به گزارش سایت خبری پرسون، نشست ستاد سفرهای نوروزی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد. در این نشست علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: یک میلیون و ۲۰۶ هزار نفر در ایام نوروز به صورت تمام وقت و موافقت یا داوطلبانه مشغول خدمت بودند. ستاد خدمات سفر رویکردهایی را دنبال میکرد که مهمترین نکته آن هم افزایی بین دستگاهها برای ارتقای خدمات سفر بوده است. به تناسب مشکلات در سالهای قبل تصمیماتی گرفته شد که نسبت به گذشته بهتر بود.
وی با بیان اینکه نزدیک ۸۰۰ نوروزگاه در ایام سفر ایجاد شد گفت: آسیبها و نقاط ضعف هم شناسایی شد. به عنوان مثال اگر از سوانح جادهای صحبت شده گفته شد که در چه محورهایی و چه ساعتی بیشترین تصادف وجود دارد به همین دلیل استقرار ویژه ای در موقعیتهای مکانی و در آن زمان پیش بینی شد.
وی گفت: کاهش مدیریت سوانح نباید ۱۵ روز قبل از سفر انجام شود بلکه باید دغدغه ما در طول سال باشد. با توجه به تقویم سال، یکی از نکات قابل برنامه ریزی امسال مدیریت رفتار سفر مسافران است. ما امسال ۳ موج سفر را داشتیم. همزمانی با ماه رمضان موجب شد در موج اول به کاهش مواجه شویم و در موج دوم با افزایش قابل توجه رو به رو بودیم و در موج سوم که عید فطر بود افزایش سفر را نسبت به سال گذشته داشتیم.
شالبافیان گفت: قرار شد در پایان تعطیلات آمار سفرها را اعلام کنیم. از ۲۴ اسفند تا ۲۴ فروردین بیش از ۶۳ میلیون و ۲۴۷ هزار نفر اقامت داشتیم که نسبت به سال قبل مدت بیشتری را در نظر گرفتیم و ۵ درصد افزایش داشته است. این آما در اقامتگاههای رسمی طی این مدت ۲ و نیم درصد افزایش داشت. همچنین استانهای خراسان رضوی، مازندران، هرمزگان، گیلان، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، بوشهر و اردبیل بیشترین میزان اقامت را داشتهاند. ضمن اینکه یک هزار و ۴۷ بازارچه صنایع دستی در بسیاری از محورها استقرار پیدا کرد.
معاون گردشگری گفت: مصوبهای یود که هر سال باید ورودی موزهها افزایش پیدا میکرد اما انجام نشد با هماهنگی تشکلهای گردشگری قرار شد که این افزایش مورد خطاب تورهای گردشگری قرار نگیرد. چارچوب در این زمینه تعیین شد.
وی افزود: دو نشست با بخش خصوصی و موزهها داشتیم. قرار شد تورهای ورودی که از قبل فروخته شده بود با قیمت سال قبل محاسبه شود. به شرطی که فرمهای لازم را پر کنند در حوزه تورهای داخلی هم همین تصمیم گرفته شد.
منبع: مهر