ما نیازمند یک سیستم علمی برای تحلیل و مدل‌سازی تهدیدات هستیم

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما نیازمند یک سیستم علمی و مهندسی برای تحلیل و مدل‌سازی تهدیدات هستیم تا بتوانیم اقدامات پدافندی مناسبی را طراحی و اجرا کنیم.
تصویر ما نیازمند یک سیستم علمی برای تحلیل و مدل‌سازی تهدیدات هستیم

به گزارش سایت خبری پُرسون، تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان پدافند غیرعامل کشور و دانشگاه خوارزمی با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و بیژن عبدالهی سرپرست دانشگاه خوارزمی در سالن دانشسرای این دانشگاه به امضاء رسید.

بنابر روایت ایسنا، این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد وگسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی با هدف ارتقای مطالعات و انجام طرح‌های آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با وظایف سازمان پدافند غیرعامل کشور و بهره‌گیری از امکانات و توانمندی‌های علمی، تخصصی، مشورتی، تجهیزاتی ارتباطات علمی و فعالیت‌های گروه‌های پژوهشی و واحدهای تابع پژوهشکده کاربردی بلایای طبیعی و مدیریت ریسک دانشگاه خوارزمی و سایر ظرفیت‌های دانشگاه در راستای رفع نیازمندی‌های پدافند غیرعامل کشور به امضاء رسید.

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در مراسم امضای این تفاهمنامه به ضرورت شناخت و مقابله علمی با تهدیدات ترکیبی، بر اهمیت توسعه رشته‌های جدید در دانشگاه‌ها، لزوم ارتقای توان علمی کشور در حوزه‌های پدافند سایبری، زیستی، شیمیایی، پرتوی و شهری اشاره کرد.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های آزمایشگاهی و مطالعاتی به ویژه در حوزه رصد تهدیدات و مخاطرات نوین، پیشنهاد داد مراکز علمی و دانشگاهی به‌طور فعال در این حوزه‌ها ورود کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با اشاره به تهدیدات پیچیده‌ای که کشور با آن‌ها مواجه است، بر لزوم توسعه دانش بومی و ایجاد رشته‌های دانشگاهی جدید در حوزه پدافند غیرعامل تأکید کرد.

وی با بیان اینکه تهدیدات در دنیای امروز به‌شدت متغیر و ترکیبی شده‌اند، افزود: ما نیازمند یک سیستم علمی و مهندسی برای تحلیل و مدل‌سازی تهدیدات هستیم تا بتوانیم اقدامات پدافندی مناسبی را طراحی و اجرا کنیم.

جلالی به کمبودهای موجود در سیستم دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: در بسیاری از رشته‌های فنی مهندسی، مفهوم تهدید و مقابله با آن به‌درستی تعریف نشده است. برای مثال، در رشته معماری و شهرسازی، هیچ‌گونه برنامه آموزشی برای شناخت تهدیدات شهری و تأثیر آن‌ها بر زیرساخت‌ها وجود ندارد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بر اهمیت توسعه رشته‌های جدیدی مانند «حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی» و «شهر هوشمند» تاکید و اظهار کرد: در بسیاری از کشورها، این رشته‌ها به‌طور تخصصی تدریس می‌شوند، اما ما هنوز در مرحله ایجاد زیرساخت‌های اولیه هستیم. وی از وزارت علوم خواست تا با تدوین سرفصل‌های آموزشی جدید، زمینه را برای ورود دانشجویان و اساتید به این حوزه‌ها فراهم کند.

وی به تهدیدات فناورانه و پیچیدگی‌های آن اشاره کرد و گفت: امروزه دشمنان از فناوری‌های نوین برای اجرای حملات ترکیبی استفاده می‌کنند. نمونه‌هایی از این حملات را در حوزه سایبری، الکترونیک و حتی زیست‌محیطی شاهد بوده‌ایم. به همین دلیل، ما نیاز به توسعه آزمایشگاه‌های پیشرفته‌ای داریم که بتوانند این تهدیدات را رصد، شناسایی و تحلیل کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها و سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد و از مراکز علمی خواست با ایجاد رشته‌های جدید، توسعه آزمایشگاه‌های تخصصی تشخیصی و ایجاد قطب‌های علمی تخصصی به منظور ارائه راهکارهای علمی، نقش مؤثری در تقویت امنیت ملی ایفا کنند.

جلالی گفت: سازمان پدافند غیرعامل کشور آماده حمایت از دانشگاه‌ها در این مسیر است و می‌تواند در زمینه تأمین بودجه و بورسیه دانشجویان نیز همکاری داشته باشد.

منبع: تسنیم

875973

سازمان آگهی های پرسون