به گزارش سایت خبری پرسون،
مواد لازم جهت تهیه ته چین گوجه بدون گوشت و مرغ:
برنج ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی ۵ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
ماست ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و سیاهدانه به مقدار لازم
زردچوبه و ادویه کاری به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
مراحل تهیه ته چین گوجه پلو
درست کردن این ته چین بسیار راحت است و میتوانید آن را در مدت زمانی کوتاه آماده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل تهیه ته چین گوجه پلو آشنا شوید.
مرحله اول؛ برنج را بخیسانید
در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی باید برنج را خوب بشویید و بعد آن را همراه با کمی آب و مقداری نمک در یک کاسه بریزید. اجازه دهید برنج برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بماند.
مرحله دوم؛ برنج را آبکش کنید
بعد از این که برنج را خیسانید، باید یک قابلمه آب روی شعله گاز قرار دهید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. صبر کنید آب شروع به جوشیدن کند، در ادامه برنج را اضافه کنید و برای چند دقیقه بجوشانید تا برنج قد بکشد و نیم پز شود.
به خاطر داشته باشید که برای ته چین باید برنج را زودتر از حالت معمول آبکش کنید. بعد از این که برنج شما آماده شد، آن را آبکش کنید.
مرحله سوم؛ مواد ته چین را آماده کنید
در این مرحله باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری به آن بزنید. بعد از این که بوی خامی ادویهها گرفته شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
در ادامه سیب زمینی را به صورت نگینی خرد و به ترکیب پیاز و رب اضافه کنید. بعد از ۲ دقیقه نوبت اضافه کردن گوجه فرنگی رنده شده است. همه مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا خوب در روغن سرخ شوند و آب گوجهها کشیده شود.
مرحله چهارم؛ ته چین را بپزید
در یک ظرف بزرگ ماست و سیاهدانه را با برنج و کمی زعفران ترکیب کنید. کمی روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید و بعد مقداری از ترکیب برنج و ماست را اضافه کنید. کف و دیواره قابلمه را با برنج بپوشانید.
حالا باقی مانده برنج را با ترکیب گوجه فرنگی و پیاز و ادویهها مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. حالا با پشت قاشق برنج را فشار دهید و سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید تا ته چین شما با حرارت ملایم برای ۴۵ دقیقه بپزد و آماده شود.
مواد لازم جهت تهیه ته چین گوجه پلو با مرغ در فر:
برنج ۵ لیوان فرانسوی دستهدار
کره ۶۰ گرم
سینه مرغ خلالی شده نیم کیلوگرم
ماست چکیده ۲۰۰ گرم
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
عصاره مرغ ۱ عدد
قارچ ورقهای خرد شده ۴۰۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
زرده تخم مرغ ۴ عدد
گوجه فرنگی رنده شده ۷ تا ۸ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل تهیه ته چین گوجه پلو مجلسی با مرغ
در ادامه میتوانید با مراحل تهیه ته چین گوجه فرنگی با مرغ آشنا شوید.
مرحله اول؛ برنج را بخیسانید
در اولین مرحله باید برنج را بشویید و آن را در یک ظرف آب و مقداری نمک بریزید و برای ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. این کار موجب میشود برنج شما بهتر قد بکشد.
مرحله دوم؛ مرغ و قارچ را تفت دهید
برای تهیه ته چین گوجه پلو با مرغ باید نیمی از کره را در ماهیتابه بریزید و بعد مرغهای خلالی شده را در کره تفت دهید. زمانی که رنگ مرغها عوض شد، میتوانید عصاره مرغ و ادویه کاری را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
بعد از این که مرغها کاملا طلایی شدند، باید قارچهای ورقه شده را به ماهیتابه اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب قارچها به سرعت بخار شود. بعد از تفت دادن قارچ میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم؛ مایه ته چین را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی باید در یک کاسه ماست، زعفران، نمک، فلفل سیاه و زرده تخم مرغ را ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید.
