به گزارش سایت خبری پُرسون، علی بهادری جهرمی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس، در یادداشتی درباره بحران حکمرانی، حقوق و انسانیت در ایالات متحده آمریکا که منتشر میشود، نوشت: تصویب قانون «مقابله با دادگاه غیرمشروع» از سوی مجلس نمایندگان آمریکا، بار دیگر عمق بحران انسانیت، حکمرانی و زیرپا گذاشتن حقوق بینالملل در این کشور را بهروشنی نشان داد. این قانون، دیوان بینالمللی کیفری لاهه را، که وظیفه رسیدگی به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت را بر عهده دارد، بهدلیل صدور حکم جلب برای نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم اسرائیل، تحریم کرده است. چنین اقدامی، حمایت آشکار از جنایات جنگی و کشتار مستمر کودکان است و چهره واقعی مدعیان حقوق بشر را آشکارتر میکند.
آمریکا نهتنها با ارسال سلاح و تصویب بودجههای کلان نظامی، از جنایات رژیم اسرائیل حمایت میکند، بلکه با ممانعت از ورود شورای امنیت به بحران غزه و استفاده از حق وتو، از تمام ابزارهای دیپلماتیک، سیاسی و رسانهای خود برای پوشاندن این جنایات استفاده میکند. اکنون، با تحریم نهادی که حتی به گفته خودشان برای ایجاد نظم و قوام بینالمللی تأسیس شده، نشان دادند که هیچ مرزی برای حمایت از مرتکبان جنایات بینالمللی و سرکوب نهادهای مستقل نمیشناسند.
تشویق علنی مجرمان جنگی در پارلمان آمریکا و تصویب قوانینی علیه هرگونه تلاش برای اجرای عدالت، نشان از آن دارد که حقوق بشر و عدالت، تنها ابزارهایی در دست آمریکا برای فشار به کشورهای مستقل است؛ هنگامی که این ابزارها علیه همپیمانانشان به کار گرفته شود، بلافاصله آنها را محکوم و تحریم میکنند.
برای کسانی که هنوز تصور میکنند آمریکا به استقلال کشورها یا نهادهای بینالمللی احترام میگذارد، این خبر باید هشداری جدی باشد. وقتی دیوانی که اساساً در خدمت منافع غرب بوده، اینگونه سرکوب میشود، روشن است که از منظر حقوق و سیاست در آمریکا، هیچ نهاد یا کشوری اجازه استقلال حقیقی در برابر آمریکا نخواهد داشت.
تحریم دیوان کیفری بینالمللی، نحوه مواجهه آمریکا با نهادهای همسو با آمریکاست؛ حالا تصور کنید این کشور چگونه با کشورهایی که مورد خشم و کینه قدیمی آمریکا هستند، برخورد خواهد کرد!
مخالفت آشکار با عدالت و حقیقت، یکی از نشانههای سقوط اخلاقی و سیاسی حکمرانی در آمریکاست، که هر روز مصادیق آن بیشتر و عیانتر از گذشته مشخص میشود.
منبع: تسنیم