به گزارش سایت خبری پرسون، کلوچه فومن یکی از هزاران نوع شیرینی دلجسب و خوشمزه ایران زمین در شهر فومن است که در تهیه آن از آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز، مغز هل استفاده می شود. این کلوچه در همه جای ایران پخت می شود ولی خاستگاه اصلی آن شهر فومن می باشد. برای تهیه این شیرینی خوشمزه دستورالعمل های متفاوتی وجود دارد، در این بخش از نمناک طرز تهیه کلوچه فومن اصل را آموزش داده ایم، اگر از طرفداران این خوراکی خوشمزه هستید، با ادامه این بخش از آموزش شیرینی پزی نمناک همراه شوید.
مواد لازم برای خمیر کلوچه فومن
مواد لازم مقدار
آرد 1 کیلو گرم
جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ⅛ قاشق چایخوری
روغن صاف قنادی 240 گرم
روغن جامد 40 گرم
روغن مایع 50 گرم
زعفران آب کرده غلیظ ½ قاشق چایخوری
آب 400 میلی لیتر
کلوچه
مواد لازم داخل کلوچه فومن
مواد لازم مقدار
روغن حیوانی یا کره 20 گرم
روغن صاف 90 گرم
روغن مایع 35 گرم
شکر دانه درشت 500 گرم
دارچین 2 قاشق سوپ خوری
هل ¼ قاشق چایخوری
وانیل ⅛ قاشق غذاخوری
آرد 300 گرم
طرز تهیه کلوچه فومن اصل
برای تهیه کلوچه فومن اصل مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه کلوچه فومن حرفه ای آرد را در کاسه بزرگی بریزید و جوش شیرین و بکینگ پودر را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط نمایید.
مرحله دوم
به مواد آردی روغن جامد، روغن مایع و روغن صاف را افزوده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از تهیه کلوچه فومن خانگی 400 میلی لیتر آب را به تدریج به خمیر اضافه کرده و آن را ورز دهید تا یکدست و صاف شود.
خمیر را داخل یک کیسه قرار داده و برای 20 دقیقه به آن استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.
مرحله چهارم
در این فاصله که خمیر در حال استراحت است مواد میانی کلوچه را به این شکل آماده کنید:
ابتدا روغن حیوانی یا کره، روغن صاف و روغن مایع را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس شکر را افزوده و تا حدی که با روغن مخلوط شود هم بزنید.
مرحله پنجم
در ادامه تهیه مواد میانی کلوچه 300 گرم آرد را با هل، دارچین و وانیل مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود مواد میانی را کنار بگذارید و به سراغ خمیر بروید.
مرحله ششم
بعد از اینکه خمیر 20 دقیقه استراحت کرد و حجم آن دو برابر شد، خمیر را از پلاستیک بیرون آورده و آن را به شکل گلوله های یک اندازه درآورید.
مرحله هفتم
روی یک سطح آردپاشی شده با وردنه باز کند مقداری از مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و آن را جمع کرده و به شکل توپ درآورید.
سپس روی آن را با کمک وردنه صاف کرده و کنار بگذارید. همه کلوچه ها را به همین شکل آماده کرده و اجازه دهید 5 دقیقه بماند.
مرحله هشتم
در آخرین مرحله زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا باز شود. سپس زعفران دم کرده را افزوده و به کمک یک قلمو روی کلوچه ها بمالید، کلوچه ها را برای 30 دقیقه در فر با دمای 260 درجه بپزید. شما می توانید کلوچه فومن را در توستر یا تنور و بدون فر نیز تهیه کنید.
طرز تهیه کلوچه فومن در توستر، طرز تهیه کلوچه فومن با ماست، طرز تهیه کلوچه فومن با تنور گازی، طرز تهیه کلوچه فومن بدون فر، طرز تهیه کلوچه فومن با لیوان نیز جزو آموزش های بعدی ما خواهد بود.
منبع: نمناک