آزاد سازی و سهمیه بندی آرد و نان منتفی شد

مدیرعامل طرح هوشمندسازی نان گفت: انجام سهمیه بندی و آزاد سازی به صورت کامل منتفی شده و در حال حاضر هوشمند سازی این سهمیه مطرح است.
تصویر آزاد سازی و سهمیه بندی آرد و نان منتفی شد

به گزارش سایت خبری پرسون، ابراهیمی در آیین ارائه دستاوردهای طرح ملی هوشمند سازی یارانه آرد ونان و رونمایی از بزرگترین سامانه اشتراک گذاری تجربه خرید گفت: از اواخر سال ۱۴۰۰ موضوع آزاد سازی قیمت ارز و بهبود هدف مدتی یارانه مطرح شد و با جنگ اوکراین با عث افزایش غلات شد.

به گفته وی در همان دوره موضوع حفظ قدرت خرید نان مطرح شد و در شهریور ۱۴۰۰ ثبات قیمت نان در بودجه مطرح شد که در نهایت دولت تصمیم گرفت مجموع اقداماتی را برای سامان‌دهی وضعیت آرد و نان انجام دهد.

ابراهیمی اظهار کرد: برخی گفتند آزادسازی قیمت انجام شود و برخی اعلام کرد سهمیه بندی آرد شود که در یک اقدام فنی دانش بنیان با همراهی همه سازمان های درگیر به صورت شبانه‌روزی و انجام مطالعات دقیق در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان را آغاز کردیم.

او گفت: انجام سهمیه بندی و آزاد سازی به صورت کامل منتفی شد همچنین تا قبل از آن فکر می کردیم ۱۵ تا ۱۶ نوع نان در کشور داریم اما بعدا مشخص شد ۷۲۵ نوع نان در کشور کشف شد.

ابراهیمی افزود: امروز با اتصالات داشبورد از خروجی آن سیستم های مرتبط منظومه ای از سامانه مورد نیاز مرکز تماس و کاربران کشف تقلب های اجتماعی از طریق هوش مصنوعی قابل کشف است و به مرور این کنترل ها انجام می شود همچنین در واحد پشتیانی ۹۱۷ هزار تماس گرفته شده و پاسخ داده شده است.

او بیان کرد: ۲هزار و ۲۰۰ تماس در روز داریم و پشتیانی این سیستم ها آنلاین در حال انجام است و با مرکز پشتیانی و حدود ۲هزار تراکنش در ثانیه آماده پردازش هستیم و در این مدت از بعد پیچیدگی و تنوع صرفه جویی قابل توجه انجام شده است.

صرفه‌جویی ۲۷ هزار میلیارد تومانی در مصرف آرد یارانه‌ای

وزیر اقتصاد گفت: با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان، مصرف آرد حدود ۱.۵ میلیون تن کاهش یافت که معادل صرفه جویی ۲۷ هزار میلیارد تومان در هزینه‌های ملی است.

سید احسان خاندوزی در این مراسم به ایسنا اظهار کرد: تمام تلاش ما در اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان این بود که نشان دهیم امکان اصلاحات اقتصادی با لحاظ محدودیت‌های اجتماعی و تنوع فرهنگی امکان پذیر است‌.

وی با اشاره به در هم تنیدگی مسایل اقتصادی و اجتماعی در کشور گفت: در سال ۱۴۰۱ زمانی که مقرر شد اصلاحات یارانه‌ای نان انجام شود با توجه به اینکه پنج سال از زمان اصلاح قیمت نان گذشته بود، کار دشواری بود.

خاندوزی اظهار کرد: در اجرای هوشمندسازی یارانه نان سه گام برداشته شد، نخست شفاف شدن داده‌ها در این زمینه بود تا اشراف کامل صورت گیرد و در گام دوم هوشمندسازی نحوه تخصیص بود که بر اساس داده ها انجام شد و گام سوم مسأله مردمی سازی در طرح است تا چند میلیون نفر این امکان را داشته باشند که بتوانند بر جزییات و اصلاحات انجام شده نظارت کنند.

وزیر اقتصاد گفت: نخبگان تلاش کردند گام مردمی شدن طرح را اضافه کنند و البته هنوز گام‌هایی وجود دارد که زنجیره اصلاح شود.

وی در توضیح دستاورد اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان بیان کرد: اگر روال گذشته در مصرف آرد دنبال می‌شد امسال میزان مصرف آرد به بیش از ٩ میلیون تن می‌رسید و همچنین با توجه به حذف ارز ترجیحی در سال ١۴٠١ و افزایش قیمت اقلام مصرفی مردم، این احتمال وجود داشت که با جایگزین شدن اقلام مصرفی، میزان مصرف نان افزایش یابد.

خاندوزی ادامه داد: اما در نهایت امسال میزان مصرف آرد یارانه‌ای به ٨.١ میلیون تن رسید و مصرف آراد یارانه‌ای به میزان به سال ١٣٩٨ برگشت و این دستاورد خوبی محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: برآیند این اصلاح روش این بود که حدود ٢٧ هزار میلیارد تومان مصرف آرد یارانه‌ای در سال کاهش پیدا کرد. البته همچنان رانت ٢٠ برابری بین آرد یارانه‌ای و آرد آزاد وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

559937

سازمان آگهی های پرسون