به گزارش سایت خبری پرسون، خلاق بودن می تواند شامل پخت یک وعده غذایی جدید ، نوشتن یک رمان، داستان گفتن برای فرزند ، پیدا کردن راه هایی برای کاهش هزینه ها یا حتی ایجاد یک راهکار خلاقانه برای مذاکره باشد . در هر صورت در هر کاری که انجام می دهید ، خلاقیت باعث می شود که آن کار را بهتر به انجام برسانید . در این قسمت راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم که به خلاق بودنتان کمک خواهد کرد.
24 ترفند ساده برای خلاق تر شدن
1. به سادگی شروع کنید
خلاقیت می تواند در همه زمان ها وجود داشته باشد. فقط باید شروع کنید و سپس انگیزه سراغ شما می آید و گاها بعضی از موارد به شما الهام می شود . زمان هایی که کلافه هستید ، فکر می کنید حوصله ندارید و یا از خودتان ناراضی می باشید، فقط باید به این حس های درونی غلبه کنید و کار را شروع کنید .
2. به یاد داشته باشید که همیشه بیش از یک جواب صحیح وجود دارد
امتحان علوم دبیرستان را به یاد دارید ؟ یکی از سوال ها این بود که چگونه می توان با استفاده از فشار سنج، ارتفاع یک ساختمان را اندازه گرفت . دانش آموزان سعی می کردند که این موضوع تدریس شده سر کلاس را به یاد بیاورند و پاسخ خود را از توضیحات معلم روی کاغذ بنویسند .
پاسخ به این سوال این بود که باید فشار را در نقطه بالای ساختمان اندازه بگیریم ، در پایین ساختمان هم همین کار را انجام دهیم ، سپس تفاوت را به دست بیاوریم و بعد ارتفاع را حساب کنیم .
دو تا از دانش آموزان نمره غلطی برای پاسخ ها گرفتند. یکی از آن ها این گونه پاسخ داده بود که فشار سنج را به بالای ساختمان ببرید و آن را پایین بیندازید. زمانی که فشارسنج به زمین می رسد را اندازه بگیرید و سپس از فرمول شتاب در فضا استفاده کنید و فاصله را اندازه گیری کنید .
این پاسخ، پاسخی نبود که معلم انتظارش را داشت اما درست بود . یکی دیگر از دانش آموزان این گونه پاسخ داده بود که من صاحب ساختمان را پیدا می کنم و از او می پرسم که ارتفاع ساختمان چقدر است . این پاسخ هم درست بود.
3. برنامه های طنز و کمدی نگاه کنید
خندیدن به افراد کمک می کند که فکر خود را گسترش دهند ، آزادانه تصمیم بگیرند و روابط و مشکلات پیچیده را بهتر مدیریت کنند . مطالعات نشان می دهد نگاه کردن یک برنامه کمدی و خنده دار شاید از حل کردن پازل برای تقویت فکر و ذهن موثرتر باشد .
4. ایده هایتان را ترکیب کنید
ایده ها را از یک راه منحصر به فرد ترکیب کنید ، به دنبال روابط بین چیزهای مختلف بگردید . ارتباط کاربردی را ببینید و ایده های جدید را خلق کنید . مثلاً دو مثال زیر را در نظر بگیرید:
خلاقیت ، توانایی دیدن ارتباط در جایی است که ارتباطی وجود ندارد و این کار به خلاقیت شما کمک خواهد کرد .
5. دیدگاه خود را تغییر دهید
سعی کنید به موضوع از روش های مختلفی نگاه کنید . دیدگاه علمی شما نسبت به این موضوع چگونه است؟ اگر کودک بودید ، در مورد این موضوعات چه فکری می کردید ؟ اگر سن تان بیشتر بود، چه فکری داشتید ؟ یک فرد تنبل نسبت به این موضوع چه نظری دارد؟ تمام این ها را در نظر بگیرید و دیدگاه متفاوتی داشته باشید .
