به گزارش سایت خبری پُرسون، محمد کرمی مدیر دبیرستان دوره اول علّامه حلّی ۱ تهران گفت: در روزهای حساس انتخاب اولویتهای مدارس سمپاد، حجم زیادی از توصیهها و روشهای متفاوت برای نحوه اولویتبندی مدارس از سوی افراد، مؤسسات، مشاوران، مدارس و مانند آن به والدین گرامی ارائه میشود. با مطالعه برخی از این توصیهها لازم دیدم چند نکته را در این زمینه به والدین محترم متقاضی ورود به سمپاد تقدیم کنم.
وی بیان کرد: متأسفانه در سالهای اخیر و با افزایش رقابت برای ورود به مدارس سمپاد، حجم زیادی از «تعارض منافع» در این حوزه شکل گرفته است. یکسان نبودن دغدغه شما والدین گرامی با افرادی که از آنان مشورت میگیرید، در بسیاری از اوقات مشمول قاعده تعارض منافع شده و ممکن است شما را از انتخاب صحیح منحرف کند.
کرمی افزود: بنده به واسطه جایگاه شغلی خود هر ساله در این زمان مورد مشورت بسیاری از والدین هستم و به روشنی میبینم که بسیاری توصیههای ارائه شده به والدین، نه با در نظر گرفتن مصلحت آموزشی و تربیتی دانشآموز، که با معیارهای تجاری دنبال میشود.
مدیر دبیرستان دوره اول علّامه حلّی ۱ تهران گفت: ضمن احترام به تمامی فعالان حوزه آمادگی آزمونهای سمپاد در مؤسسات، آموزشگاهها یا معلمان فعال در فضای مجازی، باید به این نکته توجه داشت که غالب راهنماییهای این بخش بدون آن که با شناخت دقیقی از وضعیت دانشآموزان و خانواده ایشان صورت گیرد، هدفی جز افزایش قبولی مشتریان خود را مدنظر قرار نمیدهد.
وی ادامه داد: ساخت و پرداخت معیارهای غیرواقعی از جمله افتخارات نمایشی در مسابقات کمارزش و اصرار برای سمپادی شدن دانشآموز حتی در مدارسی که این افراد آن را بیکیفیت توصیف میکنند و مواردی از این دست، عمدتاً موجب سردرگمی والدین و ابهامآفرینی در اذهان خانوادهها میشود.
کرمی اظهار کرد: توصیه به انتخاب محتاطانه حتی به دانشآموزان با استعداد و قوی و محروم کردن آنان از انتخابهای واقعی و محتمل از بین مدارس برتر نیز با همین منطق صورت میگیرد تا دانشآموز به هر قیمتی وارد سمپاد شده و صرفاً کارنامه عملکردی مدارس خاص، مؤسسات و آموزشگاهها را پربارتر کند. محروم کردن یک متقاضی کنکور از تحصیل در دانشگاه شریف به دلیل دوری مسافت، مثالی از این نوع مشاورههای منفعتطلبانه است.
مدیر دبیرستان دوره اول علّامه حلّی ۱ تهران گفت: متأسفانه این یک واقعیت است که بسیاری از افرادی که در این روزها به عنوان کارشناس و مشاور فعالیت دارند، از اختلال در دستگاه محاسباتی والدین با تخریب برخی مدارس و برجسته کردن مدارسی دیگر، منفعت تبلیغاتی یا اقتصادی کسب میکنند.
وی بیان کرد: در این روزها جلسات، کلاسها، وبینارها و نشستهای متعددی برگزار میشود که فارغ از نیت برگزارکنندگان آن، اطلاعات هویتی و ارتباطی متعددی از دانشآموزان و والدین آنان دریافت میکند. با توجه به اینکه در گذشته، موارد متعددی از فروش اطلاعات والدین و فرزندان به مؤسسات، آموزشگاهها و مافیای آموزش رخ داده، لازم است تنها در حالتی که به برگزارکنندگان این برنامهها اطمینان دارید اطلاعات خود را در اختیارشان قرار دهید و در غیر این صورت عطای این الطاف نمایشی را به لقای آن ببخشید.
کرمی گفت: تجربه چهل ساله مدارس سمپاد نشان میدهد عامل اصلی در موفقیت دانشآموزان این مدارس «جمع نخبگانی مدرسه» از کادر و دبیران تا والدین و دانشآموزان است و همه موارد دیگر در مقایسه با این مسأله، فرعی و حاشیهای قلمداد میشود.
مدیر دبیرستان دوره اول علّامه حلّی ۱ تهران در پایان اظهار کرد: سایت، کانال، شماره تماس و آدرس تمامی مدارس با جستجو در اینترنت قابل دستیابی است و توصیه میکنم در زمان باقیمانده تا پایان ثبتنام، «شخص خودتان» مدارس مختلف سمپاد را با این رویکرد ارزیابی کنید و اجازه ندهید آینده استعدادهای کشور ابزاری برای تبلیغات مدارس، مؤسسات و آموزشگاههایی شوند که هر چند با نیت درست، توصیههایی بر خلاف مصلحت حقیقی فرزندتان به شما ارائه میکند.
با امید موفقیت تمام فرزندان ایران زمین
منبع: مهر