بازسازی چهره جنگجوی ۴۰۰۰ ساله

محققان چهره، سپر و سلاح‌های یک جنگجوی دوره آخر عصر سنگ را بازسازی کرده‌اند که بقایای او در یک قبر ۴۰۰۰ ساله در سیبری پیدا شده است.

تصویر بازسازی چهره جنگجوی ۴۰۰۰ ساله

به گزارش سایت خبری پُرسون، در نتیجۀ تحقیقات شگفت‌انگیز گروهی از محققان، چهره یک جنگجو و سلاح‌های او که در گور ۴۰۰۰ ساله واقع در سیبری کشف شده بود، نشان داده شد.

به نقل از لایوساینس، گور این جنگجو در سال ۲۰۰۴ در جریان یک کاوش باستان‌شناسی در منطقه «Kerdugen» واقع در حدود ۱۴۰ کیلومتری شهر یاکوتسک (منطقه سیبری) کشف شد.

بقایای او نسبتاً نزدیک به سطح زمین همراه با چندین سر نیزه و صفحات استخوان حیوانات که یک سپر بزرگ را تشکیل می‌دادند، ‌ کشف شده است. وجود این سرنیزه‌ها نشان می‌دهد که او زمانی کمان داشته، اگرچه این کمان اکنون از بین رفته است. تاریخ‌گذاری رادیوکربن نشان داد که این قبر حدود ۴۰۰۰ سال قدمت دارد.

پروژه بازسازی چهره او، از سال ۲۰۲۳ میلادی آغاز شد و مدل بازسازی‌شده به‌ تازگی در موزه باستان‌شناسی دانشگاه فدرال شمال شرقی در یاکوتسک به نمایش گذاشته شده است.

بررسی بقایای این مرد نشان داد که قد او حدود ۱۶۵ سانتی‌متر بوده و زمان درگذشت که بین ۴۰ تا ۵۰ ساله بوده است.

شکل جمجمه او نشان می‌دهد که او از نظر نژادی همانند مردم بومی مناطق قطبی سیبری بوده است و آسیب‌های بهبود یافته روی استخوان‌هایش نشان می‌دهد که او همچون زندگی یک جنگجو و کماندار، زندگی بسیار فعالی داشته است.

محققان همچنین سپر بزرگ را بازسازی کرده‌اند. این سپر در اصل از صفحات استخوان حیوانات احتمالاً از نوعی گوزن به نام (Cervus canadensis sibiricus) ساخته شده بود، که به نظر می‌رسد روی یک پایه چرمی چسبانده شده بود.

این جنگجو از فرهنگ پیش‌تاریخ «Ymyyakhtakh» بود که سفال‌ها و دیگر آثار باستانی متمایزی از آنها در سراسر منطقه به جا مانده است.

در قبر این جنگجو همچنین قطعاتی از استخوان‌های یک انسان دیگر وجود داشت، که ممکن است نشانه‌ای از قربانی کردن انسان در مراسم خاکسپاری باستانی باشد.

منبع: عصر ایران

931087

سازمان آگهی های پرسون