف ساماندهی و بروزرسانی اطلاعات گردشگری و سرمایه‌گذاری استان در قالب یک قرارداد پژوهشی با یک شرکت دانش بنیان تهیه و تدوین شده است.

محمد ثابت اقلیدی گفت: در راستای تدوین پایگاه داده‌ای جامع و بروزرسانی، این طرح علاوه بر مستندسازی دقیق وضعیت کنونی، شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی گردشگری فارس را نیز در دستور کار دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس افزود: اطلاعات گردآوری‌شده نقش مهمی در تدوین راهکار‌های بهبود عملکرد و ارتقای سطح کیفی خدمات گردشگری ایفا خواهد کرد. با تدوین یک پایگاه داده جامع، امکان تحلیل‌های آماری و جغرافیایی به منظور برنامه‌ریزی‌های راهبردی و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه در زمینه سرمایه‌گذاری فراهم می‌شود.

ثابت اقلیدی ادامه داد: هدف نهایی این طرح، ایجاد یک بستر مستحکم برای توسعه گردشگری و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید از طریق ارتقای شفافیت و دسترسی به اطلاعات معتبر می‌باشد.

او افزود: طرح جامع گردشگری استان فارس در سال ۱۳۹۲ تهیه شد و اکنون لازم است تا زیرساخت‌های اطلاعاتی این طرح با روش‌های جدید بروزرسانی شود. اطلاعات گردشگری و سرمایه‌گذاری به صورت پراکنده در اسناد و مدارک اداره کل، مراجع ذی‌صلاح، مالکان و بهره برداران تأسیسات گردشگری موجود است که عدم یکپارچگی و بروز نبودن این داده‌ها، مانع از دسترسی به تصویر واقعی و جامع از ظرفیت‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های موجود شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس بیان کرد: عدم وجود یک پایگاه داده متمرکز، باعث شده تا تحلیل‌های آماری و جغرافیایی به‌درستی صورت نگیرد و برنامه‌ریزی‌های استراتژیک در جهت جذب سرمایه‌گذاری و بهبود خدمات گردشگری با مشکلات جدی مواجه شود. علاوه بر این، نبود سیستم‌های سازمان‌یافته جهت گردآوری اطلاعات در کنار فعالیت‌های می‌دانی و تهیه فرم‌های آماری، شناسایی مشکلات و پتانسیل‌های واقعی منطقه را دشوار ساخته و از تدوین راهکار‌های عملی در جهت بهبود وضعیت فعلی جلوگیری می‌کند. لذا، نیاز مبرمی به ساماندهی، بروزسانی و یکپارچه‌سازی این اطلاعات احساس می‌شود تا بتوان از بستر داده‌ای جامع برای تدوین سیاست‌های بهینه، تحلیل دقیق وضعیت و برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری بهره برد. این طرح در راستای رفع نقاط ضعف موجود و ایجاد بستر شفاف برای تصمیم‌گیری‌های استراتژیک ضروری است.

ثابت اقلیدی افزود: این پژوهش با تلفیق منابع اطلاعاتی متنوع (اسناد اداری، داده‌های می‌دانی، فرم‌های آماری و مصاحبه‌های هدفمند) و استفاده از ابزار‌های تحلیلی پیشرفته اطلاعات مکانی، رویکردی نوین در تدوین پایگاه داده اطلاعات مکانی گردشگری ارائه می‌دهد. نوآوری در این تحقیق از دو منظر قابل توجه است: نخست، استفاده همزمان از روش‌های کمی و ابزار‌های دیجیتال برای ساماندهی و تجزیه و تحلیل اطلاعات؛ دوم، ارائه چارچوبی یکپارچه جهت بهبود شفافیت و دسترسی به داده‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری‌های استراتژیک است.

منبع: میراث فرهنگی فارس

932448

سازمان آگهی های پرسون