به گزارش سایت خبری پرسون، در افراد دارای چشمهای سبز و روشنتر، میزان رنگدانههای جذبکننده نور کمتر است و همین عاملی است که خطر ابتلا به سرطان چشم را افزایش میدهد. سالانه ۲۵۰۰ نفر در ایالات متحده امریکا به این بیماری مبتلا میشوند.
اگر برای شما هم جالب است که بدانید کدام رنگ چشم بیشتر در معرض کدام بیماری قرار دارد، مطلب زیر را بخوانید:
۱) چشمهای آبی
مشکلات قند خون
یک مطالعه اروپایی در سال ۲۰۱۱ نشان میدهد که ترکیبی از چشمان آبی و پوست روشن، فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع یک قرار میدهد. البته برای اطمینان کامل از این نتیجه به تحقیقات بیشتری نیاز است.
ویتیلیگو
بیماری برص یا ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که با از بین رفتن رنگ یا رنگدانههای پوست، نواحی مختلفی از بدن سفید یا روشنتر میشود و به صورت لک خودنمایی میکند. معمولاً این لکهها روی دستها، ساعد یا پاها و صورت ظاهر میشوند. اگر چشمان آبی رنگ دارید، احتمال آن کمتر است که به این عارضه مبتلا شوید. محققان معتقدند برخی ژنهایی که در آبی شدن رنگ چشمها نقش دارند، خطر ابتلا به این بیماری را نیز کاهش میدهند.
اعتیاد به الکل
بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، اگر چشمانتان آبی است، احتمال مصرف الکل و حتی خطر اعتیاد به آن در شما بیشتر از سایر افراد است. به باور محققان، این مسئله ممکن است به ملانین مربوط باشد؛ چرا که ملانین در اتصالات الکتریکی بین سلولهای مغز نقش دارد. در نتیجه اگر میزان ملانین در چشم با مقدار ملانین در مغز مرتبط باشد، افراد دارای رنگ چشم تیره نسبت به محرکهایی مانند الکل حساسترند و بر همین اساس، تمایل کمتری به مصرف آن دارند.
آندومتریوز
در بیماری آندومتریوز، بافتی که بهطور طبیعی در داخل رحم رشد میکند به خارج از آن گسترش مییابد و در فضای بیرونی رحم نیز رشد میکند. در صورت حملهی این بافت به اندامهایی، چون مثانه و روده، فرد دچار آندومتریوز عمیق نفوذی (DIE) میشود. بر اساس آمارهای کمی، بسیاری از زنان مبتلا به DIE رنگ چشمهایشان آبی است.
۲) چشمهای قهوهای
اختلال در شنوایی
مطالعات نشان میدهد افراد با رنگ چشم قهوهای، در محیطهای پر سر و صدا، نسبت به کسانی که چشمهای روشنتر دارند، از قدرت شنوایی کمتری برخوردارند. باورها بر این است که افراد دارای چشمهای قهوهای ملانین (رنگدانه) بیشتری در چشم و گوش خود دارند و هنگامی که سطح نویز (سر و صدا) بالا میرود، این ملانینها محافظت کمتری را ارائه میکنند و چندان مقاوم نیستند.
آب مروارید
یک مطالعه استرالیایی نشان میدهد که صاحبان چشمهای قهوهای تیره، بیشتر در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دارند. آب مروارید، نوعی بیماری چشمی با دلایل مختلف است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم را مختل میکند. همه افراد بدون توجه به رنگ چشمشان ممکن است به آب مروارید دچار شوند، اما طبق تحقیقات انجامشده، ابتلا به این بیماری در افراد دارای چشمهای قهوهای رنگ، دو برابر بیشتر از سایر رنگها است.
خوشبختانه بیماری چشمی آب مروارید در بیشتر موارد و زمانی که باعث اختلال در بینایی شده باشد، با یک عمل جراحی ظریف برطرف میشود.
آستانه درد پایین
مطالعات پیرامون زنان در حال زایمان نشان میدهد زنان دارای چشمهای تیره، در حین زایمان درد و ناراحتی بیشتری را متحمل میشوند. به طوری که زنان شرکتکننده در این مطالعات، از فرط درد از خواب بیدار میشدند، در هنگام استراحت یا حین حرکت، درد بیشتری احساس میکردند و به همین دلیل، بیشتر در معرض افسردگی قرار داشتند.
۳) چشمهای سبز
سرطان چشم
اگر دارای چشمان سبز رنگ، خاکستری و حتی آبی هستید، احتمال ابتلا به سرطان چشم (uveal melanoma) در شما بیشتر است. عنبیههای تیرهتر، مانند چشمهای قهوهای رنگ، تا حدودی خطر ابتلا به ملانوما را دفع میکنند. در افراد دارای چشمهای سبز و روشنتر، میزان رنگدانههای جذبکنندهی نور کمتر است و همین عاملی است که خطر ابتلا به سرطان چشم را افزایش میدهد. سالانه ۲۵۰۰ نفر در ایالات متحده امریکا به این بیماری مبتلا میشوند.
۴) چشمهای چند رنگ
در برخی موارد، افرادی که رنگ غالب چشمشان قهوهای است، ممکن است دارای لکههای آبی رنگ در چشمان خود باشند. این مورد میتواند نشانهای از «سندرم واردنبورگ» باشد. این اختلال ژنتیکی میتواند باعث از بین رفتن رنگدانه در مو، پوست و چشم شود. علاوه بر رنگپریدگی چشم، در بسیاری از موارد ممکن است فرد مبتلا به سندرم واردنبورگ، چشمانی با رنگهای متفاوت داشته باشد؛ که این پدیده به عنوان ناهمرنگی عنبیه یا هتروکرومیا شناخته میشود. البته برخی افراد بدون داشتن سندرم واردنبورگ، دچار هتروکرومیا هستند.
۵) چشمهای روشن (عسلی، میشی و ...)
شایعترین علت کوری در افراد مسن، بیماری دژنراسیون ماکولا است. ماکولا، قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که در این بیماری ماکولا تخریب میشود. یک مطالعه استرالیایی نشان میدهد افرادی که چشمهای روشن و عسلی رنگ دارند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن هستند. چرا که عنبیه (قسمت رنگی چشم) این افراد نمیتواند به اندازهی کافی اشعه ماوراء بنفش خورشید را جذب کند؛ بنابراین، مقدار زیادی از این اشعه به شبکیه چشم میرسد و باعث آسیب میشود. این بیماری میتواند باعث کاهش بینایی شود.
منبع: خبرآنلاین