ادعای جالب رسانه‌های چینی درباره بزرگ‌ترین شبکه تلسکوپ رادیویی جهان

دانشمندان پروژه بزرگترین شبکه تلسکوپ رادیویی جهان اعلام کردند که این پروژه بر خلاف تبلیغات رسانه‌های چینی به طرح ابتکار کمربند و جاده چین ارتباطی ندارد.
تصویر ادعای جالب رسانه‌های چینی درباره بزرگ‌ترین شبکه تلسکوپ رادیویی جهان

به گزارش سایت خبری پرسون و به نقل از ساوت‌ چاینا مورنینگ پست، اولین ابزاری که چین برای بزرگترین شبکه تلسکوپ رادیویی جهان ساخته به زودی در آفریقای جنوبی نصب خواهد شد تا به تشخیص سیگنال‌های دوردست‌ترین نقاط کیهان کمک کند.

چهار دیش رادیویی با عرض ۱۵ و ارتفاع ۲۰ متر، که توسط مهندسان ۵۴ موسسه تحقیقاتی همکاری گروه فناوری الکترونیک چین در شیجیاژوانگ ساخته شده‌اند، اوایل سال آینده در پارک ملی میرکات، در سایت رصدخانه آرایه کیلومتر مربعی (SKAO) نصب می‌شوند.

SKAO که توسط دانشمندان و مهندسان ۲۰ کشور ساخته شده، در نهایت شامل حدود ۲۰۰ دیش عظیم در آفریقای جنوبی و بیش از ۱۳۱۰۰۰ آنتن در استرالیا خواهد بود که مجموعا در یک کیلومتر مربع قرار می‌گیرد.

SKAO با حساسیت ۵۰ برابر بیشتر از هر ابزار رادیویی دیگر و سرعت نقشه برداری ۱۰ هزار برابر سریع‌تر، برای مطالعه طیف گسترده ای از پدیده‌ها، از اسرار ماده تاریک و انرژی تاریک گرفته تا جست‌وجوی حیات فرازمینی و آزمایش نظریه نسبیت عام اینشتین استفاده خواهد شد.

با تکمیل بخشی از این پروژه، پوشش رسانه‌ای شدیدی در چین ادعاهایی را مطرح کرد که این پروژه بخشی از طرح مشهور به کمربند و جاده است، اما برای مدیریت SKAO و دانشمندانی که روی این پروژه کار می‌کنند، این روایتی جدید است.

ویلیام گارنیر، مدیر ارتباطات، اطلاع‌رسانی و آموزش SKAO گفت: فکر می‌کنم طرح کمربند و جاده عمدتا بر همکاری توسعه اقتصادی منطقه‌ای و حمل‌ونقل چین متمرکز است و SKAO در این طرح جایی ندارد.

وو شیانگ پینگ، دانشمند ارشد تیم SKA چین نیز این گفته را تایید کرد. او گفت: «SKA هیچ ارتباطی با طرح ابتکار کمربند و جاده ندارد. ین یک پروژه همکاری بین‌المللی است که قبل از ابتکار کمربند و جاده وجود داشت.»

طرح کمربند و جاده چین در سال ۲۰۱۳ برای تحریک توسعه زیرساخت‌ها در ۱۵۵ کشور آغاز شد. برخی از کشورهای شریک SKAO مانند آفریقای جنوبی، ایتالیا و پرتغال نیز عضو کمربند و جاده هستند.

ایالات متحده تا سال ۲۰۱۱ بخشی از این پروژه بود. اما در طول بررسی دهه‌ای برای تعیین اولویت‌های جامعه نجوم در سال ۲۰۱۰، به این نتیجه رسید که طراحی و برآورد هزینه SKA بسیار ناپخته است و بنابراین روی پروژه‌هایی با اولویت بالاتر تمرکز کرد.

چین به عنوان یکی از اعضای موسس SKAO، عمدتا مسئول توسعه و ارائه ۶۸ دیش رادیویی پیشرفته تا سال ۲۰۲۷ است که شامل نوآوری‌های فنی کلیدی است.

به گفته دو بیائو، طراح ارشد، هر ظرف از ۶۶ پانل مثلثی برای تشکیل یک ساختار شبکه‌ای شش‌بعدی استفاده می‌کند و هر پانل مثلثی دارای انحنای منحصربه‌فردی است. دو به تلویزیون دولتی چین گفت: طراحی سیستمی که در آن موقعیت‌های پانل بازتابی اصلی، پانل دوم و گیرنده باید با دقت کمتر از ۱ میلی‌متر هماهنگ شوند، چالش بزرگی بود.

چین از اوایل دهه ۱۹۹۰ به طور فعال درگیر این پروژه بوده است. ایده SKAO از بحث و تبادل نظر دانشمندان در سراسر جهان برای گام بزرگ بعدی در نجوم رادیویی پدید آمده است. تیمی به رهبری ستارهشناس فقید رادیویی نان رندونگ پیشنهاد میزبانی سایت SKAO در چین را با ساخت تعداد قابل توجهی از دیش‌های رادیویی عظیم در جنوب غربی این کشور دادند.

چین به غیر از نصب دیش‌ها در آفریقای جنوبی، همچنین نقش مهمی در توسعه سیستم پردازش سیگنال آنتن‌ها در استرالیا ایفا و امکان دسترسی جامعه علمی به داده‌های این آرایه عظیم تلسکوپی را فراهم می‌کند.

هنگامی که این پروژه تکمیل شود، حدود ۸ درصد از زمان مشاهده به چین اختصاص داده می‌شود. هفت کشور عضو اولیه SKAO، استرالیا، چین، ایتالیا، هلند، پرتغال، آفریقای جنوبی و بریتانیا هستند.

منبع: همشهری آنلاین

548314

سازمان آگهی های پرسون