به گزارش سایت خبری پرسون، «تا امروز بیش از هزار نفر از کسانی که اعتراض خود را در مرحله ثبت اعتراضات ثبت کرده بودند، صلاحیتشان مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است.» این خبر را هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان عصر روز گذشته در یک نشست خبری بیان کرد.
پس از اظهارات طحان نظیف نیز محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، با اشاره به آخرین فهرست نفرات تأیید صلاحیتشده برای انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان گفت که؛ در فهرست جدید شورای نگهبان هیچکدام از نمایندگان ادوار و مجلس فعلی که رد صلاحیت شده و اعتراض داشتند، وجود ندارد؛ بر اساس اطلاعاتی که داریم، قرار است فهرست دیگری هم از سوی شورای نگهبان به ستاد انتخابات کشور، ارجاع شود.»
رایزنیها با شورای نگهبان به راه افتاد
اشاره سخنگوی ستاد انتخابات به ۲۶ نماینده مجلس فعلی است که در لیست ردصلاحیت شدگان هیات های نظارت قرار دارند. بسیاری از نمایندگان ادوار نیز یا ردصلاحیت شدند یا عدم احراز صلاحیت. موضوعی که با انتقادات زیادی از این رویکرد شورای نگهبان روبرو شد. چه آنکه برخی پیشبینی کرده بودند که شورای نگهبان پس از بیانات رهبر انقلاب به سمت بازتر کردن فضا خواهد رفت، اما نتایج نشان داد این شورا همچنان در مسیر انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ گام برداشته و دایره بررسی صلاحیتها تنگ و به نفع طیف خاصی بود.
هر چند که برخی از سیاسیون پس از اعلام نتایج اولیه شورای نگهبان، ناامید و دلسرد شدند اما برخی دیگر همچنان امیدوار به اعلام اسامی بیشتر در مرحله بررسی نهایی بودند. حتی در جناح اصولگرا تصمیم به رایزنی و مذاکره با این نهاد نظارتی گرفتند.آنچنان که منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان، درباره تشکیل هئیت سه نفره از شورای وحدت با حضور متکی، بادامچیان و حجتالاسلام جلالی برای گفتوگو با شورای نگهبان گفته بود: «این هیات با هدف بررسی نامزدهای عضو یا مرتبط با شورای وحدت که موفق به اخذ تأییدصلاحیت نشدهاند تشکیل شده است. به نظر بنده این یک وظیفه تشکیلاتی در قبال نیروهای شورای وحدت است. این پیگیری از طریق گفتوگو و مکاتبه با شورای نگهبان صورت میپذیرد. این اقدام میتواند در دستور کار دیگر جریانهای هم سیاسی قرار گیرد. مطالبه ما بازبینی وضعیت این نامزدها است.»
میراشرفی، رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان تهران،نیز خبر موافقت با درخواستها برای ملاقات حضوری با شورای نگهبان را رسانه ای کرده و گفته بود که؛ «حدود بیش از ۳ هزار نفر که عدم احراز یا عدم تایید یا فاقد شرایط ثبت نام بودند برایشان پیامک ارسال شد که پرونده شما اشکال دارد و میتوانید جهت ثبت شکایت به سایت وزارت کشور مراجعه کنید که از این تعداد، ۱۳۰۰ نفر شکایت کردند و افرادی که درخواست مراجعه حضوری داشتند درخواست آنها پذیرفته شد و با آنها حضورا ملاقات داشتیم و پرونده کسانی که شکایت نکردند بسته شد؛ از ۱۳۰۰ نفر حدود ۷۰۰ نفر درخواست ملاقات حضوری داشتند که همه موارد را پذیرفتیم و در کل هر مراجعه کننده حضوری که داشتیم به موضوعاتشان رسیدگی شد.»
فلاحت پیشه: اصلا نمیدانم شورای نگهبان کجاست
در همین راستا، خبرگزاری خبرآنلاین به سراغ برخی نمایندگان ادوار و برخی از ۲۶ نماینده مجلس فعلی که در انتخابات ردصلاحیت شده اند رفت تا آخرین وضعیت پرونده صلاحیت آنها را جویا شود.
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون پیشین امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: «اسامی اعلام شده برای نمایندگان ادوار نیست. پرونده نمایندگان فعلی و نمایندگان ادواری که ردصلاحیت شدند به صورت جداگانه بررسی میشود.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا دیداری و رایزنی با شورای نگهبان داشته است، گفت: «در طی این ۵ دوره اصلا نمیدانم شورای نگهبان کجاست.»
رحیمی جهان آبادی: دیداری با شورای نگهبان نداشتیم
جلیل رحیمی جهانآبادی، نماینده مردم تربت جام در مجلس یازدهم هم با اشاره به اعلام نتایج جدید توسط شورای نگهبان گفت: هنوز چیزی به من اعلام نشده است. من شنیدم هنوز وضعیت نمایندگان بررسی نشده است.»
این نماینده مجلس گفت که با شورای نگهبان دیداری نداشته است.
نادر قاضی پور، نماینده ادوار مجلس هم که توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شده است بیان کرد: «تاکنون پیامکی به من داده نشده است و دیداری با شورای نگهبان نداشتم.»
دنیامالی: احتمالا تایید صلاحیت بشوم
احمد دنیامالی، نماینده مردم انزلی در مجلس یازدهم هم گفت: نمایندگان فعلی مجلس که ردصلاحیت شدند و نمایندگان ادوار را به صورت جداگانه دارند بررسی میکنند. البته یک بخشی از این بررسیها را هم انجام دادند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی با شورای نگهبان داشتید، بیان کرد: «بله، صحبت کردیم و الحمدالله همهچی مثبت بوده است.»
دنیامالی درباره احتمال تایید صلاحیت خود گفت که قریب به یقین، این احتمال وجود دارد.
منبع: خبرآنلاین