مردم ایران چه نانی بیشتر مصرف می‌کنند؟

«لواش» بیشترین و «سنگک» کم‌ترین سهم را در سفره خانواده‌ها دارند معاون مرکز پژوهش‌های غلات: میانگین استخراج آرد مصرفی ۸۴ تا ۸۵ درصد است.
تصویر مردم ایران چه نانی بیشتر مصرف می‌کنند؟

به گزارش سایت خبری پرسون، معاون مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه سرانه مصرف نان در کشورمان حدود ۳۲۰ گرم در روز است، از نان به عنوان منبع اصلی الگوی غذایی روزانه مردم کشورمان نام برد و گفت: مهم‌ترین ماده اولیه در تولید نان، آرد است و در خصوص انواع نان در ایران، درصد استخراج آرد که بیانگر درصد سبوس‌گیری است، از مهم‌ترین شاخص‌های نوع آرد مصرفی است که در استاندارد اجباری ۱۰۳ آرد، جزییات آن مشخص شده است.

آرش طاهری، انواع آردهایی را که برای پخت نان در کشورمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، به ۴ نوع آرد ستاره (نان حجیم)، آرد بربری، آرد سنگک و آرد تافتون و لواش تقسیم کرد و افزود: به ترتیب، نان لواش با ۳۴ درصد، نان بربری با ۲۶ درصد، نان تافتون با ۲۰ درصد، نان سنگک با ۱۳ درصد، نان‌های حجیم با ۴ درصد و سایر نان‌ها با ۳ درصد، بیشترین سهم را در سفره خانواده‌ها دارند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به نقش نان‌های سبوس‌دار در رژیم غذایی و تأثیر آن بر سلامت، ترویج مصرف این نوع نان همواره مورد توجه دست‌اندرکاران زنجیره تولید نان قرار دارد، اظهار کرد: البته با افزایش میزان سبوس در آرد، ویژگی‌های رئولوژیکی خمیر و ویژگی‌های حسی و ظاهری نان، تحت تأثیر قرار می‌گیرد و لذا، بحث مقدار بهینه سبوس در آرد مطرح می‌شود که در انواع مختلفِ نان متفاوت است.

طاهری با بیان اینکه با توجه به تحقیقات صورت گرفته و تجارب عملکردی کارخانجات آرد و واحدهای تولید نان، میزان سهمیه سبوس‌ در آرد انواع نان‌های تولیدی کشور در دامنه استاندارد اجباری ۱۰۳ آرد تعیین شده است، تصریح کرد: بر این اساس، درصد استخراج آرد مصرفی برای نان سنگک ۸۸ درصد، نان‌های تافتون و لواش ۸۵ درصد، نان بربری ۸۲ درصد و نان‌های حجیم ۷۹ درصد است. معاون مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران در خاتمه با تأکید بر اینکه با توجه به سهم انواع آرد مصرفی در ۸۵ هزار واحد نانوایی سراسر کشور، بیش از دو سوم آرد مصرفی کشور با درصد استخراج ۸۵ و بالاتر است، خاطرنشان کرد: براساس میزان گندم و آرد مصرفی خبازی در سال‌های اخیر، میانگین درصد استخراج انواع آرد ۸۴ درصد است و در مجموع، با توجه به سهم انواع آرد مصرفی و همچنین، میزان گندم و آرد مصرفی خبازی ، میانگین درصد استخراج آرد در کشور در محدوده ۸۴ و ۸۵ قرار دارد.

منبع: شرکت بازرگانی دولتی

560227