6. در مورد هر چیز کنجکاو باشید
اتفاقات رندم می توانند در کنار یکدیگر یک ایده جدید را ایجاد کنند . فرد خلاق به یکباره همه موارد را در نظر می گیرد. او می تواند تمام انواع اتفاقات تاریخی را برای خودش مرور کند و ریاضیات ، تکنیک های تولید و غیره را با یکدیگر ترکیب نماید زیرا می داند ترکیب همه این ایده ها و کنجکاوی در همهزمینه ها باعث ایجاد یک ایده جدید و ناب خواهد شد. حال ممکن است این ایده مربوط به 6 دقیقه بعد، 6 ماه بعد یا 6 سال بعد باشد اما در هر صورت نتیجه خوبی را به همراه خواهد داشت .
7. خودتان را در خلاقیت غرق کنید
وارد موزه و گالری های مختلف شوید ،در سمفونی ها و کنسرت های مختلف شرکت کنید، شاهکارهای ادبیات های مختلف را مطالعه کنید ، شعر بخوانید و خودتان را در خلاقیت دیگران غرق کنید که باعث می شود به مرور زمان خلاقیت خودتان نیز افزایش یابد.
8. فرضیات خود را به چالش بکشید
فرض کنید که یک هندوانه گرد و بزرگ ممکن است که فضای زیادی را اشغال کند اما همیشه هندوانه ها گرد نیستند . پس این طرز فکر محدود را در مورد هندوانه یا میوه های دیگر و همه جنبه های زندگی کنار بگذارید .
9. موسیقی بدون وزن گوش دهید یا بنوازید
موسیقی بدون وزن عاملی برای به جریان انداختن امواج مغزی ، تقریباً 60 دور در هر ثانیه می باشد در نتیجه امواج آلفا افزایش پیدا می کند. امواج آلفا به شدت در افزایش خلاقیت شما موثر خواهند بود .
10. اغراق کنید
با خودتان فکر کنید که اگر صد برابر باهوش تر از الان بودید چه اتفاقی می افتاد؟ اگر قد شما 5 سانت بلندتر بود چه می شد ؟ همیشه سعی کنید چیزهایی که دلتان می خواهد را در خودتان تصور کنید و سیاه و سفید و بالا و پایین ماجرا را بررسی کنید .
11. به طبیعت نگاه کنید
سعی کنید همیشه از طبیعت انگیزه بگیرید . پیش از این در بخش سبک زندگی و موفقیت نمناک خواندید که هر زمان که کلافه یا بی حوصله بودید وارد طبیعت شوید، پیاده روی کنید و با سپری کردن اوقات در طبیعت و مشاهده زیبایی ها خلاقیت ذهنی خود را به کار ببندید.
12. از شلوغی ها دوری کنید
منظور ما این نیست که منتظر باشید، بلکه بهتر است از بعضی از شلوغی های غیرضروری دوری کنید. خودتان به تنهایی به تماشای یک فیلم کمدی بپردازید ؛ مخصوصاً زمان هایی که از نظر ذهنی درگیری های زیادی دارید.
13. نیمکره راست مغز خود را بیدار کنید
نیمکره راست مرکز خلاقیت است زیرا سمت چپ بدن را کنترل می کند. در نتیجه می توانید آن را فعال نگه دارید، مثلاً این دفعه به جای اینکه اول با پای راست از پله ها پایین بیایید، با پای چپ این کار را انجام دهید و یا با دست چپتان چیزی بنویسید . همچنین می توانید نیمکره راست را از طریق انجام کارهای هنری مثل طراحی و نواختن آلات موسیقی فعال نگه دارید . همچنین مدیتیشن هم نیمکره راست مغز را فعال می کند.
14. از تکنیک انتخاب رندوم کلمات استفاده کنید
اول باید شروع به نوشتن توضیح یک مشکل ، یک چالش یا یک فرصت کنید. سپس کلمات را به صورت رندوم در دیکشنری پیدا کنید و اولین کلمه ای که چشمتان می بیند را روی کاغذ بنویسید و ببینید که چه ارتباطی بین آن کلمه و موضوع شما وجود دارد.
