به گزارش سایت خبری پرسون، مدیرکل شیلات هرمزگان در اولین همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تن ماهیان، از پیشرو بودن استان هرمزگان در افزایش بهره برداری و ارزش افزوده تن ماهیان خبر داد.
مسعود بارانی با بیان اینکه ناوگان صیادی استان هرمزگان با بیش از 4 هزار و 500 فروند شناور صیادی نقش به سزایی در صید و صیادی و کشور و تامین تن ماهیان مورد نیاز کارخانجات تن ماهی استان و کشور دارد گفت: وجود اولین کارخانه تن ماهی کشور در بندرعباس نشان از سابقه درخشان فعالیت استان هرمزگان در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان بالغ بر 321هزار تن از صید کشور را به خود اختصاص داده است تصریح کرد: از این میزان بیش از 98 هزار تن ماهی سطح زی درشت است که اغلب آن را گونه های تن ماهیان تشکیل می دهد.
بارانی افزود: گیدر ، هوور مخطط، هوور مسقطی، شیر، زرده، گالیت و ... عمده صید تن ماهیان در هرمزگان است.
مدیرکل شیلات هرمزگان صنعت تن ماهیان از صید تا تولید کنسرو را شتابدهنده رونق تولید، اشتغال و اقتصاد خواند و گفت: بخشی از شناورهای لنج استان که دارای سیستم برودتی هستند در آبهای دور واقیانوس هند فعالیت دارند که علاوه بر بحث صید و کاهش فشار بر ذخایر آب های ساحلی، از نظر حضور ایران در آبهای بینالمللی و اهتزاز پرچم کشور در این آبها، اشتغالزایی، تقویت جایگاه ایران در کنوانسیون بینالمللی تون ماهیان، تامین امنیت غذایی و رونق اقتصادی حائز اهمیت است.
بارانی همچنین وجود 97 واحد صنعتی فعال از سردخانه تا کارخانه تن ماهی و ...در حوزه شیلات استان هرمزگان را پشتیبان خوبی برای صنعت تن ماهیان و صید تن ماهیان خواند.
وی از ایجاد زیرساخت های مناسب توسط دولت برای ارائه خدمات به شناورهای صیادی از جمله ساخت 20 بندر صیادی و22 موج شکن مردمی یاد کرد.
گفتنی است در این همایش از سعید احمدی صیاد هرمزگانی به عنوان صیاد نمونه صنعت تن ماهیان کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس تقدیر شد.
منبع: تسنیم