صبر کنید تا آب بجوشد، سپس برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید. زمانی که برنج قد کشید و نرم شد، آن را آبکش کنید و با سایر مواد ته چین مخلوط کنید.
مرحله چهارم؛ سس گوجه فرنگی را آماده کنید
در این مرحله باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد گوجه فرنگیهای خرد شده را در روغن سرخ کنید. صبر کنید تا گوجه به خوبی در روغن سرخ شود و حالت سسی پیدا کند، سپس شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله پنجم؛ ته چین گوجه را آماده کنید
برای تهیه ته چین ابتدا باید قالب مورد نظرتان را چرب کنید، سپس مقداری از مایه ته چین را در قالب بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید. در ادامه مقداری از ترکیب مرغ و قارچ را روی برنج بریزید و یک لایه سس گوجه فرنگی به آن اضافه کنید.
دوباره یک لایه برنج بریزید و بعد مرغ و قارچ و سس را اضافه کنید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شوند. برای تهیه این ته چین میتوانید سس گوجه را برنج ترکیب کنید و تنها از مرغ و قارچ به صورت لایهای بین برنج استفاده کنید.
مرحله ششم؛ ته چین را در فر بپزید
بعد از این که ته چین آماده شد، باقیمانده کره را روی ته چین قرار دهید. حالا با فویل آلومینیوم دور قالب را بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. قالب را برای ۱ ساعت و نیم با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا ته چین شما آماده شود.
طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی و بادمجان
برای تهیه ته چین گوجه پلو و بادمجان باید بادمجان را به صورت حلقهای برش دهید و در روغن سرخ کنید. سپس آن را گوشت کوب له کنید. در ادامه گوجه فرنگی خرد شده را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه در روغن سرخ کنید.
حالا برنج را آبکش کنید و با ماست، زعفران و تخم مرغ ترکیب کنید. مواد را لایه لایه در قابلمه یا قالب مورد نظرتان بریزید و بعد ته چین را بپزید.
نکات و فوت و فنهای درست کردن ته چین گوجه پلو
برای تهیه ته چین گوجه پلو باید از ماست چکیده و شیرین استفاده کنید.
برای این که ته چین گوجه شما خوشمزهتر شود، میتوانید از مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر در این غذا استفاده کنید.
میتوانید ته چین گوجه پلو را به صورت گیاهی و بدون مرغ تهیه کنید و بعد مقداری مرغ سرخ شده در کنار آن سرو کنید.
اگر برای طعم دار کردن ته چین گوجه از عصاره مرغ استفاده میکنید، به هیچ عنوان به غذا نمک اضافه نکنید، زیرا این عصارهها طعم شوری دارند.
برای تهیه ته چین گوجه فرنگی حتما پوست گوجهها را جدا کنید تا غذای شما ظاهر زیباتری داشته باشد.
در طرز تهیه ته چین گوجه فرنگی در ماهیتابه حتما یک شعله پخشکن روی گاز قرار دهید تا ته چین به آرامی بپزد و ته نگیرد.
در طرز تهیه ته چین مرغ با رب گوجه فرنگی باید به جای گوجه فرنگی رنده شده از مقداری رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
برای تهیه ته چین گوجه حتما گوجه را از قبل تفت دهید تا آب گوجه بخار شود. در غیر این صورت ته چین شما له و برنج شفته میشود.
برای تهیه ته چین در پلوپز دیجیتالی میتوانید مواد ته چین را به صورت لایهای در پلوپز بریزید. سپس دستگاه را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روشن کنید تا برنج آماده شود.
برای تزیین ته چین گوجه فرنگی قالبی میتوانید از مقداری زرشک، خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
ته چین گوجه پلو یک غذای خوشمزه و متفاوت است که به خاطر ظاهر جذابی که دارد، انتخاب فوق العادهای برای مهمانیها نیز محسوب میشود.
منبع: اکالا