15. یک نقشه ذهنی ایجاد کنید
وسط یک برگه سفید یک موضوع بنویسید و سپس ایده های مربوط به آن موضوع را با شاخه بندی های مختلف روی کاغذ پیاده کنید . ایده هایی را هم در زیر شاخه ها اضافه کنید . سطوح مختلفی از ایده ها را روی کاغذ پیاده کنید و از رنگ ها و شکل های مختلفی استفاده نمایید .
16. الگوهای فکری بر حسب عادت را به هم بزنید
سعی کنید این دفعه روش مختلفی را برای کار کردن انتخاب کنید . غذایی را امتحان کنید که هرگز قبلا نخورده بودید ، به موسیقی گوش دهید که طبیعتا به آن گوش نمی سپارید ، مجلات مختلف بخوانید و غیره. چیزهای جدید را کشف کنید و آن ها را امتحان کنید.
17. با کودک درون خود ارتباط برقرار کنید
مداد شمعی بخرید ، کتاب رنگ آمیزی در اختیار داشته باشید و شروع به انجام کارهای کودکانه کنید . با کودک درون خود ارتباط برقرار کنید.
18. هر چیزی را کوچک و تقسیم کنید
مثلاً مشکل بزرگ خود را به چند جزء کوچک تقسیم کنید . برای هر کدام راه حل مختلفی پیدا کنید . در هر مرحله از خودتان بپرسید که آیا بهترین کار را انجام داده اید یا خیر .
19. زیاد سوال بپرسید
به طور مداوم از خودتان بپرسید. مثل "چه می شود؟"، "چرا که نه؟"، "دیگران چگونه این کار را انجام می دهند؟"، "چگونه روشم را بهتر کنم؟"، "چه جایگزین هایی وجود دارد؟"، "چه چیزی را از دست می دهم؟" و غیره.
20. بیشتر تمرکز کنید
تا زمانی که نتوانیم تمرکز کافی روی مراحل مختلف کار داشته باشیم ، قطعاً خلاقیت به ما رو نمی آورد. پس سعی کنید هر کاری را با تمرکز کامل انجام دهید . با مطالعه مطلب " آموزش تمرینی بسیار قوی برای افزایش تمرکز و دقت" به راحتی میتوانید تمرکز خود را افزایش دهید.
21. در کنار کیفیت ، به کمیت هم اهمیت دهید
به جای این که بگویید به دنبال یک راه حل عالی برای یک مشکل هستید ، به خودتان بگویید که صد ها راه حل برای این موضوع وجود دارد. پس بیشتر روی کمیت تمرکز کنید تا کیفیت . در نتیجه راه های خلاقانه بیشتری به ذهن شما خطور می کند و همچنین روحیه وسواسی و کمال گرایانه شما آرام می شود و باعث می شود که ایده های مختلف در ذهنتان جریان پیدا کند .
22. ایده هایتان را بصری کنید
طراحی و نقاشی، نیمکره راست مغز را فعال می کند .
23. به آرامش ذهن خود اهمیت دهید
به جای اینکه به طور مداوم تلویزیون نگاه کنید ، موسیقی گوش دهید و اطرافتان پر از سر و صدا و عوامل حواس پرتی باشد ، در یک محیط آرام به افزایش آرامش ذهن خود بپردازید . وضعیت ذهنی آرام عاملی برای جریان پیدا کردن افکار خلاقانه می باشد .
24. از عوامل حواس پرتی دوری کنید
انجام این کار کمی سخت است اما غیر ممکن نیست . پس وارد قسمت خلاقانه مغز خود شوید . عوامل حواس پرتی را دور کنید و روی موضوع مورد نظر تمرکز کنید. ترجیحا یک مکان آرام را برای انجام این کار پیدا کنید ، گوشی موبایل خود را خاموش کنید، لوازم ارتباطی دیگر را قطع کنید و شروع به کار کنید.
منبع: نمناک